Viyana Alternatif Okul Ziyaretleri

Alternatif Okullar olarak alternatif eğitimin Türkiye’de yaygınlaşması yönündeki çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik.

Öğretmenlerin, öğretmen adaylarının, okul yöneticilerinin teorik olarak aşina oldukları okul öncesi ve ilkokul düzeyindeki farklı alternatif eğitim uygulamalarını yerinde görmeleri, bu uygulamaları gerçekleştiren eğitmenlerle sohbet edebilmeleri amacıyla başlattığımız okul ziyaretlerinin Münih ayağını 25-31 Ocak ve 1-6 Şubat tarihlerinde, Viyana ayağını 13-18 Mart 17-22 Mayıs, 13-18 Eylül ve 19-24 Eylül tarihlerinde, Amsterdam ayağını ise 22-27 Ocak, 29 Ocak-3 Şubat ve 12-17 Mart tarihlerinde öğretmenlerin ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirdik. Düzenleyenler olarak bizler de çok değerli deneyimler edindik.

Sıradaki ziyaretlerimizi Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi işbirliği ile ilk olarak 7-12 Mayıs  tarihinde Viyana’ya gerçekleştiriyoruz. Montessori anaokulu ve ilkokulu, Waldorf anaokulu ve ilkokulu, pikler oyun grubu, Reggio Emilia ilhamlı anaokulu, orman anaokulu, demokratik anaokulu ve ilkokul ziyaret edeceğimiz; Avusturya eğitim sistemi, Montessori metodu, Waldorf pedagojisi ve demokratik okullarla ilgili sunumların gerçekleşeceği ve alternatif eğitimi bolca tartışma fırsatı bulacağımız gezimize hepinizi bekliyoruz.

Detaylı bilgi için linki inceleyip, önkayıt formunu doldurunuz.

http://www.alternatifokullar.com/okul-ziyaretleri/