Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Haberler

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları  Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Tacer Caba ile Alliance by Institut Paul Bocuse Üyeliğini Konuştuk

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Tacer Caba ile Alliance by Institut Paul Bocuse Üyeliğini Konuştuk

BAU, dünyanın en önemli mutfak sanatları, yemek servisi ve ağırlama birliklerinden olan “Alliance by Institut Paul Bocuse”un Türkiye’den gastronomi alanındaki ilk üyesi oldu.

2021-05-06

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları "The Alliance by Institut Paul Bocuse" Üyesi

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları "The Alliance by Institut Paul Bocuse" Üyesi

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü dünyanın en önemli mutfak sanatları, yemek hizmeti ve ağırlama okullarının bulunduğu birliğe üye oldu.

2021-03-09

Şehirde Tarım ile Buluştuk

Şehirde Tarım ile Buluştuk

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları'nda okuyan geleceğin şefleri olarak mutfaklarda kullandığımız ürünlerin nereden ve nasıl geldiğini öğrenmek, hangi şartlarda bu ürünlerin üretildiğini ve yetiştirildiğini görmek için gezilere katılıyor. Son gezilerini de meyve ve sebzelerin şehrin ortasında terasta olan bir tarlada nasıl yetiştirildiğini görmek için Akmerkez Teras'a yaptılar.

2020-09-29

Covid-19 Önlemleri ve Hybrid Eğitim ile İlgili Bilgilendirme

Covid-19 Önlemleri ve Hybrid Eğitim ile İlgili Bilgilendirme

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak merkezimizde Covid-19 ile ilgili alınan önlemler açıklandı. Bu kurallara tüm akademik ve idari personelimiz ile tüm öğrencilerimiz uymak zorundadır. Değişen durumları sürekli gözlemliyoruz ve uygulamalarımızı buna göre güncelliyoruz. Gerekli oldukça bu kuralları revize edeceğiz.

2020-09-23

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Hibrit Eğitim Planlaması

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Hibrit Eğitim Planlaması

BAU Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2020 – 2021 Akademik yılında planan hibrit eğitim planlaması hakkındaki detaylı bilgi için tıklayınız.

2020-09-15

Ünlü İtalyan Şef Danilo Zanna'dan Risotto Atölyesi

Ünlü İtalyan Şef Danilo Zanna'dan Risotto Atölyesi

Ünlü İtalyan Şef Danilo Zanna BAU Mutfak Sanatları Merkezi'mizde öğrencilerimizle bir araya geldi.

2020-09-03

BAU Gastronomi İlk Mezunları

BAU Gastronomi İlk Mezunları

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzün ilk mezunları Güney Kampüs'te düzenlenen törenle diplomalarını aldılar.

2020-09-03

Uygulama Restoranımız ve Kahve Eğitim Merkezimiz Hazır!

Uygulama Restoranımız ve Kahve Eğitim Merkezimiz Hazır!

Öğrencilerimiz uygulama derslerinde öğrendiklerini deneyimleyeceği restoran projemiz ile çay ve kahve eğitimi alacakları kahve eğitim merkezimiz tamamlandı.

2020-02-03

Güney Koreli Şefler ve Türk Öğrenciler Aynı Mutfakta Buluştu

Güney Koreli Şefler ve Türk Öğrenciler Aynı Mutfakta Buluştu

Güney Kore'de 10-15 Şubat tarihinde yapılacak Türk Mutfağı Haftası öncesi Güney Koreli şefler İstanbul'a gelerek Türk öğrencilerle yemek yaptı.

2020-01-16

BAU'dan Peru'ya Lezzet Köprüsü!

BAU'dan Peru'ya Lezzet Köprüsü!

Ünlü Perulu şef Christian Bravo, Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.

2019-10-21

BAU Pilotaj Bölümü Açıldı!

Bahçeşehir Üniversitesi Pilotaj bölümü açıldı. BAU Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na bağlı olarak 2019-2020 Akademik yılında derslere başlayacak olan Pilotaj bölümü öğrencileri 4 yıl 8 dönem eğitim alacak.

2019-05-31