Yazılım Nedir?
Değişik ve çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik aygıtların birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu sağlayarak görevlerini ya da kullanılabilirliklerini geliştirmeye yarayan makine komutlarıdır.
Yazılım Mühendisliği Nedir?
Yazılım mühendisliği, belirli bir hedefe ve sisteme dayalı olarak ve işbölümü yapılarak, belirli prensipler, yöntemler ve araçlar kullanılarak bilgisayar yazılımlarının tasarımı, geliştirilmesi, sınanması ve bakımı konularını ele alan sistematik ve çok disiplinli bir mühendislik dalıdır.
Yazılım Mühendisi kimdir?
Başta uzay ve savunma teknolojileri, bankacılık, otomotiv, telekomünikasyon vb. sektörler olmak üzere her alanda kullanılan bilgisayar sistemlerine, yazılım tasarımını hazırlayan, sisteme entegre işlemini gerçekleştiren ve uygulamasını yapan kişidir.
Yazılım mühendisliği programında nasıl bir süreç beni beklemektedir?
Programın ilk senelerinde yazılım mühendisliğinin temelleri öğretilmeye başlanır ve program boyunca öğrencilerin bolca uygulama yapmaları beklenir. Öğrenciler, kendi teknik becerilerini geliştirmek amacıyla, tasarım ve programlamaya ilk yıllarında başlarlar. Program, teknik derslerin yanında öğrencilerin sosyal becerilerinin ve takım çalışmasına yatkınlığının geliştirilmesi amacıyla sosyal dersleri de kapsamaktadır. Teknik dokümantasyon, sunumlar, raporlar, ekran değerlendirmeleri ve ekip çalışması sayesinde öğrenciler güçlü iletişim becerilerini geliştirirler.
Bölüme girdiğimde programlama bilmem gerekiyor mu?
Hayır, programlama bilmenize gerek yoktur. Lisans programımızın ilk senelerinde yazılım mühendisliği temelleri öğretilmeye başlanır. Ancak bir ön bilginiz olması, ilk yıl alacağınız programlama derslerinde faydalı olacaktır.
Bölümünüze başvurabilmek için ne yapmam gerekiyor?
Bölümümüze girebilmek için YKS Sayısal puan türünden yeterli puanı almanız gerekmektedir.
Kimler yazılım mühendisi olmalıdır?
Analitik düşünebilen, mantık yürütme ve tasarım yeteneği olan, fen ve matematik alanına ilgi duyan, ikna yeteneği olan, iletişim becerileri kuvvetli, gözlemci, sabırlı, ekip çalışmasına yatkın, sürekli kendini geliştirebilen, yeni fikirlere açık kimseler Yazılım Mühendisliği için ideal kişilerdir.
Yazılım mühendisliği eğitim süresi ne kadardır?
Eğitim süresi, 1 yılı İngilizce hazırlık olmak üzere toplam 5 yıldır. Hazırlık sınıfını direkt geçen öğrenciler için bu süre 4 yıldır. Hazırlık sınıfı muafiyet koşulları için: https://bau.edu.tr/icerik/13551-hazirlik-okulu-sikca-sorulan-sorular
Yazılım Mühendisliği eğitim dili nedir?
Bu bölümü tercih eden öğrenciler eğitimlerini İngilizce almaktadır.
Yazılım Mühendisliği lisans programını bitirenler nerede iş bulabilirler?
Yazılım Mühendisleri pek çok alanda iş bulabilmekte veya kendi işlerini az bir sermaye ile kurabilmektedirler. İstihdam sağlayan kuruluşlar arasında başta savunma sanayi, bankacılık, tıp, ulaştırma, perakende, havacılık, oyun, hizmet ve üretim sanayi olmak üzere hemen her türlü kuruluş bulunmaktadır. Bu kuruluşlar kamu veya özel sektörde yer alabilmekte, yurt içi ve dışında faaliyet gösterebilmektedir. Kendini işini kurmak isteyen öğrencilerimiz daha mezun olmadan çalışmaya başlamakta, önce ev ortamında geliştirdikleri yazılımlarla cep harçlıklarını çıkarmakta, mezuniyet sonrasında da firmalaşarak gelişimlerini sürdürmekte, devletin bu konudaki teşviklerinden yararlanabilmektedirler. Ayrıca Yazılım Mühendisleri kariyerlerine akademik alanda da devam edebilmektedirler.
Yazılım mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği arasındaki farklar nelerdir?
Bu iki mühendislik dalı arasındaki ortak yanlar çok fazla olmakla beraber, ana fark : Bilgisayar Mühendisliği daha çok donanımın kendisini kontrol eden yazılımların tasarımı ve geliştirilmesine vurgu yaparken, Yazılım Mühendisliği ise çoğunlukla uygulama yazılımlarının tasarımı, geliştirilmesi, kurulması ve yaşatılması ile ilgilenir.
Neden BAU Yazılım Mühendisliği?
Erasmus kapsamında yurt dışı başka bağlantınız var mı?
Bahçeşehir Üniversitesi 35 farklı ülkeden 203 üniversite ile iş birliği yürütmektedir. Bunun yanında öğrencilerimiz BAU yurtdışı kampüslerimizde de ders alabilmektedirler. Detaylı bilgi için: https://aday.bau.edu.tr/bau-yurtdisi-programlari/
Çift Anadal ve Yan Dal Programları var mıdır?
Üniversitemiz belirli not ortalamasını sağlayan öğrencilere çift anadal ve yan dal programları ile ikinci bir diploma veya sertifika olanağı sağlanmaktadır.
Bölümünüz akredite edildi mi?
Yazılım Mühendisliği Bölümümüz MÜDEK tarafından 30 Eylül 2021 tarihine kadar akredite edilmiş ve Avrupa’da geçerli EUR-ACE etiketi almaya hak kazanmıştır.
Akademik kadronuzun sayısal dağılımı nedir?
Yazılım Mühendisliği Bölümümüzde 1 profesör,1 doçent, 6 doktora öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi ve 3 araştırma görevlisi mevcuttur. Bunun yanında her dönem ihtiyaç doğrultusunda alanında uzman yarı zamanlı akademisyenler görev yapmaktadır.