“Eğitim bilimleri” kavramı temelde eğitim ve okulla ilgili tüm süreçleri ve ana başlıkları kapsayan genel bir alanı tanımlamaktadır. Öğrenme psikolojisinden, okul rehberliği ve danışmanlığına, ölçme değerlendirme yöntemlerinden, sınıf yönetimine, eğitim programlarının geliştirilmesinden okul yönetimi ve eğitim politikalarının belirlenmesine uzanan geniş bir yelpazedeki pek çok çalışma konusu “eğitim bilimleri” başlığı altında yer almaktadır.
Bugün “eğitim bilimleri” alanı, yalnızca öğretmen yetiştirmekle ilgili bir çalışmalar bütünü olmaktan çıkmış, aynı zamanda çocukluktan yaşlılığa her düzeyde verilebilecek eğitimlerin içerik ve yöntem planlamasının kuramlaştırıldığı, bunlara ilişkin eğitim politikalarının değerlendirildiği kapsamlı bir bilim dalına dönüşmüştür.
Eğitim-öğretimle ilgili bilgi ve becerilerin her alanda bireylere ek avantajlar sağladığı günümüz profesyonel yaşamında, “eğitim bilimleri” alanının kapsamı içindeki dersler sadece öğretmen olmak isteyen öğrencileri değil, her alandan bireyleri ilgilendirmektedir. “Eğitim bilimleri” bilgisi, kişilerin hem kendi özel yaşamlarında hem de iş yaşamlarında kullanabilecekleri çeşitli temel donanımları da içinde barındırmaktadır.
Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretmen yetiştirme konusunda “okulda uygulamayı” tüm hizmet öncesi öğrenim sürecine yaymayı amaçlamaktadır. Fakülte-okul işbirliğini daha sistematik ve etkili düzenlemeyi hedefleyen “okulda üniversite” kavramı ilk defa Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde uygulamaya konmuştur.
Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ise her lisans programımızın devamı olan yüksek lisans ve doktora programlarımız mavcuttur. Bu lisansüstü programlara ek olarak Eğitim Yönetimi alanında da yüksek lisans programımız mevcuttur.
Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi aşağıdaki ilkeleri gözeterek süreçlerini yürütür:
Sizleri Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’ne davet ederek en kısa sürede çeşitli eğitim ortamları içinde sizlerle sohbet etme dileğimi ifade etmek isterim.
Prof. Dr. Hasan Şimşek