Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Dekanımızın Yeni Öğrencilerimize Mesajı

BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nafiz Arıca'nın yeni öğrencilerimize mesajını izlemek için lütfen tıklayınız.

2021-09-14

Üniversite - Sanayi İş Birliğinde Yenilikçi Adım

Yenilikçi sistemlerin yerli üretimi ve ihracatı için üniversite-sanayi iş birliği ile Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri mühendis ve akademisyenleri tarafından elektro-optik haberleşmede yüksek teknoloji sistemler geliştirildi.

2021-09-13

Dekanımızın Mezunlara Mesajı

BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nafiz Arıca'nın Mezuniyet Töreni konuşması için lütfen tıklayınız.

2021-09-12

BAU IAESTE Öğrencilere Yurtdışında Staj İmkanı Sunuyor

Kar amacı gütmeyen bağımsız ve tarafsız bir teknik stajyer öğrenci değişim organizasyonu olan IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience), İngiltere’de bulunan Imperial College London’da pek çok ülkenin girişimiyle 1948 yılında kurulmuştur. IAESTE’nin öncelikli amacı teknik alanlarda staj değişimi olup en önemli avantajlarından biri, farklı ülkelerin öğrencilerini, yani geleceğin mühendislerini, mimarlarını ve yöneticilerini bir araya getirerek sosyal ve kültürel paylaşım ve yakınlaşma sağlamaktır.

2021-09-06

Tubitak'dan Destek

TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı değerlendirme sonuçları kapsamında; BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Akademisyenimiz Dr. Öğr. Üyesi Barış ÇAKMAK’ın “Kuantum Sistemlerinin Termodinamiği” isimli, projesi desteklenmeye hak kazanmıştır.

2021-08-20

BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Bahçeşehir Üniversitesi 2020 - 2021 Akademik yılı Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni 30 Temmuz Cuma günü BAU Future Kampüs'de düzenlendi. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nafiz Arıca'nın açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere plaket verildi.

2021-08-03

Futurabox Yapay Zeka Projesi Lansmanı Gerçekleştirildi

Bahçeşehir Üniversitesi ve Ata Holding iş birliği ile oluşturulan "Futurabox" yapay zeka projesi lansmanı 6 Temmuzda BAU Future Kampüs'de gerçekleştirildi.

2021-08-02

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin 4 Programı Daha MÜDEK Tarafından Akredite Edildi

2020-2021 değerlendirme döneminde MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu tarafından Enerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) 6 yıl süreyle, Biyomedikal Mühendisliği (İngilizce), İnşaat Mühendisliği (İngilizce), Mekatronik Mühendisliği (İngilizce) lisans programları 3 yıl süreyle akredite edildi.

2021-07-18

2021 Capstone Proje Sergisi ve Yarışması Gerçekleştirildi

Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin düzenlediği "Capstone Proje Sergisi ve Yarışması" etkinliği Rektörümüz Prof.Dr. Şirin Karadeniz'in katılımlarıyla 2 Temmuz 2021 Cuma günü Güney Kampüs A Bahçe'de düzenlendi. 4. sınıf öğrencilerinin bitirme projelerinin sergilendiği yarışmada öğrencilerimiz Irmak Akoğlu, Yara Corky, Nadim Absi,Ahmad Maassarani, Issa Hoballah, Yusuf S. Kurt. "EEG controlled robotic arm" başlıklı projeleriyle birinci olmaya hak kazandı.

2021-07-07

TÜBİTAK TEYDEB'den İş Fikrine Destek

TÜBİTAK TEYDEB 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı 2020-1Bireysel Genç Girişim (BİGG) Çağrısı bilimsel değerlendirme sonuçları kapsamında; Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri  Fakültesi  Akademisyenimiz Doç. Dr. Ozan AKDOĞAN’ın “Elektronik, Enerji ve Savunma Sanayisi için Geri Dönüşümle Lantanit, Lantanit Oksit ve Kalıcı Mıknatıs Geliştirilmesi” isimli girişim iş fikri, desteklenemeye hak kazandı.

2021-07-07

Fanuc ile Bahçeşehir Üniversitesi'nden Gençler İçin İş Birliği

Fabrika otomasyonu sektöründe nitelikli iş gücünün gelişmesi adına eğitim kurumlarıyla olan yakın temasını sürdüren FANUC, Bahçeşehir Üniversitesi’nde verilen CO-OP markalı ders programı için üniversiteyle partnerlik sözleşmesi imzaladı. İş birliği kapsamında gelecek yılın güz döneminde Doç. Dr. Berke Gür koordinatörlüğünde “'Robotik Programlama ve Uygulamalar”, bahar döneminde ise Dr. Öğr. Üyesi Vahid Tavakol koordinatörlüğünde “'Endüstriyel Otomasyon ve Hareket Kontrolü” odaklı derslerin işlenmesi planlanıyor.

2021-06-30

Bahçeşehir Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi Enerji Sempozyumu Gerçekleştirildi

Bahçeşehir Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi ortak çalışması ile düzenlenen Enerji Sempozyumu'muz 27 Haziran 2021 Pazar günü 13:30-18:30 arasında gerçekleştirildi.

2021-06-28