Uluslararası Finans

Globalleşen dünyada çok uluslu şirketlerin ağırlığı hızla artmaktadır. Yerel firmalar ile uluslararası firmaların yönetimleri ve karşılaştıkları sorunlar birçok yönden farklık göstermektedir. Bu farklılıklar uluslararası uzmanlığa sahip yöneticilere olan ihtiyacı doğurmuştur.

Teknolojinin hızlı gelişimi, bilgi alma ağlarının artması ve finansal piyasaların yabancı yatırımcılara ve firmalara açık hale gelmesi finansal piyasaların uluslararası boyutta etkileşimlerini ve entegrasyonlarını arttırmıştır.

Bahçeşehir Üniversitesi “Uluslararası Finans” bölümünün amacı bu gelişmeler ışığında bütün sektöründeki ulusal ve uluslararası firmaların finans departmanlarında, uluslararası finans kurumlarında veya piyasalarında çalışabilecek donanıma sahip mezunlar yetiştirmektir.

Bölümümüzün ders programı Bahçeşehir Üniversitesi Finansal Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Coop Merkezimizin de katkılarıyla başarılı mezunlar yetiştirecek şekilde tasarlanmıştır. Öğrencilerimiz Bahçeşehir Üniversitesi Finansal Araştırma ve Uygulama Merkezi’de aldıkları uygulamalı dersler ve Coop merkezimizin aracılığıyla açılan markalı dersler ve sağlanan staj imkanları sayesinde teorik derslerin yanı sıra uygulama becerisi de gelişmiş gençler olarak mezun olabilmektedirler.