Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Projesi

2011-2013 yılları arasında ABA-ROLI (Amerikan Barolar Birliği) ve BAU Hukuk Fakültesi işbirliği ile kadına karşı şiddetin önlenmesi ile ilgili bir proje gerçekleştirildi ve bu proje kapsamında Türk avukatlar, sosyal hizmetler çalışanları, hakimler, savcılar, polisler ve din görevlilerinin katılımıyla Türkiye'nin çesitli illerinde seminerler gerçeklestirildi, sertifika programları düzenlendi. Ayrıca, o tarihte yeni çıkan yasanın oluşumuna katkı sağlayan çalışmalar da yapıldı.

Despite Turkish government efforts to address domestic violence through legislation, it persists in Turkish society. Studies indicate that a high percentage of women in both urban and rural areas continue to suffer from physical abuse, often on a continuing basis, due to lack of awareness of legal rights by victims, ingrained societal attitudes about domestic violence, and insufficient support services. Since March 2011, the Middle East North Africa and the Europe and Eurasia Divisions of ABA ROLI have jointly been implementing an integrated set of professional capacity building and public awareness activities to reduce the prevalence of violence against women in Turkey with Bahçeşehir University Faculty of Law and a network of Turkish civil society organizations.