Institut Paul Bocuse tarafından Türkiye'de Konaklama İşletmeciliği ve Mutfak Sanatları alanında uzmanlaşmış en iyi yüksek öğrenim kurumu olarak tanınmak bir onurdur. İki kurum arasındaki sinerji, öğrencilerimizin kurumsal dünyanın gerektirdiği teknik, davranışsal ve yönetsel becerilerle donatılmasını sağlayacaktır.
Institut Paul Bocuse Worldwide Alliance'ın bir üyesi olmak, öğrencilerimizin yalnızca mutfak ve mutfak kültür miraslarını takdir ederek değil, aynı zamanda Institut Paul Bocuse Worldwide Alliance'ın güven, saygı ve bağlılık değerleri üzerine inşa edilen gastronomi, kültür ve eğitimin, kültürler arası tanıtımı yoluyla öğrenme, anlama yetilerini daha da geliştirir.
Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları'nın gelecek nesil mutfak profesyonellerini yetiştirme misyonu doğrultusunda Ducasse Education ile iş birliği yapılarak öğrencilerimizin uluslararası alanda kendilerini tanıtmalarını sağlayacak programlara erişimleri sağlanmıştır. 1999 yılında dünyaca ünlü şef Alain Ducasse tarafından kurulan Ducasse Education'ın mutfak sanatları, pastacılık ve işletmecilik alanındaki bilgi ve uzmanlığın aktarımını kolaylaştırma hedefi, Bahçeşehir Üniversitesi'nin öğrencilerimize yönelik beklentileriyle örtüşmektedir. Ducasse Education'a katılan öğrencilerimiz, uluslararası restoran ağından da faydalanacaklardır.
Programlarını başarıyla tamamlayan Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri, becerilerini daha da geliştirmek için Ducasse Education'da özel tamamlama programlarını tercih edebilirler. Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerimizin bu iş birliği sayesinde erişebildiği diğer programlar arasında, tümü Fransa'daki Ducasse Education'da bulunan fırıncılık, pastacılık, çikolata ve şekerleme programları yer almaktadır.