AMAÇ
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak amacımız ülkemizin yemek kültürünü yansıtabilecek, gıda güvenliği kuralları çerçevesinde pişirme tekniklerini kullanabilecek, geleneksel mutfaklarda uzmanlaşmanın yanında gastronomi ve onun etkileşimde olduğu alanlardaki değişim ve yenilikleri takip edilebilecek şef adayları yetiştirmektir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı'nın misyonu, yiyecek içecek sektöründe çağdaş değerlere sahip, uluslararası standartlarda uygulamalı ve teorik bilgi ve becerilerle donatılmış, üst düzey yöneticilik yapabilecek nitelikli şefler, akademisyenler ve yöneticiler yetiştirmektir.
Sonuç olarak; Uluslararası iş birlikleri doğrultusunda tüm ülkelerde disiplinli, kaliteli ve en üst yeteneklerle donatılmış gastronomi mezunları yetiştirmek vizyonu ile yola çıkılmaktadır. Amacımız uluslararası düzeyde kaliteli bir eğitim vermek ve bu alanda lider bir eğitim kurumu olarak tanınmaktadır.
MİSYON
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak misyonumuz
VİZYON
Bölümümüzün vizyonu, Gastronomi alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip ederek, uygulamalı ve teorik eğitimin sektörel iş birlikleri ile entegrasyonunu sağlayarak lider Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olmaktır.