BAU’da Türk ve Kore Mutfağı Tanıtıldı

Bahçeşehir Üniversitesi ve Güney Kore Başkonsolosluğu, bu yıl ilki gerçekleştirilen “Gastrodiplomasi” etkinliği ile Türkiye ve Güney Kore gastronomisini tanıttı.

Her kültürün ortak noktası olan yemeğin, birleştirici, mutluluk verici, insanların birbirlerini anlamalarını kolaylaştırıcı özelliğini değişik kültürlerden gelenlerin kaynaşmalarını sağlama amacıyla Bahçeşehir Üniversitesi ve Güney Kore Başkonsolosluğu, Türk ve Kore mutfağını çeşitli kültürlerden gelen ziyaretçilerle paylaştı. BAU Gastronomi'nin düzenlediği etkinliğe, Hırvatistan, Bangladeş, Uruguay, Venezuela, Lübnan, Arnavutluk, Slovakya Başkonsoloslarının yanı sıra; Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, İsveç, Suudi Arabistan, Moldova, Bulgaristan, İsveç, Mısır, İsviçre, Brezilya, Uruguay, Arjantin, Romanya, Polonya, Endonezya, Irak ve Slovakya konsolosluk temsilcileri de katıldı.
 
“Değişik kültürler, birbirleri ile yemek aracılığı ile kaynaşabiliyor”
 
Yemek yemenin birleştirici özelliğine vurgu yapan BAU Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Z. Dilistan Shipman, “Gastrodiplomasi olarak ilkini gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, beklediğimizden de başarılı oldu. Değişik konsolosluklardan gelen herkes yemez öznesi altında kaynaştılar. Böylece yemeğin bir tutku, bir aşk ve birleştirici özelliğine bir kez daha tanık olduk. İkincisini de önümüzdeki ay yapacağımız bu etkinlikler sayesinde değişik kültürlerin ön yargıları olmadan bir birbirleri ile yemek aracılığı ile kaynaşacağına olan inancım arttı” dedi.