122K720 TÜBİTAK 1001 Projesi - Türkiye-AB İlişkileri Politika Yapım Sürecini Anlamada Elit Sosyolojisinin Rolü

122K720 TÜBİTAK 1001 Projesi

“Türkiye-AB İlişkileri Politika Yapım Sürecini Anlamada Elit Sosyolojisinin Rolü”

2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) Duyurusu

Projemize bursiyer olarak bir lise öğrencisi (Genç STAR), bir lisans öğrencisi (STAR Lisans) ve bir öğretmen (STAR Öğretmen) arıyoruz.

Projemiz Türkiye-AB ilişkileri politika yapım sürecini anlamada bürokratların sosyolojik geçmişlerini mercek altına almaya hedeflemektedir. Bu kapsamda gazete arşivlerinin, TBMM tutanaklarının, resmî gazetenin taranması, mülakatların yapılması projemizin önemli iş paketlerini arasındadır. İlaveten, devlet arşivlerinden atamaların ve yönetmeliklerin taranması da yapılacaktır. Proje ekibimize katılacak olan bursiyerlerin taşıması gereken nitelikler aşağıda verilmiştir:

Star Öğretmen'den beklentilerimiz: Devlet arşivlerinin internet üzerinden taranması, yukarıdaki iş paketlerindeki tematik analizlerimizi kontrol etmesi, metinlerin kodlamasına destek olması ve kodlanmış metinlerin temalara dönüştürülmesine destek vermesi, deşifre metinlerin analizinin yazılması.

Genç STAR lise öğrencisinden beklentilerimiz: Gazete arşivlerinin ve TBMM arşivlerinin dosyalanması, deşifre edilmesi, mülakatların deşifre edilmesi, deşifre metinlerin temalara dönüştürülmesi.

Talep edilen öğretmen branşları: Türkçe, Sosyal Bilgiler, Felsefe, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih

Star Lisans öğrencisinden beklentilerimiz: Gazete taramasına ve TBMM taramasına destek olunması, mülakatların deşifre edilmesi, devlet arşivlerinin taranmasına destek olunması.

Talep Edilen Bölümler: Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Sosyoloji

Lise ve lisans öğrencileri ile öğretmenler 22 Nisan 2024 (Saat: 23.59) – 6 Mayıs 2024 (Saat 17.30) tarihlari arasında projede görev almak üzere başvuru yapabileceklerdir. Başvurular BİDEB Başvuru İzleme Sistemi üzerinden alınacaktır.

Proje listesine ve program çağrı metinlerine STAR Proje Portalından ulaşabilirsiniz.

İletişim: [email protected]

Saygılarımızla,

122K720 No’lu Proje Ekibi

Yürütücüler:

Doç. Dr. Rahime Süleymanoğlu Kürüm, Bahçeşehir Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü

Doç. DR. Selin Türkeş-Kılıç, Yeditepe Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü