Perihan İdin, Mimarlık Bölümü 2016 Mezunu videosu için tıklayınız.
Nazlı Efe, Mimarlık Bölümü 2012 Mezunu videosu için tıklayınız.
Batu Sözen Endüstriyel Tasarım Bölümü 2017 Mezunu videosu için tıklayınız.
Elif Sakacı, Mimarlık Bölümü 2020 Mezunu
4 yıl önce bölüme başlarken; hedeflediğim ne varsa çoğuna şu an mezun olurken ulaşmış olduğumu farkediyorum. Bahçeşehir'de okumuş olmanın ve bize sunduğu fırsatların bunda payı çok büyük. Hem yurtdışı imkanların bana kattığı özgüven hem de her zaman yanımızda olan ve desteğini gördüğüm akademisyenlerin bana kattığı farklı bakış açılarıyla ilerideki hayatımında Bahçeşehir’in katkılarının süreceğini hissediyorum.
Melike Beşik, Mimarlık Bölümü 2020 Mezunu
Bahçeşehir Üniversitesi’nin tanıtım günlerinde okulun mimarlık fakültesi için sunduğu yurtdışı imkanlarından oldukça etkilenip tercihimi bu yönde yapmıştım. Hayallerim doğrultusunda BAU Berlin Kampüsü'nde çok verimli ve keyifli bir dönem geçirdim, ICSA in Japan gibi benzersiz bir programla başta mimarlık olmak üzere hayatın birçok farklı alanında vizyonumu geliştirdim, Erasmus ile Hollanda’da bu birikimlerimi zenginleştirdim. Tüm bunları ve çok kıymetli hocalarım ile aldığım eğitimi düşündükçe ayrıcalıklı hissediyorum, BAU’yu seçtiğim için çok mutluyum.
Şevval Güngörer, Mimarlık Bölümü 2019 Mezunu
BAU Mimarlık’ta geçirdiğim 4 yıllık lisans eğitim sürecinde öncelikle değerli hocalarımın sonsuz desteği, bitmeyen motivasyonu, sabrı ve ilgisi, sonrasında da okulumun sağlamış olduğu yurtdışı olanaklarının beni mesleğimde başarılı bir noktaya taşıdığını düşünüyorum. Ben de Berlin Kampüsü'ne gitmiş, okulumuzun ETSAB öğrencileri ile düzenlemiş olduğu workshoplara ve Japonya Mukogawa Üniversitesi ile gerçekleştirmiş olduğu yaz okulu değişim programına katılmış ve bu ülkelerde proje yapma fırsatı bulmuş öğrencilerden biriyim. Özellikle mimarlık mesleğinde, gezmek, görmek, farklı kültürler tanımak tasarımcı olarak yetiştirilen bireylerin vizyonunu genişletmekte çok faydalı. Diğer üniversitelerin değişim programı vb. imkanlarının yanı sıra Bahçeşehir’in kendi kampüslerinin yurtdışında bulunması ve İspanya, Japonya gibi ülkelerde sertifikalı yaz okulu, workshop programlarına yer vermesi ve bunların katılmak isteyen herkes için çok erişilebilir oluşu, mimarlık alanında gelişmek isteyen öğrencilere sağlanmış büyük bir imkan.
Ben de okulumun bu imkanlarından yararlanmış ve bu kampüslerde okurken bolca seyahat edip sayısız yapı görme ve kültür tanıma imkanı bulmuş bir mezun olarak tüm yeni mimar adaylarına okulumu gönülden tavsiye ederim.
Naz Özkaragöz, Mimarlık Bölümü 2019 Mezunu
BAU’nun çok köklü ve saygın bir üniversite olması, dünya çapında yükseköğretim kurumlarından oluşan BAU Global’i ve geniş bir mezun platformu olan BAU Network’ü bünyesinde barındırması ile bana birçok ayrıcalığı mezun olmadan bile yaşattığını söyleyebilirim.
BAU, özellikle Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri için pek çok artısı olan bir üniversite. Şehrin önemli merkezlerinden biri olan Beşiktaş’ta konumlanan Güney ve Kuzey kampüslerinde mimarlık eğitimi almış olmak, ulaşım alternatifleri çeşitliliğinin yanı sıra, bir mimarlık öğrencisine şehir-çevre-yapı ilişkilerini analiz etmesi ve şehrin sorunlarıyla yüzleşmesi açısından büyük bir avantaj sağlar.
BAU Mimarlık, pek çok yurtiçi ve yurtdışı atölye, seminer, yarışma ve eğitim fırsatlarını bünyesinde barındırmasıyla öğrencilerine farklı deneyimler sunar. Uluslararası atölyeler kapsamında yurtdışından İstanbul’a gelen mimarlık öğrencileriyle yaptığımız teknik geziler, mesleki gelişimime katkı sağlarken aynı zamanda farklı kültürel etkileşimlerde bulunmama ortam sağladı ve ileriye dönük mesleki ilişkiler geliştirmemde etkili oldu. BAU Global aracılığıyla bir dönem boyunca International Academy of Rome’da eğitim almam, İtalyan kültürü ve mimarisini yakından incelememe olanak sağladı. Şehir, kültür, sinema ve moda tasarımını bünyesinde barındıran eğitimlere katılarak dünyaca ünlü tasarımcılarla tanışma ve atölyelerini görme imkanı buldum. Ayrıca BAU Yaz Okulu kapsamında Escola Tècnica Superior d'Arquitectura ve Mukogawa Women’s University’de çeşitli atölyelere katılma olanağım oldu. Özellikle zorlu mülakatlardan geçerek gitme şansını kazandığım ICSA in JAPAN Yaz Okulu, Türkiye’de sadece sınırlı sayıda BAU Mimarlık öğrencisinin sahip olduğu ve fakültemizin prestijini fazlasıyla artırdığına inandığım özel ve öne çıkan bir programdır.
Tüm bunlara ek olarak, fakültemizin başka bir artısı ise pek çok üniversitede bir sorun haline gelmiş olan akademik kadroya ‘ulaşılabilirlik’ probleminin bizde hiç olmamasıdır. Değerli akademisyenlerden ve sektörden mimarlardan oluşan akademik kadromuz; her zaman çalışma hevesimizi desteklemiş, motivasyonumuzu ve mesleki hedefe olan inancımızı artırmıştır. Gerek lisansüstü eğitimimde gerek ise mesleki hayatımda bana destek olmaya gayret eden değerli hocalarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım. İyi ki BAU’luyum!
Hicran Gökçen, Mimarlık Bölümü 2019 Mezunu
Merhaba, Bahçeşehir Üniversitesi 2018-2019 Mimarlık ve Tasarım Fakültesi mezunuyum. Öncelikle BAU’nun bana en büyük kazancı çok başarılı ve dinamik hocalardan ders almak oldu. Mesleki anlamda gelişim için, oldukça ufku geniş ve size bir çok konuda yardımcı olabilen, destekleyen insanlarla birlikte çalışmak oldukça avantajlı. Yine bunun en güzel yanlarından birisi de mezun olmuş olmamıza rağmen iletişimimizin hiçbir zaman kopmaması ve daimi bir ilişki kurabilmiş olmak. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir çok yurtdışı kampüsü olması, çeşitli ülkelerde farklı workshop ve programlar düzenlemesi benim gelişimime en çok katkı sağlayan noktalardan birisi oldu. Katıldığım ICSA in JAPAN programı ve İspanya‘da yaptığım Erasmus stajı en güzel deneyimlerimden sadece birkaçı. Bahçeşehir Üniversitesi bana böyle olanaklar sunduğu için teşekkür ediyorum ve oldukça doğru bir tercih yapmış olduğumu görüyorum.
Esra Gülenç, Mimarlık Bölümü 2019 Mezunu
Merhaba, Bahçeşehir Üniversitesi 2019 mezunuyum. Hedeflediğim Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık lisans programına girebilmek için iki sene boyunca emek harcayıp, tam burslu olarak öğrenim görmeye hak kazandım. Bahçeşehir Üniversitesi-Mimarlık Lisans programının bütünüyle yani akademik kadro, araştırma ve uygulama açısından Türkiye’deki en kapsayıcı lisans programlarından biri olduğuna inanıyorum. Eğitim olanakları, sosyal olanaklar ve daha birçok konu bakımından hayallerimi gerçekleştirmeme olanak sağladı. Katıldığım programlar (ETSAB-Barselona ve ICSA-Japonya), yarışmalar, atölyeler ve kulüplerle (MİTAS) beraber Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde aldığım tüm eğitimlerin mimar olma düşünceme sağlam bir zemin hazırladığına inanıyorum. Bu zamana kadar olan deneyimlerimin, kurduğum ve kurmaya devam edeceğim daimi iletişimin kendimi geliştirmeye daha da katkı sağlayacağını biliyorum.
Tüm akademik ve sosyal tecrübelerimin yanı sıra tutkularımın peşinden koşmama olanak tanıyan, dolu dolu geçtiğine inandığım ve mimar olabilme becerisini kazandığım lisans hayatımda alanı tanımaya çalışırken bana yardımcı olan tüm akademisyen hocalarıma ve okuluma teşekkür ediyorum.
Aygül Çınar, Mimarlık Bölümü 2018 Mezunu
Erasmus+ değişim programıyla Polonya'da ve ICSA Yaz okulu programıyla Japonya'da hibeli olarak mimari eğitimler alarak farklı kültürleri, mimari ve kentsel yaklaşımları deneyimleme fırsatım oldu. Bu sebeple, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin bana kattığı sayısız avantajlardan en önemlisi nasıl bakacağımı öğretmiş olmasıdır.
Gizem Güzide Yurtbaz, Mimarlık Bölümü 2017 Mezunu
Geriye dönüp baktığımda, Bahçeşehir Üniversitesi’nde okumuş olmaktan dolayı çok mutluyum. Güzel dostluklar kurduğum, kendimi keşfettiğim ve hocalarımın sayesinde mesleğimi daha da çok sevdiğim harika bir tecrübeydi.
Almanya'dan gelip İstanbul’un kalbinde mimarlığı İngilizce okumak benim için büyük bir şanstı, bu da BAU'nun uluslararası eğitimdeki başarısının altını bir kez daha çiziyor.
Bana kattığı en anlamlı ve aslında ilk aklıma gelen deneyim ise kesinlikle Japonya Yaz Okulu'dur. Başka zaman edinemeyeceğim kadar tecrübeler edindiğim, tanıyamayacağım kadar insan tanıdığım, Japon kültürüne yakın olamayacağım kadar yakın olduğum harika bir tecrübeydi.
En içten teşekkürleri edip iyi ki diyorum her zaman! İyi ki BAU’uyum.
Beyza Güvenç, Mimarlık Bölümü 2017 Mezunu
Mimarlık Bölümü'nü bence diğer çoğu bölümden ayıran en önemli özelliklerinden biri, çevrenizle tamamen bütünleşip onu çok farklı yönleriyle algılamanızı sizden istemesi. Kendinizi kimi zaman bir ağaç, bazen bir malzeme veya bir ışık kaynağı gibi hayal edebilmenizi ve rolden role bürünenerek; farklı tasarım ölçeklerinin ve onların tasarım gerekliliklerinin, en üst düzeyde farkında olmanızı gerektiren bir bölüm. İşte tam da bu noktada BAU, mimarideki bu eleman ve ölçek kavramlarını kendi vizyonuna işlemeyi başarabilmiş bir üniversite olarak karşımıza çıkıyor. BAU ailesinin bir elemanı olarak aslında siz de, özgün ilkelerini tasarlamış bir okulun yapı elemanı ve bu tasarımın ayrılmaz parçası haline gelerek onunla bütünleşiyor ve birlikte gelişerek ilerliyorsunuz. Aynı zamanda kentsel ve global ölçekte, geniş çapta çalışma imkanları bularak kendi dinaminiğinizi de kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Ben inanıyorum ki sizler de geleceğin mimarları olarak, kendi kimliğinizi bulmak ve özgün ben’inizi tasarlamak yeteneğini tamamen kendi içinizde taşıyorsunuz. BAU da yarattığı bu olağanüstü kaynaklarıyla ve seçkin akademik kadrosuyla, en az benim için olduğu kadar sizin için de bu yolculukta rehber olur umarım.
Anas Mahli, Bachelor of Architecture 2016 Alumni
A time of nurtured personal growth in a field of opportunities” is the way I would describe my experience at Bahcesehir University in the faculty of Architecture and Design.
The presence of an esteemed academic staff and a diversified student body were the two main pillars of my time there. In addition to this, I had the opportunity to experience different educational system, culture and geography when I was selected as an exchange student to Syracuse University, New York, one of the most reputable universities in the US, through World Exchange program that is one of the multiple exchange programs that BAU offers!
The highlight of my time at BAU was the graduation project. Developed with the support of the faculty members and refined under a set of juries and critiques, it was able to win a recognition in Archiprix Turkey 2015 as the 1st place winner nationwide, which then enabled me to become an honorable jury member in the 2016 cycle of the award.
Graduating with a merit in 2016 enabled me to start a career at EAA – Emre Arolat Architecture, one of the most successful architecture practices in Turkey and the region. Since early 2018, I occupy the position of a Project Leader, where I develop and coordinate projects in diverse contexts around the world under the direct supervision of the Design Lead, Emre Arolat.
Beyza Nur Bozkurt, Mimarlık Bölümü 2013 Mezunu
4 senelik Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık lisans programında aldığım teorik ve pratik derslerinin yanı sıra, katıldığım yurtdışı yaz okulu programları ve hocalarımın yönlendirmeleri, kariyer rotamı belirlememde bana çok yardımcı oldu. Özellikle 2012 yazında katıldığım ICSA (Inter-Cultural Study of Architecture) in Japan Uluslararası Yaz Okulu Programı hayatımın dönüm noktalarından birisiydi. Japon kültürü ve mimarisinden oldukça etkilenip, lisans programından sonra, öğrenim hayatımı Japonya’da devam ettirme kararı aldım.
Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki lisans programını tamamladıktan sonra, Japonya Mukogawa Women’s University Graduate School of Human Environmental Sciences / Architecture Major’ dan kabul alıp, yüksek lisans öğrencisi olmaya hak kazandım. Okuldaki yüksek lisans eğitimim esnasında hem Japoncamı profesyonel çalışma yetkinliğinde geliştirme fırsatı buldum hem de mimari tasarım stüdyo derslerinde profesörlerim ve takım arkadaşlarımla birlikte projeler yürütüp, mimari pratik deneyimi kazandım. Yüksek lisans eğitimim boyunca yaptığım stajlar sayesinde Japonya’nın önde gelen mimari tasarım ve inşaat şirketlerinde pratik yapma şansım oldu.
Yüksek lisans eğitimimi tamamladıktan sonra, aynı üniversitede araştırma asistanlığı görevine başladım. Araştırma asistanlığı görevimin yanı sıra, Japonya ve Türkiye’nin kırsal kesimindeki geleneksel evlerin mekânsal özellikleri ve yaşayışları konusu üzerine doktora çalışmamı yürütmekteyim.
Beyza Nur Bozkurt, Mimarlık Bölümü 2013 Alumni
In addition to the theoretical and practical classes, I have acquired in the 4-year Architecture undergraduate program in Bahçeşehir University, the summer school programs I attended and the guidance of my professors helped me a lot to set my career path. Especially, ICSA (Inter-Cultural Study of Architecture) in Japan International Summer School Program, which I participated in the summer of 2012, was one of the turning points of my life. I was very impressed by the Japanese culture and architecture during the program, and after the undergraduate program, I decided to continue my education life in Japan.
After completing the undergraduate program at Bahçeşehir University, I was accepted to Mukogawa Women’s University Graduate School of Human Environmental Sciences / Architecture Major in Japan and became a graduate student. During my architecture education at graduate school, I had the opportunity to develop my Japanese with professional work competence, and we carried out projects in architectural design studio classes with my professors and colleagues and gained architectural work experience. Thanks to the internships during the graduate program, I had the chance to practice at Japan's leading architectural design and construction companies.
After completing my master's degree, I have been assigned as a research assistant at the same university. Besides my research assistant career, I have been pursuing my doctorate study about spatial characteristics and the way of life of traditional farmhouses in Japan and Turkey.
Yasemin Kalmaz, Mimarlık Bölümü 2007 Mezunu
BAU Mimarlık Bölümü 2007 mezunu olarak; mimari tasarım ve hesaplamalar için gerekli bilgisayar programlarını gelişmiş laboratuvarlarda öğrenerek piyasada kolaylıkla kendimize yer edindik. Yurtdışı ortaklıklarımız ile farklı ülkelerde staj imkanlarıyla çevre edinerek hem sosyalleştik hem de eğlendik. Günümüz teknolojik ve sosyal şartlarına göre kendini sürekli yenileyen bir kurum olarak BAU tercihlerde ön sırada olmalı.
Banu Yürekli, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2018 Mezunu
Bahçeşehir Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden 2018 yılında mezun oldum. Bahçeşehir Üniversitesi, 2013 yılında sınava girmeden önce de öğrencisi olmak istediğim bir üniversiteydi. Bundaki en büyük sebep ise; Bahçeşehir’in öğrencisini sadece akademik değil sosyo-kültürel anlamda da en iyi şekilde yetiştiren ve hayata hazırlayan bir kurum olmasıdır. Bahçeşehir, dünya çapında geniş ağlara sahip olmasıyla öğrencisine birçok yönde avantaj sağlamaktadır. “İstanbul’un kalbinde bir dünya üniversitesi” sloganını kapıdan içeriye girdiğiniz andan itibaren tam anlamıyla hissettiğiniz BAU, farklı kampüslerde okuyabilme imkanı sağlarken farklı kültürlere ve altyapılara sahip olan öğrencilerle beraber aynı atmosferi soluma fırsatı da sağlıyor.
Akademik olarak çok güçlü bir alt yapıya sahip olması sebebi ile 2018 yılında mezun olduğum Bahçeşehir Üniversitesi’ne yine aynı yıl içerisinde İç Mekan Tasarımı Yüksek Lisans Programı öğrencisi olarak geri döndüm.
Bahçeşehir Üniversitesi gerek lisans gerek yüksek lisans programı sürecinde, akademik kadrosu ile profesyonel alanda beni sosyal ve iş hayatımda karşılaşacağım zorluklara en iyi şekilde hazırlamıştır. Başarılarımın temelini oluşturan Bahçeşehir ailesine bana vermiş oldukları kaliteli eğitimden dolayı teşekkür ederim.
Şule Sığındım, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2017 Mezunu
BAU İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencisiyken ekip arkadaşlarımla ve değerli hocalarımızın destekleriyle tasarımına üstlendiğimiz, Ankara Batı Kent Uğur Okulları kütüphane tasarımıyla, gerçek hayata geçen ilk göz ağrısı projemiz, bizleri mezun olduktan sonra iş hayatına deneyimli olarak başlama fırsatı sundu.
Disiplinler arası eğitim ve farklı kültürlerin mimari bakış açısını deneyimlemek benim icin oldukça heyecan vericiydi. BAU bünyesinde kariyerim icin sağlam adımlarla eğitimimi tamamlamanın vermiş olduğu gururla emeği geçen sayın hocalarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Serra Nakıboğlu, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2016 Mezunu
Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü 2016 mezunlarındanım.
Hangi mesleği yapmak istediğime ilkokul 4.sınıfta karar vermiştim ve hedefim belliydi. Üniversite tercihlerimi yaparken aklımda tek bir okul vardı, Bahçeşehir Üniversitesi. Tek okul ve tek bölüm tercihimle radikal karar verenler arasındaydım, yine sorsanız tek seneğim :)
Bahçeşehir Üniversitesi sunduğu imkanlar ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi kadrosu ile tam anlamıyla meslek hayatına hazırlayan, keyifli bir eğitim öğretim hayatı yaşattı bana. Sayamadığım birçok sosyal imkan sağlayan okulumuzu bana göre Türkiye’deki üniversitelerden ayıran en önemli özelliği Dünya Üniversitesi oluşudur. Okulumuzun burslu yurtdışı imkanlarından faydalanan birisi olarak söylemeliyim ki, bölümünüzle ilgili uygulamalı olarak deneyim kazanıp, her anlamda donanım sağlayacağınız ülkede eğitim alma olanağı paha biçilemez. Bölümünüzü okurken eş zamanlı olarak yurtdışı deneyimi kazanmak, sizi mezun olduğumuz anda bir adım öne taşıyor. Okulu ve bölümü tercih ederken aklımda olmayan bir işdalı daha geliştirmeme fırsat ve vesile olan Japonya Mukogawa Women’s University deneyimim sayesinde şu anda mimari işlerimin yanı sıra sofra ve sofra ürünleri tasarımı başlığı ile yeni bir markanın kurucu ortaklarındanım. Yani sözün özü, Bahçeşehir Üniversitesi sunduğu tüm imkanlarla, mezun olduktan sonra hayalinizdeki kariyer hayatının daha fazlasını yaşamanız için size vizyoner bir bakış açısı katıyor. Bu vesile ile bizlerde emeği olan tüm Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi kadrosuna sonsuz saygı, sevgi ve teşekkürlerimle…
Beril Akvardar, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2016 Mezunu
Bahçeşehir Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden 2016 yılında mezun oldum. Mezun olduktan sonra kısa bir dinlenmenin ardından profesyonel hayata hemen atılan biri olarak 4 yıldır SPACE Architects & Designers’ta çalışıyorum. Öncesinde Doğuş Grup koordinasyonu ile Bomonti Ada-Leica Ceo Ofis projesinde çalışma fırsatı buldum. Ofis stajımı değerli hocam Adil Öngel’in yanında Adil Öngel İçmimarlık ofisinde, şantiye stajımı değerli Yasemin Arpaç ve Sabahattin Emir ile Ofist’te tamamladım.
Üniversite hayatından çıkıp profesyonel çalışma ortamına hiç zorlanmadan adapte olabilmemin sebebinin okulumuzun ve hocalarımızın bize aşıladığı özgüven olduğunu düşünüyorum. Her zaman farklı bakış açılarını bize öğreten, sadece teoride değil mezun olduğumuzda bizi bekleyen hayata da bizleri hazırlayan değerli hocalarımız sayesinde her geçen gün okulumun bana kattıklarının önemini daha iyi anlıyorum. Mezun olduktan sonraki süreçte mesleğimde kendimi hep geliştirip her zaman yeni şeyler öğrenmeye açık oldum.
Şu anda çalışmakta olduğum SPACE Architects & Designers’ta değerli Kaan Çetinkaya’nın öncülüğü ile dünya çapında projelerde, tasarım ve branding ağırlıklı olarak her alanda kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Bu süreçte beni destekleyen ve yetiştiren hocalarım başta olmak üzere tüm BAU ailesine teşekkürlerimi sunarım.
Ezgi Çiçek, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2013 Mezunu
2013 yılında BAU İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden mezun olana kadar, lisans hayatım boyunca katıldığım ve akademik danışmanlarımın desteklediği yurt içi ve yurt dışı programları sayesinde bir sürü farklı tasarım eğitimi deneyimleme şansı buldum. Bu aktivitelerin ve okulumuzun değerli akademisyenlerinin beni akademik kariyer yapma konusunda etkilediklerini rahatlıkla belirtebilirim.
Bahçeşehir Üniversitesi'nde lisans programımı tamamladıktan sonra Roma La Sapienza Üniversitesi, Ürün Tasarımı Bölümü’ne kabul aldım. Yüksek lisans başvuruları için çok önemli olan portfolyo hazırlığında, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde bulunan bütün eğitmenlerimin desteğini aldığımı söyleyebilirim. Eğitimim devam ederken bir süre Brüksel'de bir tasarım ofisinde çalıştıktan sonra yüksek lisans tezimi tamamlayıp İstanbul'a geri döndüm.
Şu an Özyeğin Üniversitesi'nde doktora eğitimimi devam ettirmekte ve aynı üniversitede Araştırma Görevlisi kadrosunda bulunmaktayım. Mezun olduğum yıldan bugüne kadar hala Bahçeşehir Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile iletişimim bulunmakta ve lisansta tanıma şansı bulduğum değerli eğitmenlerimle akademik çalışmalar devam ettirmekteyim. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi akademisyenlerinin, biz öğrencilere verdiği çok yönlü eğitim sayesinde aldığım profesyonel hayat kararlarındaki destekleri ve etkileri için çok teşekkür ediyorum.
Güneş Ekin Kaya, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2013 Mezunu
İçmimarlık hayalim için İtalya’daki üniversitemi ve hayatımı bir anda bırakma kararımla başladı aslında her şey. Burs kazanma şartıyla İstanbul’a geri döndüm ve yaşıtlarım mezun olurken ben bir kez daha üniversite sınavına hazırlanıp diğer yandan çizim yapmaya başladım. O kadar çok istemiştim ki içmimar olmayı, lise sonda aldığım puandan bile çok daha fazlasını almıştım! Sonrasında ilk iş bir çok üniversiteyi ve bünyesindeki akademik kadroyu araştırmak oldu. Amacım kendime tek bir hedef belirleyerek sonuca daha iyi kanalize olmaktı. BAU bu konuda açık ara tek tercihim oldu. Sonuçların açıklandığı gün sevgili dekanımız Prof. Dr. Ahmet Eyüce ile yaptığım telefon konuşması dün gibi aklımda.. Bursu kazanmıştım! Daha ne kadar mutlu olunabilirdi bilmiyorum.
İçmimarlık, kendi yorumumu sınırsızca katabildiğim ve kendi içimde özgürleşebildiğim bir olgu benim için. Çok şanslıydım ki okul hayatım boyunca bunu her an destekleyen eğitmenlerden eğitim alabildim. Bu sayede bir yurt binası sinema oteline, manifaturacılar çarşısı da sanat müzesine dönüşebildi proje derslerimizde.. Diğer yandan jüri öncesi sabahlamak, saatlerimi verdiğim o makete bir şey olmasın diye onu koşulsuzca korumak, jüride sıra bana geldiğindeki o heyecan ve aldığım yorumlarla yaşadığım o unutulmaz mutluluk.. Şimdi seneler sonra bu yazıyı yazarken bile yüzümdeki gülümseme ile hala kalkıp okula gitme isteği duyabilmek bile sanırım her şeyi anlatmaya yetiyor.
BAU’dan aldığım eğitim, iş hayatıma başlarken kendime olan inancımın ve güvenimin de en büyük nedenlerinden biri oldu. Bu sayede nerede olursa olsun mutlu ve başarılı bir şekilde çalışabildim ve yıllar geçtikçe kendime pek çok deneyim katabildim.
Günümüze gelirsek, bir süredir lüks perakende sektöründe yer alan markalara mağaza mobilyası üretimi ve inşaat uygulaması hizmeti veren kurumsal bir markada proje yöneticisi olarak çalışıyorum. Projeyi, marka ile birlikte yürüterek çiziminden üretimine, lojistiğinden montajına kadar tüm etaplarında projenin kontrolünü sağlayarak her projede farklı ülkelere seyahat ediyorum.
Nadire Ertuğrul, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2013 Mezunu
1975 yılında İstanbul’da doğdum. Bahçeşehir Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden 2012-2013 yılında üniversite birincisi olarak mezun oldum. 1993 yılından bu yana eşim Y. Mimar (İ.T.Ü) Ayhan Ertuğrul’un 1986 yılında Tasarım Yapım Merkezi Mimarlık ve inşaat Ltd. Şti. adıyla kurduğu firmada beraber mimarlık, içmimarlık ve mobilya tasarımı alanlarında üretim yapmaktayım.
Tasarımı ‘fayda’ kavramıyla nitelendiriyor; iyi düşünülmüş, yalın, fonksiyonel, sağlam, estetik ve kimlikli tasarımlar üreterek, dünyanın sürekli değişen koşullarında faydalı tasarımları, kullanıcıların anılarının bir parçası olmayı hedefliyorum.
BAU İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü İstanbul'un en gelişmiş sosyal dokuya sahip olan Beşiktaş İlçesinde ve meydanda konumlanması, çeperinde yer alan İstanbul'un tarihsel kimliğini tanımlayan yapıların yer aldığı bir kuşakla çevrilmesi bu bölümü seçmemde en önemli etken oldu. Böylesine zamansal derinliğe sahip lokasyonun yanında Üniversite'nin yapı stoğu, teknik ekipmanı ve öğretim kadrosunun kalitesi de yine seçimimde en önemli faktörler arasındaydı. Ayrıca yüksek öğrenci profilinin varlığını da belirtmeden geçemeyeceğim. Öğrencilik sürecinde gerek sınıf arkadaşlarım, gerekse hocalarımla kurduğum güçlü bağlar halen devam etmektedir. Daha öğrenimin başlangıcında özgür düşünceyi ve duyguların tasarıma ve malzeme seçimine yansıması gerektiğini öğrettiler. Bugün iş yaşamında beni farklı kılanda bu ilkelerdir. Gerek mekan tasarımında, gerekse obje tasarımında bu özgün durum işverenler tarafından da ifade edilmektedir. Bu durum zor günlerde bile mesleğimi heyecanla yapmama sebep olmaktadır. İyi ki ''BAU mezunuyum ''dedirtmektedir.
Okuldan aldığım disiplin ürünlerimin yanında, sosyal ilişkilerime de yansımıştır. İş yaptığım kişi ve kurumları işverenden ziyade partner gibi görmekteyim. Beklentilerin en üst düzeyde gerçekleşmesinde onlarla bir bütün olarak çalışıp ticari kaygıları ikinci plana atmak yine BAU'nun bana verdiği disiplinin bir yansımasıdır.
Mezuniyet öncesi hobi olarak yaptığım sürdürülebilir, eskiyi değerlendirme, özel hediyelik eşya üretimi ve pazarlamasını artık diplomalı olarak sürdürmekteyim. 2018 yılında İstanbul’da, sehpa modelleri, abajur modelleri ve ev aksesuarları kategorilerinde hizmet veren, bir tasarım stüdyosu olan Zade Design’ı kurdum. Son 2 yıldır ise ZADEDesign markasıyla tasarımlarımıza ve üretmeye devam ediyoruz.
Pınar Aydemir Özel, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, 2013 Mezunu
Bahçeşehir Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2013 mezunuyum.Okul hayatım boyunca hocalarımızın kendi alanlarında uzman olması, biz öğrencilere büyük ilgi göstermesi zorunlu proje derslerimizi geliştirebilmemizin sağlanmasında interaktif bir olgu icerisinde olmamızı sağlamıştır. Mezun olduktan sonra yaklaşık bir sene mobilya sektöründe tasarım, üretim kontrolu ve denetiminde çalışıp sonra dünya'nın en büyük 5 firmasından biri olan asma tavan, modüler bölme duvar ve yükseltilmiş döşeme sistemleri urunleri üzerine kurumsal bir sirkette 4 sene mimari pazarlama ve iletişim departmanında çalışmaya devam ettim. Piyasanın önde gelen mimarlık ofisleri ve kurucuları ile birlikte çalışarak birçok projeye destek oldum. 2019 yılında freelance olarak çalışma hayatıma devam etme kararı aldım ve konut projelerinde tasarım, üretim ve uygulama olarak hayata geçirdim. Halen freelance olarak iş hayatına devam etmekteyim.
Büşra Kayıkçı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2012 Mezunu
Ben BAU İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2012 mezunlarından Büşra Kayıkçı. Bugün her ne kadar bambaşka bir alanda (müzik) profesyonel olma yolunda ilerliyorsam da bu alandaki stilimin fikri temellerinin BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde atıldığını açık yüreklilikle söyleyebilirim.
Bu sebeple bir konservatuar eğitimi yerine tasarım eğitimi almış olmaktan dolayı hiçbir zaman eksiklik hissetmedim, bilakis buna hep memnuniyet duydum. BAU bana sadece teknik detayları değil tasarım felsefesini hayata bütünüyle bu disiplinin penceresinden bakmayı öğretti. Kıymetli hocalarımın İçmimarlığı bir pratikten ziyade hayatı algılama ve yaşama biçimi olarak tanıtması iş hayatında her ne alanda çalışırsam çalışayım kılavuzum olmuştur. Okuluma ve hocalarıma bana kattıkları bu dünya görüşü için müteşekkirim.
Güney Topsakal, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2011 Mezunu
Mesleki eğitim, bireyi bir noktadan diğerine sorunsuz ulaştıracak tonlarca araç ile donatabilir. Kişi o noktaya geldiğinde aldığı eğitimin kökenini özümseyememişse bir arpa boyu yol alamamış demektir.
2011 Haziran ayında mezuniyet projemi geçtiğimde 3 ay CO-OP deneyimine sahip, endüstri ürünleri tasarımı bölümünde yandal yapan, okulumdan gelen yönlendirme ile başvurmuş olduğum işte 4 aydır Junior Designer olarak çalışan, üniversitenin yelken takımı üyesi, BAU Radyo Dj'i, mimarlık kulübü üyesi ve BAU Kurumsal İletişim Departmanı bursiyeriydim. Bu maddi ve sosyal imkanların beni daha dolu bir birey haline getirdiğini, mesleğime katkısı olduğunu düşünüyorum.
Mesleki yolculuğum beni yurtiçi ve yurtdışında mimarlık, endüstri ürünleri tasarımı, iç mimarlık ve çevre tasarımı alanlarında hizmet veren bir firmada küçük ortak olmaya ulaştırdı. BAU'da eğitim almış olmak bana sadece "mesleki eğitimin olmazsa olmazları"nı kazandırmadı. Uluslararası platformlarda dünyanın her yerinde tasarımı sorgulama, anlama, uygulama becerilerini de kazandırdı. Tasarım felsefesine ilgi duymamı sağladı.
Diğer bir deyişle BAU bana öğrenmeyi, bilimsel araştırma yapmayı, sorgulamayı öğretti ki bunlar bir lisans eğitiminde kişinin kazanabileceği en değerli şeylerdir bence.
Beril Küçükbeydağ, Endüstriyel Tasarım Bölümü 2020 Mezunu
Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden 2020 yılında mezun oldum. Öncelikle Endüstri ürünleri tasarımının çok geniş bir kapsamı var. Elektrikli ev aletlerinden, mobilya tasarımına arayüz tasarımına, oyun tasarımına, ambalaj tasarımına kadar uzanan farklı konuları içeren birçok proje yaptık. Tasarlanacak ürün için bir tasarım süreci oluşturmak, araştırma yapmak ve doğru problem tespitleri ile sürecin her aşamasında neyi ne sebeple yaptığını sorgulayarak ilerlemek konularında okulun bana kattığı çok şey oldu. Eskiz, 3 boyutlu modelleme, prototip yapımı, tasarımın sunulması, malzeme bilgisi, üretim yöntemleri gibi konularda eğitim aldık. Okulda son sınıfta aldığım tasarım araştırması dersi bu zamana kadar araştırma konusunda yaptığım hataları görmeme büyük katkı sağladı. Bahçeşehir Üniversitesi’nde aldığım eğitim sürecinde Erasmus öğrenci değişim programıyla Salzburg Üniversitesine gittim.
Her daim güncel kalmaya çalışan çünkü gelişen teknolojinin kullanım alışkanlıklarını da hızla değiştirdiğini bilen ve üretilen ürünün kullanıcıya ve doğaya karşı bir sorumluluğu olduğunu bilen bir tasarımcı olarak, Erasmus değişim programının bu kimliğime birçok yeni bakış açısı kattığını düşünüyorum. Daha mezun olmadan dünyanın diğer yerlerinde iletişim içerisinde olabileceğim arkadaşlarım ve öğretmenlerim oldu. Fikir geliştirme sürecinde ve tüm süreçte bu farklı disiplinlerden gelen tasarım öğrencileriyle ortak proje yapmak benim için çok değerli bir deneyimdi. Mezun olma sürecimde henüz diplomamı almadan beklenilen mezuniyet tarihimi belirterek ve yoğun bir portfolyo tasarımı ve başvuru sürecinden geçerek Politecnico di Milano integrated product design master programına başvurdum ve kabul aldım.
Her konuda hocalarımla eğitim süreci boyunca proje geliştirirken ihtiyaç duyduğumda birebir iletişime geçebiliyordum ve ders dışında da proje konusunda her zaman yardımcı olmaya hazırlardı. Okuldaki bütün öğretmenlerime bana her konuda yardımcı olmaya hazır oldukları için teşekkür eder, yeni meslektaşlarıma ve bölümü tercih edecek öğrencilere başarılar dilerim.
Doğuhan Direkçi, Endüstriyel Tasarım Bölümü 2019 Mezunu
Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2019 yılı mezunuyum. Okuduğum dönem boyunca hem akademik yönü güçlü hem de yoğun ürün tasarımı deneyimi olan farklı alanlarda tecrübeli eğitim kadrosu benim tasarıma dair gelişimimde sürecin en güçlü yönüydü. Bu eğitim sürecinde olağan ders akışı dışında bölümümüz içerisinde ortak proje geliştirmeleri, başka bölümlerin bulunduğu girişimlere katılmak, dışarıdan firmalarla ve okullarla beraber proje geliştirmek, projelerimizi üretmek ve sergiye çıkartmak gibi farklı deneyimler kazandım. Bunlar hem mesleki paylaşımı hem de disiplinler arası farklı bakış açılarını görmemi sağladı. Dolayısıyla eğitim sürecim boyunca motive edici, eğlenceli ve yoğun bir süreçten geçtiğimizi söyleyebilirim.
Başak Emirhanoğlu, Endüstriyel Tasarım Bölümü 2018 Mezunu
Herkese merhaba. İsmim Başak Emirhanoğlu ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin 2018 mezunlarından biriyim. Endüstriyel Tasarım bölümünde okuduğum için çokça uykusuz gecelerim oldu ama bu vakti okulun imkanlarıyla geçirmeyi tercih ettiğim için Bahçeşehir benim için okuldan ziyade artık evim ve ikinci ailemdi. Fakat benim şu anki bulunduğum konuma erişmemi sağlayan çok değerli öğretmenlerim, aynı zamanda ademik kadroda bulunan fakat endüstri dünyasından gelen Kunter Şekercioğlu ve Hakan Diniz hocalarım idi. Onlar sayesinde tasarım dünyasının gerçekliklerini de kavrama şansım oldu. Bana olan destekleri ve inançları sayesinde okulla beraber tasarım yarışmalarına da katıldım, pes etmememin sonucunda da yurt dışı bursu kazanma şansı elde ettim. Şu anda dünyanın en iyi 2. tasarım okulu olan Central Saint Martins'de %100 burslu yüksek lisans okuyorum ve bunu değerli hocalarımın bana kattığı vizyona borçluyum.
Sude Edebali, Endüstriyel Tasarım Bölümü 2017 Mezunu
Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nde aldığım eğitimin kariyerim için büyük bir fark yarattığına inanıyorum. 2017 yılında mezun olduğum bu bölümde birbirinden hevesli sınıf arkadaşlarımla sürekli dayanışma içerisinde oldukça verimli 4 yıl geçirdim. Bölüm içerisinde öğrenciler arası yardımlaşmanın yanı sıra, hem akademik hem de endüstri deneyimleri ile bizi her an destekleyen eğitmenlerimizin olması beni hep bir adım daha ötesini merak etmeye ve kendimi devamlı geliştirmeye yöneltti. Bu motivasyon ile katılıp derece almış olduğum tasarım yarışmaları ile Ekonomi Bakanlığı’nın sağlamış olduğu yurtdışı yüksek lisans bursuna hak kazanarak, 2018 yılından beri Londra Royal College of Art’ta tam burs ile Master eğitimimi tamamlamakta ve Londra’nın deneyimli tasarım ofislerinde çalışarak mesleki hayatımı sürdürmekteyim.
Alp Olguner, Endüstriyel Tasarım Bölümü 2017 Mezunu
Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2017 yılı mezunuyum. Çocukluğumdan gelen mekaniğe olan merak ve üretme arzusunu, mesleğime dönüştürebilmek için bu bölümü tercih ettim. Bölümümüzün değerli öğretim görevlileri ve iyi bir tasarımcı olmaya istekli sınıf arkadaşlarımla beraber keyifli bir üniversite hayatı geçirdim. Sınıfım ve hocalarım açısından çok şanslı olduğumu düşünüyorum ki bugünlere gelmem de hepsinin ayrı bir yeri vardır. 4 yıl boyunca her zaman daha iyisini başarabilmek, daha özenli çalışmak için mücadele ettik. Yine küçük yaşlarda hobi edindiğim denizciliği; teknik merakım ile birleştirmek adına yat tasarımına eğilim göstererek, üniversite yıllarında bu yönde kariyer planlaması yapmaya başladım. Üniversitenin son senesinde okul için yapmış olduğum ürünler ve hobi olarak boş vakitlerimde tasarladığım teknelerden oluşan bir portfolyo hazırlayıp, Politecnico di Milano Üniversitesi Yat Tasarımı yüksek lisans programına başvuruda bulundum. Yüksek lisansta tanıştığım farklı milletlerden birkaç arkadaşımla bir takım oluşturup geleceğe yönelik ekolojik bir yat projesi üzerinde çalıştık. Projemiz 2019 yılında düzenlenen European Design Awards da Gold ve A Design Awards da Bronze ödülüne layık görüldü. Bu ödüllele projemizi pazarlama şansı yakaladık. Şuan freelance olarak özel bir tersane ile birkaç proje üzerinde çalışmaktayım.
Işıl Çağatay, Endüstriyel Tasarım Bölümü 2016 Mezunu
Lise yıllarımda yeteneklerim ve isteklerim doğrultusunda tasarımcı olmaya karar verdim. Öğretmenlerimin ve ailemin de desteğiyle Türkiye'de bu konuda iyi eğitim alabileceğim yerleri araştırmaya başladım. Bahçeşehir Üniversitesi'nin imkanları ve öğretim kadrosu bana cazip gelmişti, ben de tercihimi bu yönde kullandım. Öğrenimime başladıktan ve hocalarımı tanıdıktan sonra ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım. Bu bölümü okurken onlardan fazlasıyla ilham aldım diyebilirim. Aynı zamanda bana yurtdışında eğitim almamda çok destek oldular, 2016'da mezun olurken, referanslarım sayesinde bana birçok fırsat sunuldu. Avrupa'nın tasarım şehri Milano'da lisansüstü eğitimimi tamamladıktan sonra çalışmak en büyük hayalimdi. Okulum, ailem, eğitim hayatım boyunca beni destekleyen tüm hocalarım ve tabii ki biraz da azmim sayesinde bugün olmak istediğim yerdeyim.
Nazlı Gabralı, Endüstriyel Tasarım Bölümü 2016 Mezunu
Mezuniyetimden hemen sonra İtalya’nın Milano kentinde bulunan Scuola Politecnica di Design’da İç Mimarlık yüksek lisans programına kabul oldum ve yüksek lisans eğitimim sonrasında 3 sene boyunca Milano’da farklı tasarım stüdyolarında çalıştım. Farklı bir ülkede, bambaşka iş disiplini içerisinde çok uluslu şirket yapılarında farklı kültürden insanlarla çalışmayı deneyimledim. Bu deneyimlerim esnasında global markalara proje üretme şansını buldum. Roberto Cavalli’nin Milano’daki erkek mağazası iç tasarımı ve dünya genelindeki yılbaşı vitrin tasarımı projelerinde görev aldım. Ayrıca bu süreçte İtalya’nın yanısıra Çin ve Dubai gibi tasarım alanında ihtiyacın hızla artmakta olduğu pazarlardaki projelerde görev aldım. İtalya pazarında deneyim sahibi olduğum 3 yılın ardından Türkiye’ye dönme kararı aldım. Ülkeye dönüşümden kısa bir süre sonra Lazzoni Mobilya’da Proje Yöneticisi pozisyonunda çalıştım. Covid-19 ile birlikte hızlanan dijital dönüşüm sürecinde mesleğim ve aldığım eğitimi yeni çalışma modeline entegre bir hale getirmeye karar verdim. Eğitim hayatı boyunca aldığım eğitimi sanat ile birleştirerek kendi markamın ilk adımlarını atıyorum. "Disiplinlerötesi sanat ve tasarım" mottosuyla çıktığım bu yoldan oldukça heyecanlıyım. Fakülte ve bölümde okurken değerli Hocalarımızın bize kazandırdığı bilgiler ve değerler sayesinde bugün uluslararası pazarlarda başarılı projeleri hayata geçirdiğimi ve geçireceğimi düşünüyorum. Kendilerine buradan ayrıca tekrardan teşekkür ederim.
Öykü Eroğlu, Endüstriyel Tasarım Bölümü 2014 Mezunu
BAU' da aldığım eğitimin bana kattıklarını, benim için en önemli üç özellikle açıklamam gerekirse bunlardan birincisi dünyalı olma vizyonu kazandırmasıdır. Bunda en önemli etken, öğrencilik yıllarımda yurt dışında deneyim kazanmak için sunulan fırsatlardan yararlanmanın pek çok üniversiteye kıyasla BAU'da çok daha kolay olmasıydı. İkinci özellik ise güncel konulara ve yeni teknolojilere uygun tasarlanan eğitim içeriğiyle, sürekli yeni konular öğrenmeye ve değişime adapte olmaya bizleri hazırlamasıydı. Üçüncü özellik ise her zaman yapıcı ve destekleyici öğretim kadrosuyla profesyonelliğe giden yolda özgürce adım atma, fikirlerimizi uygulama, deneme, yanılma, geri bildirim alma ve kendimi geliştirme fırsatı bulabilmekti. BAU'da aldığım eğitim sayesinde 2014 yılında mezun olduktan bir ay sonra Kilit Taşı Tasarım Ofisi'nde ürün tasarımcısı olarak çalışmaya başladım. İki yıllık çalışma sürecinin ardından İTÜ'de yine aynı alanda aldığım yüksek lisans eğitimiyle yolculuğuma devam ettim. Aynı zamanda bir yazılım firmasında çalışarak deneyim ve arayüz tasarımı (UX/UI Design) alanına geçiş yaptım. Ardından Deloitte, IBM iX gibi firmalarda UX/UI design alanında deneyim edindim. Nisan 2020'den beri sahibinden.com firmasında Sr. Experience & Interaction Designer rolünde çalışmalarımı sürdürüyorum.