Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Öğrencilerimizin Projelerine TÜBİTAK'tan Destek

TÜBİTAK BİDEB 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı bilimsel değerlendirme sonuçları kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği öğrencilerimiz Kağan İnan ve Fatih Akpınar'ın projeleri desteklenmeye hak kazandı.

2021-05-04

Üçüncülük Ödülü BAU'ya Verildi

P&G Türkiye’nin yürütücülüğünü, akademik danışmanlığını Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi üyemiz Dr. Serkan Ayvaz’ın yaptığı Tübitak Teydeb destekli proje, IDC Türkiye DX Ödüllerinde “Information Visionary” kategorisinde 3.’lük ödülü almaya hak kazandı ve bilimsel makale olarak da yayınladı.

2021-04-13

"İnnobu" İnovasyon Yarışması'nda Birinci Oldular

Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizin tasarladığı “SU-COOTER” başlıklı projeleri “InnoBU” inovasyon yarışmasında, birinci olmaya hak kazandı. Sevgili öğrencilerimizi yürekten tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

2021-04-10

Projeleri Birinci Olmaya Hak Kazandı

Öğrencilerimiz Yara Corky, Ahmad Maassarani ve Ghassan Abojayab katıldıkları"The Make Impact Consortium" ev sahipliğinde düzenlenen"THE OMNI HOTELS & RESORTS COVID-19 DESIGN AND INNOVATION CHALLENGE" yarışmasında projeleriyle birinci olmaya hak kazandı.

2021-03-19

TÜBİTAK'tan Destek

TÜBİTAK ARDEB 1002 değerlendirme sonuçları kapsamında, Bahçeşehir Üniverstesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Armağan Fatih KARAMANLI ’nın, 12 ay süreli projesi desteklenmeye hak kazanmıştır.

2021-03-15

Öğretim Üyemize TUBİTAK Desteği

Kâtip Çelebi-Newton Fonu Sanayi-Akademi Ortaklığı Programı (Transforming Systems Through Partnerships) 2020 Yılı Çağrısı bilimsel değerlendirme sonuçları kapsamında, BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Gürkan SOYKAN'ın yürütücülüğünde ve BlockchainIST Center ve Sürekli Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla oluşturulan proje desteklenmeye hak kazandı.

2021-03-15

BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Hibrit Eğitim Planlaması Hakkında Önemli Açıklama

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizin 2020-2021 Bahar dönemindeki dersler online senkron ve hibrit olarak planlanmıştır. Tüm teorik ve uygulamalı derslerimiz MS Teams üzerinden online senkron bir şekilde işlenecektir.

2021-02-18

"Wastespresso" Girişimi ile Ödül Aldı

BAU Enerji Sistemleri Mühendisliği 2. sınıf öğrencimiz Cavid Bayramlı, “FORTUNE" tarafından belirlenen  "40 Under 40"  listesinde bu sene "Wastespresso" girişimi ile ödül almaya hak kazandı.

2021-02-01

MBG Bölümü Öğrencileri Star Bursu Kazandı

Bahçeşehir Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü 4. Sınıf öğrencilerimiz Miray Naz Bozkurt ve Nejla Lorin Doğantürk, Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Ozan Akdoğan'ın yürütücülüğünü yaptığı projelerde STAR bursiyeri olarak yer almaya hak kazandı.

2021-01-11

Biyomedikal Mühendisliği Öğrencisi Star Bursu Kazandı

Bahçeşehir Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği öğrencimiz Alina Cozma, Öğretim Üyemiz Dr. Burcu Tunç’un yürütücü olduğu projede STAR programı kapsamında çalışmaya hak kazandı.

2021-01-11

Küresel Yenilikçilik Yarışmasında Bahçeşehir Üniversitesi Yarı Finale Kaldı

Ericsson Inovasyon Ödülleri’nde Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından oluşturulan Methaneligent takımının, fotosentezden esinlenerek metan gazından elektrik üretilmesini öneren projesi, 2 bini aşkın rakibi geride bırakarak yarı finale kalmayı başardı.

2020-12-18

TÜBİTAK'tan Destek

TÜBİTAK 2591- Belarus İnovasyon Kurumu (BIF) ile Sanayi Akademi İşbirliği Programı bilimsel değerlendirme sonuçları kapsamında, Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Mehmet Berke Gür ’ün projesi desteklenmeye hak kazandı.

2020-12-14