BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak gastronomi dünyasını sadece yemek pişirmekle sınırlamak fikrinin mantıksız olduğunu savunuyoruz. Bu sebeple, yetiştirdiğimiz şeflerin sadece yemeğin değil, pişirecekleri malzemenin de hikayesine hakim olmasını istiyoruz.
Bu vizyonla öğrencilerimizin toprağa düşen tohumun, misafire servis edildiği ana kadar geçirdiği yolculuğu anlayabilmeleri adına, derslerde ve BAU Gastroart restoranımızda kullanılmak üzere “tohumdan tabağa” mantalitesiyle tarımsal üretim yapabilmelerine öncelik ediyoruz.
Yazlık ve kışlık olarak çeşitli tarımsal ürünlerin yetiştirildiği bahçemiz, Türkiye’nin en iyi “teras bahçesi” olarak bölümümüzün teras katında yer alıyor. Bu şekilde öğrencilerimizin “sürdürülebilir tarım ve ekosistem” noktasında vizyon sahibi birer şef olarak okulumuzdan mezun olmalarını amaçlıyoruz.
Buna ek olarak teras bahçemiz, derslerden arta kalan doğal ürünlerle birlikte temiz gübre oluşumu sağlayabilen 500 adet özel solucana da ev sahipliği yapıyor. Yani tamamen kendi içinde sürdürebilir bir dünyaya sahip olan bahçemiz dışarıdan herhangi bir desteğe ihtiyaç duymadan verimliliğini sürdürebiliyor.
Son olarak tarım yapılabilir toprakların kentleşmesiyle birlikte karşımıza çıkan tarım alanı yetersizliğinin yakın dönem çözümü olarak görülen ve topraksız tarım yapabilme şansı ortaya çıkaran “Hidrofonik Sistem”de teras bahçemizde öğrencilerimizin üretim yapmasına olanak sağlıyor.