Endüstri Mühendisliği

Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü endüstri mühendisliği, mühendislik yönetimi, tedarik zinciri ve lojistik yönetimi alanlarında lisans ve lisansüstü düzeyde aşağıdaki programları yürütür:

• Endüstri Mühendisliği Lisans Programı (İngilizce)
  • Endüstri  Mühendisliği Yüksek Lisans Programı (Tezli, İngilizce)
  • Mühendislik Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe ve İngilizce)
  • Endüstri Mühendisliği Doktora Programı (İngilizce)
  • Endüstri 4.0 Yüksek Lisans Programı (Tezli, Tezsiz, İngilizce)

Endüstri Mühendisliği lisans öğrencileri üçüncü sınıftan itibaren aldıkları seçmeli derslerle bir uzmanlaşma programında yoğunlaşabilirler. Üç  adet  uzmanlaşma alanımız vardır:

• Mühendislik Yönetimi Alanı,
  • İşlemler Yönetimi  Alanı,
  • Karar Alma ve Eniyileme Alanı.

Endüstri Mühendisliği Bölümü ayrıca çift anadal programı ve aşağıdaki yandal programlarını yürütür:

• İşlemler Yönetimi Yandal Programı
  • Eniyileme Yandal Programı

Endüstri Mühendisliği Bölümü endüstri mühendisliği, mühendislik yönetimi, eniyileme ve tedarik zinciri yönetimi alanlarında araştırmalar yürütür. Araştırma çalışmaları aşağıdaki dallarda yoğunlaşmıştır:

• Üretim ve İşlemler Yönetimi
  • Tedarik Zinciri Yönetimi
  • Entelektüel Sermaye ve Bilgi Yönetimi
  • Matematiksel Programlama
  • Karar Analizi
  • Kalite Yönetimi
  • Bulanık Mantık ve Sezgisel Yöntemler ile Endüstri Mühendisliği Uygulamaları

Endüstri Mühendisliği bölümümüzden mezun olan mühendislerimiz; sanayide, hizmet ve kamu sektöründe rekabet sistemlerinin oluşturulmasında, etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesinde önemli görevler üstlenirler. Bölümde teknik ve yönetim bilgisiyle donatılmış olan mezunlar; gerek imalat gerekse hizmet ve kamu sektörlerinde, ürün geliştirme, ürün tasarım zinciri, proje yönetimi, deney tasarımı, bilgisayar bütünleşik tasarım ve imalat, verimlilik mühendisliği, toplam üretken bakım, kalite sistemleri, üretim planlama, insan kaynakları yönetimi, bilgi yönetimi, satış sonrası teknik destek, hizmet süreçleri yönetimi gibi alanlarda çalışma imkanları bulmaktadırlar.

Bu program MÜDEK tarafından akredite edildi. MÜDEK 2011 yılında Washington Accord Üyesi (Signatory) olmuştur. Akredite ettiği tüm programlar 2011 yılından itibaren diğer Washington Accord üyeleri tarafından eşdeğer olarak tanınmaktadır. MÜDEK akredite ettiği mühendislik lisans (Bachelor) programlarına EUR-ACE Etiketini (EUR-ACE Label) de vermektedir.

MÜDEK nedir ? http://www.mudek.org.tr/tr/akredit/akredite2019.shtm

EUR-ACE nedir ? https://www.enaee.eu/eur-ace-system/

Bu içerik 17/07/2019 tarihinde güncellenmiştir.