Zorunlu veya gönüllü stajını başlatmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki belgeleri temin edip doldurduktan sonra bu belgeleri [email protected] adresine mailden PDF formatında göndermeleri gerekmektedir.
Bu belgelerden ilki (staj sözleşmesi) öncelikle iş yerine, daha sonra Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürüne imzalatılmalıdır.
Öğrencilerin dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise staj evraklarının teslim edileceği en son tarih, staj başlangıç tarihinden 3 iş günü öncesi olabilir.
Örneğin; 13 Şubat 2023 Pazartesi günü staja başlayacak bir öğrenci tüm belgelerini eksiksiz bir şekilde en geç 7 Şubat 2023 Salı günü 17:00'den önce ilgili mail adresine göndermelidir. ([email protected])
Staj İçin Gerekli Belgeler
1-Mesleki Uygulama Başvuru Formu
3-Pandemi Dönemi Staj Dilekçesi
4-İkâmetgah Belgesi (e-Devletten alınabilir.)
5-Kimlik Fotokopisi
6-Vesikalık Fotoğraf
Yukarıdaki belgelere ek olarak zorunlu staj yapan öğrencilerin çalıştığı her gün için staj defteri doldurması ve spiral dosya haline getirilen bu defteri Stajyer Değerlendirme Formu ile birlikte staj sonunda, staj danışmanına teslim etmesi gerekir.
Defter teslimi için son tarih bulunmamakla birlikte staj defterini ve değerlendirme formunu teslim etmeyen öğrencinin stajı Başarılı (S) kabul edilemez ve öğrenci tüm derslerinden başarılı olsa bile mezun durumuna ulaşamaz.
Diğer Prosedürler İçin Gerekli Belgeler
EK1- Staj Sigortası İptal Dilekçesi
EK3- Staj Sigortası Sonlandırma Dilekçesi
(English) Internship Agreement and Apply Form
Staj Esasları (Yönetmelik)
Avrupa Birliği ilişkileri kapsamında Türkiye’nin de dahil olduğu akademik değişim ve iş birliği programı olan Erasmus+ öğrencilerimizin hem dönem içi değişim hem de yaz stajları konusunda tercih ettikleri bir fırsattır.
Bu program ile öğrencilerimiz Avrupa’da kabul aldıkları restoranlarda çalışma fırsatı yakalarken, bir yandan birlik tarafından sağlanan hibeden yararlanabilmektedirler.
Program sonrasında stajını tamamlayan ve gerekli yeterliliği sağlayan öğrencilerimizin zorunlu stajları tamamlanmış sayılmaktadır.