Yazılım Mühendisliği

Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü; Yazılım Mühendisliği Lisans Programı ile Bilgi Teknolojileri Yüksek Lisans Programlarını yürütmektedir. Ayrıca Bilgisayar Mühendisliği Doktora Programı’na da katkıda bulunmaktadır.

Yazılım Mühendisliği Lisans Programı’na 2005-2006 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitime başlamıştır. Normal öğretim süresi 4 yıl olan program her yıl yaklaşık 100 öğrenci kabul etmektedir.

Yazılım Mühendisliği Bölümü’nün ana hedefi bilim ve matematiğin katkısıyla bilgisayar programlarını tasarlamayı, yazılım geliştirmeyi, veri işlemede ve endüstride olan problemleri çözmede bilişim teknolojilerini kullanmayı, bilgisayar teknolojilerindeki hızlı değişime ve gelişime ayak uydurmayı bilen mühendisler yetiştirmektir. Bölüm, teoriyi ve uygulamayı birleştiren eğitimi desteklemektedir. Öğrencilerin teorik bilgi edinmelerine, yazılım mühendisliği uygulamaları için gerekli olan uygulama geliştirme ve proje yönetimi yeteneklerini ve becerilerini geliştirmelerine olanak sağlayan dersler sunulmaktadır. Bu kapsamda öğrenciler temel ve ileri seviye programlama, veri yapıları, veritabanı, sistem analizi ve tasarımı, proje yönetimi, yazılım mimarisi, yazılım tasarımı ve insan bilgisayar etkileşimi gibi alanlarda aldıkları zorunlu derslerin yanı sıra mobil ve web tabanlı uygulama geliştirme, oyun programlama, yapay zeka ve uzman sistemler ile benzeri konularda da seçmeli dersler alarak kendilerini geliştirebilmektedirler.

Yazılım Mühendisliği Lisans Programı’nda derslerin tamamı İngilizce olarak verilmektedir. Bunun amacı, öğrencilerin temel mühendislik eğitimini evrensel bilim dili olan İngilizce ile öğrenmelerini, mesleki kaynakları takip edebilmelerini, anlayabilmelerini, gelişmeleri izleyebilmelerini, yazılım mühendisliği konularını araştırabilmelerini, teknik terimleri öğrenebilmelerini ve uluslararası iş yapabilme yeterliliğine kavuşabilmelerini sağlamaktır.

Yazılım Mühendisliği Bölümü ayrıca çift anadal programı ile Bilişim Sistemleri ve Internet ve Programlama yandal programlarını da yürütmektedir.

Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Lisans Programı’nda eğitim alan öğrenciler CO-OP modeli sayesinde eğitim ile çalışma hayatını bütünleştirme fırsatına sahip olurlar.CO-OP çalışması yapmak üzere uygun bulunan öğrenciler eğitimlerinin yanı sıra CO-OP partnerimiz olan firmalarda çalışmaya başlayarak mezun olduktan sonra iş yerindeki öğrenme süresini en aza indirir, çalışmayı düşündükleri sektörde/alanda tecrübe ve çevre edinirler.

Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Lisans Programı’nı başarıyla bitiren mezunlarımız geniş bir istihdam olanağına sahiptirler. Yazılım geliştirme odaklı firmaların yanı sıra yazılım ve benzeri teknolojilerden faydalanan otomasyon sistemlerine gereksinim duyan her kurumda iş imkanı bulmaktadırlar.

Bu program MÜDEK tarafından akredite edilmiştir. MÜDEK 2011 yılında Washington Accord Üyesi (Signatory) olmuştur. Akredite ettiği tüm programlar 2011 yılından itibaren diğer Washington Accord üyeleri tarafından eşdeğer olarak tanınmaktadır. MÜDEK akredite ettiği mühendislik lisans (Bachelor) programlarına EUR-ACE Etiketini (EUR-ACE Label) de vermektedir.

MÜDEK nedir ? http://www.mudek.org.tr/tr/akredit/akredite2019.shtm

EUR-ACE nedir ? https://www.enaee.eu/eur-ace-system/

Bu içerik 17/07/2019 tarihinde güncellenmiştir.