Moleküler Biyoloji ve Genetik

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

Moleküler biyoloji ve genetik eğitimi, bakterilerden bitkilere, karmaşık omurgalı sistemlere kadar tüm yaşam formlarını anlamak için güçlü bir temel sağlamaktadır. Kişiselleştirilmiş tıp, tarım ve hatta çevre kirliliğine yönelik çözümlerde ortaya çıkan teknolojiler, hücrelerin moleküler işlevlerini temel olarak kullanmaktadır. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, genetik, hücre biyolojisi, biyokimya, bilişimsel biyoloji ve programlama alanlarında gerekli derslere yönelik eğitim vermenin yanı sıra, kanser genetiği, popülasyon genetiği ve genetik mühendisliği gibi alanlarda uzmanlaşmaya yönelik seçmeli dersler sunmaktadır. Öğrencilerimiz, gelecekte yukarıda tanımlanan alanlara hazırlanmak üzere ilgi alanlarındaki en güncel bilgi ve becerilerle, kavram ve teorilerle eğitilmekte, laboratuvarlarımızda araştırma yöntemleriyle ilgili deneyim kazanmaktadırlar.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Türkiye ve dünya genelinde uluslararası üniversitelerde bulunan ilgili programlar ile işbirliklerini teşvik etmektedir. Öğrencilerimizin çoğu, uluslararası eğitim ve staj olanaklarından faydalanmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda, öğrencilerimiz Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Güney Kore, Kanada, Portekiz, Danimarka, Almanya, Hollanda ve Belçika gibi ülkelerde kurumsal işbirliklerimiz, Erasmus, World Exchange ve BAU International Programları aracılığıyla yurtdışında eğitim görme şansı yakalamıştır. Lisans eğitimleri sırasında yurtdışında staj / eğtim olanağına sahip olan öğrencilerimizin listesi yandaki bağlantıda (Yurtdışı Eğitim İmkanları) verilmiştir.

Moleküler Biyoloji ve Genetik, hem dünyada hem de Türkiye'de parlak bir geleceğe sahiptir. Türkiye'de, bu alanlardaki pozisyonları doldurmak için eğitimli mezunlara yönelik talep her geçen yıl artmaktadır. Mezunlarımız, hem kamu kuruluşlarında hem de özel sektörde (ilaç, biyomedikal, biyoteknoloji, tarım ve gıda sektörleri, araştırma geliştirme birimleri, çevre koruma ve kalite kontrol departmanları gibi) çalışma şansına sahip olacaklardır. Mezun olanlar, araştırma enstitülerinde araştırmacı olarak, idari görevlerde veya tıbbi sektörde genetik uzmanları (hastanelerdeki araştırma laboratuarları, klinik genetik bölümleri, pediyatrik genetik bölümleri ve in vitro fertilizasyon üniteleri gibi) olarak çalışabileceklerdir. Mezunlarımız ayrıca akademik kariyer yapmak üzere Türkiye ya da yurt dışında lisansüstü eğitimlerine devam edebilirler. Bu amaçla, yurtdışında yüksek lisans ve doktora programlarına devam eden öğrencilerimizin listesi yandaki bağlantıda (Yurtdışı Eğitim İmkanları) verilmiştir.

Bu içerik 15/08/2018 tarihinde güncellenmiştir.