I. BAŞVURU
1. Yüksek Lisans başvuru koşulları nedir?
ALES Sınav Sonuç Belgesi (Tezsiz programlar hariç)
Lisans Diploması
Transkript (Not Durum Çizelgesi)
Online Başvuru Formu
Fotoğraf
Yabancı Dil Bilgisini Gösterir Belge (İngilizce Programlar İçin)
Tavsiye Mektubu (Referans Mektubu)
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Askerlik Durum Belgesi
2. Yüksek Lisans başvurusunu nasıl yapabilirim?
Başvurunuzu Online Başvuru Formunu doldurarak ve gerekli evrakların fotokopilerini Enstitümüze teslim ederek gerçekleştirebilirsiniz.
3. En fazla kaç bölüme başvuru yapabilirim?
Enstitümüze toplamda üç bölüm için başvuru yapma imkanınız bulunmaktadır.
4. Getirmem gereken evrak nelerdir?
Online Başvurunuzu gerçekleştirmenizin ardından aşağıda yer alan belgelerin fotokopilerini Enstitümüze teslim etmeniz gerekmektedir.
5. Tavsiye mektubunun belirli bir formatı var mı?
Hayır, belirli bir format yoktur.
6. Tavsiye mektuplarını kimlerden almalıyım?
Tavsiye mektuplarından birinin iş hayatınızdan, diğerinin ise akademik yaşantınızdan olması tercih edilir.
II. ÖZEL ÖĞRENCİ
1. ALES belgem yok. Yüksek Lisans Programlarına başvurabilir miyim?
ALES belgeniz yoksa veya ALES'ten ilgili puan türünden standart 55 puan alamadıysanız, bu durum Yüksek Lisans Programlarına başvurmanıza engel değildir. Mülakatlara girebilir ve kesin kayıt işlemlerinizi "Özel Öğrenci" olarak yapabilirsiniz. Özel Öğrenci statüsünde kaydolduğunuz programın toplam kredi yükünün %50'lik kısmını tamamlayabilirsiniz. Örneğin; 30 kredilik bir programın Özel Öğrenci statüsünde ancak 15 kredisini alabilirsiniz. Bu süreçte gerçekleşecek sınavlardan gerekli puanı almış olmanız gerekmektedir. Bununla birlikte, Özel Öğrenci statüsündeki öğrenciler normal öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Ayrıca, askerlik işleri Öğrenci İşleri Dairesi tarafından takip edilmez ve öğrenci belgesi alamazlar.
III. İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI
1. İngilizce öğretim veren bir okuldan mezunum. İngilizce Yeterlilik belgesine sahip olmam gerekiyor mu?
İngilizce eğitim yapan bir programdan mezun olmanız İngilizce eğitim veren programlara başvuru ve kabul için yeterli olmayacaktır. TOEFL, IELTS, TOEIC, KPDS, ÜDS belgelerinden herhangi birinden gerekli puanı almış olmanız gerekmektedir. İngilizce Yeterlilik için Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen Yeterlilik Sınavlarına başvurabilirsiniz.
2. Türkçe programlarda İngilizce yeterlilik aranıyor mu?
Hayır. Türkçe Programlarda İngilizce yeterlilik aranmamaktadır. Türkçe Programa başvurmuş olsanız dahi Başarı Bursu için yeterli puanı aldığınızı gösterir belge ile bu burstan faydalanabilirsiniz.
3. İngilizce Yeterlilik sınavına girmem için ne yapmam gerekiyor?
Online Başvuru Formunda Sınava girmek isteyip istemediğiniz sorulmaktadır. Bu soruyu "Evet" şeklinde yanıtlamanız yeterli olacaktır. Bunun dışında Enstitümüz ile irtibata geçerek de sınava katılabilirsiniz.
4. İngilizce Yeterlilik Sınavı ücretli midir?
Hayır, İngilizce Yeterlilik Sınavı ücretli değildir.
5. İngilizce Yeterlilik Sınavının düzeyi nedir? Başarılı sayılmak için en az kaç puan almak gerekiyor?
Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen sınavın örneğine ve detaylarına Hazırlık Okulu web sayfasından ulaşmanız mümkündür (http://www.bahcesehir.edu.tr/hazirlikokulu). İngilizce Programlara başvuru yapan adayların en 65 puan almaları gerekmektedir.
IV. MÜLAKATLAR
Adaylar, Enstitümüze teslim edecekleri evraklar üzerinden değerlendirilerek gerektiğinde mülakata çağırılmaktadır.
V. ÜCRETLER:
1. Tercih ettiğim programın ücreti nedir?
Program ücretlerini öğrenmek için tıklayınız
VI. BİLİMSEL HAZIRLIK
1. Bilimsel Hazırlık koşulları nelerdir?
Bilimsel Hazırlık programı, farklı disiplinlerden gelen öğrencilerin başvurduğu programa uyum sağlaması amacıyla gerektiğinde uygulanmaktadır.
Bilimsel Hazırlık programına kabul edilen Yüksek Lisans öğrencisinin başvurmuş olduğu programa başlayabilmesi için Bilimsel Hazırlık programı derslerinin tümünü en az C notu ile tamamlaması gerekir.
VII. BURSLAR
Burslar hakkında bilgi almak için tıklayınız.
Bir öğrenciye belirtilen burs türlerinden verilen burslar birbirlerine eklenebilir ama öğrencinin alacağı burs tutarı hiç bir durumda %50'yi aşamaz.
VIII. KESİN KAYIT VE ÖDEME
1. Kesin kayıt işlemlerini nasıl yapacağım?
Programa kabul edilen öğrencilerin öncelikle mali işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Ardından evraklarının orijinalleriyle birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na giderek kesin kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.
Kesin kayıt sırasında eksik belge ile kayıt yapılmayacağı gibi belgelerin aslının yanınızda olması gerekmektedir. Posta yolu ile kesin kayıt işlemi yapılamayacağı için öğrencilerin şahsen müracaat etmesi gerekmektedir.
IX. GENEL BİLGİLER
1. Yüksek Lisans programlarınızda gündüz öğretimi var mı?
Bahçeşehir Üniversitesi Yüksek Lisans Programlarında eğitimler, genelde akşamları ve hafta sonu gündüzleri olmaktadır.
2. Dersler hangi gün ve saatlerde yapılmaktadır?
Dersler genelde hafta içi her akşam 19:00-22:00 saatleri arasında yapılır. Hafta sonu Programları Cuma akşamı ve Cumartesi gündüz gerçekleşmektedir.
3. Programların kontenjanları nedir?
Kontenjanlar, programlara göre değişmekle birlikte söz konusu yıl başvuran öğrenci sayısı uyarınca planlama yapılır. Her program için sınıflar 25-30 civarında öğrenci ders yapacak şekilde planlanmaktadır. Kabul edilen öğrenci sayısına göre birden fazla grup açılabilir.
4. Devamsızlık hakkım nedir?
Devamsızlık, derse ve ilgili dersin öğretim görevlisine bağlı olmakla birlikte genel olarak %70 devam istenir.
5. Yüksek lisansta kayıt dondurma hakkım var mı?
Enstitü Kurulu Kararı ile hastalık, askerlik, maddi ve ailevi nedenlerden, yurtdışında öğrenim görmek üzere veya öğrenimleri ile ilgili olarak görevlendirilmeleri gibi gerekçeler belgelendirilmek koşulu ile öğrencilere 2 yarıyıl kayıt dondurma izni verilebilir. İzinli geçen süreler öğrenim süresine katılmaz.
6. Bahar döneminde yüksek lisansa başlayabilir miyim?
Bahar dönemi için de yüksek lisans programlarına öğrenci alınabilmektedir. Bahar döneminde hangi programların açılacağını web sitemizden takip edebilirsiniz.