• BAUHUB
  • BAU Mezun
  • BAU Global
  • İletişim & Ulaşım
  • COOP
EN SAP Giriş APPLY BAU PROSPECTIVE STUDENT

BAU | Bahçeşehir Üniversitesi

BAU | Bahçeşehir Üniversitesi BAU | Bahçeşehir Üniversitesi
EN SAP Giriş
  • BAU Hakkında
    • Üniversite Hakkında
      • Bahçeşehir Üniversitesi
      • Mütevelli Heyeti Başkanının Mesajı
      • Rektörün Mesajı
      • Tarihçe
      • Sayılarla Bahçeşehir
      • Vizyon ve Misyon
      • BAU'da Spor
      • Bilgi Edinme
      • Mevzuat
      • Klinik Araştırma Etik Kurulu
      • BAU Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu
      • Kalite Güvencesi Sistemi
      • Eşitlik ve Kapsayıcılık Çalışmaları Komisyonu (BAUEQUAL)
    • Yönetim
      • Mütevelli Heyeti
      • Akademik Yönetim
      • Yönetim Kurulu
      • Senato
      • Rektörlük
      • Genel Sekreterlik
    • BAU Global Eğitim Ağı (Foto Galeri)
      • Beşiktaş Güney Kampüsü
      • Beşiktaş Kuzey Kampüsü
      • Galata Kampüsü
      • Göztepe Kampüsü
      • Future Kampüs
      • Pera Kampüsü
      • Çatalca Kampüsü
      • BAU Global Washington DC
      • BAU Global Berlin
      • BAU Global Batum
      • BAU Global Kıbrıs
      • BAU Global Plymouth
      • Mentora College
    • Medya
      • Fotoğraf Galerisi
      • Video Galeri
      • Basın Odası
  • Akademik
    • Okullar
      • Yabancı Diller Yüksekokulu
      • Meslek Yüksekokulu
      • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
      • Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
    • Fakülte ve Bölümler
      • Diş Hekimliği Fakültesi
      • Eczacılık Fakültesi
      • Eğitim Bilimleri Fakültesi
      • Hukuk Fakültesi
      • İletişim Fakültesi
      • İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
      • Konservatuvar
      • Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
      • Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
      • Sağlık Bilimleri Fakültesi
      • Tıp Fakültesi
    • Yüksek Lisans & Doktora
      • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
      • Eğitim Bilimleri Lisansüstü Programları
      • Hukuk Lisansüstü Programları
      • İletişim Lisansüstü Programları
      • İşletme ve Ekonomi Lisansüstü Programları
      • Mühendislik Lisansüstü Programları
      • Sağlık Lisansüstü Programları
      • Sanat ve Tasarım Lisansüstü Programları
      • Sosyal Bilimler Lisansüstü Programları
      • Uluslararası İlişkiler Lisansüstü Programları
    • Araştırma Merkezleri
      • Araştırma ve Uygulama Merkezleri
      • Uluslararası Akademik İlişkiler
  • Araştırma
  • Aday Öğrenci
  • International Offices
    • International Organization
      • International Organization
    • International Students
      • International Students
    • Erasmus & Exchange Students
      • Erasmus & Exchange Students
  • Öğrenci
  • Ana Sayfa
  • /
  • Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Hakkında
  • Ders Programı
  • Ders İçeriği
  • Eğitmen Kadromuz
    • Akademik Kadro
    • Eğitmen Şefler
    • Yarı Zamanlı Eğitmenler
  • İdari Kadro
  • Fiziki Alanlarımız
    • Eğitim Mutfaklarımız
    • BAU GastroArt
    • Coffee Institute
    • BAUFarm
  • Danışma Kurulları
    • Akademik Kurul
    • Sektörel Kurul
  • Anlaşmalı Olduğumuz Kurumlar
  • Staj
  • Apply BAU
  • BAU Mutfak Sanatları’ndan Haberler
  • İletişim

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları, temel olarak yemek ve kültür arasındaki ilişkiye odaklanan bir bilim dalıdır. Gastronomi bölümü öğrencileri, aşçılık alanındaki uygulama eğitimleri ile birlikte tarih, kültür, işletme, menü planlama, yemek fotoğrafçılığı gibi teorik ve pratik anlamda geniş bir çerçevede eğitim alırlar.

Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı, modern ve son teknoloji ile desteklenmiş ekipmanlarla donatılmış, bütün öğrencilerin kişisel istasyonlarında rahatça çalışabileceği şekilde dizayn edilmiş, üç profesyonel uygulama mutfağı, bir pastacılık ve ekmekçilik mutfağı  ve öğrencilerin derslerde edindikleri becerileri misafirlere sunabilecekleri gastronomi bölümü restoranı ile yüksek standartlarda eğitim vermektedir. Bulunduğu BAU Culinary Arts merkezinde yiyecek içecek sektörünün her alanında çalışabilecek genç profesyoneller yetiştirme hedefiyle ilerlemektedir.

Gastronominin multi disipliner yapısına uygun olarak yiyecek içecek sektöründeki son trendler doğrultusunda hazırlanmış müfredat ile eğitim alan öğrenciler kariyerleri boyunca sektörde geniş bir çalışma alanına sahip olmaktadırlar.

Institut Paul Bocuse tarafından Türkiye'de Konaklama İşletmeciliği ve Mutfak Sanatları alanında uzmanlaşmış en iyi yüksek öğrenim kurumu olarak tanınmak bir onurdur. İki kurum arasındaki sinerji, öğrencilerimizin kurumsal dünyanın gerektirdiği teknik, davranışsal ve yönetsel becerilerle donatılmasını sağlayacaktır.

Institut Paul Bocuse Worldwide Alliance'ın bir üyesi olmak, öğrencilerimizin yalnızca mutfak ve mutfak kültür miraslarını takdir ederek değil, aynı zamanda Institut Paul Bocuse Worldwide Alliance'ın güven, saygı ve bağlılık değerleri üzerine inşa edilen gastronomi, kültür ve eğitimin, kültürler arası tanıtımı yoluyla öğrenme, anlama yetilerini daha da geliştirir. 

Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları'nın gelecek nesil mutfak profesyonellerini yetiştirme misyonu doğrultusunda Ducasse Education ile iş birliği yapılarak öğrencilerimizin uluslararası alanda kendilerini tanıtmalarını sağlayacak programlara erişimleri sağlanmıştır. 1999 yılında dünyaca ünlü şef Alain Ducasse tarafından kurulan Ducasse Education'ın mutfak sanatları, pastacılık ve işletmecilik alanındaki bilgi ve uzmanlığın aktarımını kolaylaştırma hedefi, Bahçeşehir Üniversitesi'nin öğrencilerimize yönelik beklentileriyle örtüşmektedir. Ducasse Education'a katılan öğrencilerimiz, uluslararası restoran ağından da faydalanacaklardır.

Programlarını başarıyla tamamlayan Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri, becerilerini daha da geliştirmek için Ducasse Education'da özel tamamlama programlarını tercih edebilirler. Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerimizin bu iş birliği sayesinde erişebildiği diğer programlar arasında, tümü Fransa'daki Ducasse Education'da bulunan fırıncılık, pastacılık, çikolata ve şekerleme programları yer almaktadır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kariyer Olanakları 
BAU Gastronominin yeme-içme sektörüyle alakalı vermiş olduğu detaylı eğitimle birlikte mezunlar sadece mutfak değil, pastane, fırıncılık, ziraat, restoran işletmeciliği, çay, kahve veya şarap gibi içecek alanlarında da kariyer hedeflerini gerçekleştirebilirler. 

Gastronomi alanından mezun olduğunuzda yemeği birleştirebileceğiniz alanların nicel sınırı tamamen sizin hayal gücünüz oluyor. Bu nedenle aslında öğrenciler istedikleri her alanda yiyecek ve içecekle alakalı bir konuda çalışma sağlayabiliyorlar.
 

BAU | Bahçeşehir Üniversitesi BAU | Bahçeşehir Üniversitesi
  • BAU HAKKINDA
  • İDARİ BİRİMLER
  • BAU E-POSTA
  • AKADEMİK TAKVİM
  • İLETİŞİM & ULAŞIM
  • BURSLAR VE ÜCRETLER
Ask Türkiye
BAU Global
Make Impact
Unitar
BAU | Bahçeşehir Üniversitesi

© 2020 Bahçeşehir Üniversitesi - Tüm Hakları Saklıdır.

Program and Design by CETEKNO

BAU | Bahçeşehir Üniversitesi BAU | Bahçeşehir Üniversitesi

© 2020 Bahçeşehir Üniversitesi - Tüm Hakları Saklıdır.