Gastronomi

Gastronomi, temel olarak yemek ve kültür arasındaki ilişkiye odaklanan bir bilim dalıdır. Gastronomi bölümü öğrencileri, aşçılık alanındaki uygulama eğitimleri ile birlikte tarih, kültür, işletme, menü planlama, yemek fotoğrafçılığı gibi teorik ve pratik anlamda geniş bir çerçevede eğitim alırlar.

Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi Programı, modern ve son teknoloji ile desteklenmiş ekipmanlarla donatılmış, bütün öğrencilerin kişisel istasyonlarında rahatça çalışabileceği şekilde dizayn edilmiş, üç profesyonel uygulama mutfağı, bir pastacılık ve ekmekçilik mutfağı  ve öğrencilerin derslerde edindikleri becerileri misafirlere sunabilecekleri gastronomi bölümü restoranı ile yüksek standartlarda eğitim vermektedir. Bulunduğu BAU Culinary Arts merkezinde yiyecek içecek sektörünün her alanında çalışabilecek genç profesyoneller yetiştirme hedefiyle ilerlemektedir.

Gastronominin multi disipliner yapısına uygun olarak yiyecek içecek sektöründeki son trendler doğrultusunda hazırlanmış müfredat ile eğitim alan öğrenciler kariyerleri boyunca sektörde geniş bir çalışma alanına sahip olmaktadırlar.

Bu içerik 12/06/2019 tarihinde güncellenmiştir.