Ulusal Staj Programı Hakkında

Sevgili Öğrenciler,

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin başlattığı ve 3 senedir devam eden Staj Seferberliği programının adı Ulusal Staj Programı olarak değişmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında gönüllü staj yapabilmek için https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden kaydolmanız gerekmektedir. Son başvuru tarihi 31 Mart 2022’dir.

Başvuru yapmadan önce aşağıdaki konulara özellikle dikkat ediniz!!!!

1. Programa sadece 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri başvurabilir.

2. Zorunlu uygulamalı ders ile gönüllü staj farklı konulardır. 2021-2022 bahar veya daha ileriki dönemlerde müfredatınızdaki ilgili ders kapsamında sağlık kurum ve kuruluşlarında yapacağınız zorunlu uygulamalı dersler ile program kapsamındaki gönüllü stajı karıştırmayınız! Program kapsamında yapacağınız gönüllü stajın, sonradan bölümünüz müfredatında yer alan hiçbir zorunlu uygulamalı ders ile intibak yapılması veya onun yerine sayılması mümkün olmayacaktır.

3. Başvuru yapacaksanız gönüllü staj yapmak istediğiniz günlerde, ders programınızda hiçbir dersinizin olmaması gerekmektedir. Çakışma durumunda sorumluluk size ait olacaktır. Başvuru yapacaksanız dersinizin olmadığı günleri talep etmeniz lehinize olacaktır.

4. İstanbul’da yüz yüze veya hibrit işlenen ve yüz yüze devam etmek zorunda olduğunuz dersleriniz varsa ve buna rağmen İstanbul dışında gönüllü staj yapmak istediğiniz bir şehri seçerseniz, söz konusu derslerinizden devamsızlık talep edemezsiniz. Derslerinizin devam sorumluluğu tamamen size ait olacaktır.

5. Başvuru yapmadan önce akademik danışmanınız ve bölümünüzün uygulamalı derslerden sorumlu öğretim elemanı ile görüşmeniz ve başvurunuzu birlikte değerlendirdikten sonra yapmanız/yapmamanız ileride yaşanması olası sorunları engelleyecektir.