Bahar Dönemi Hibrit Eğitim Planlaması Hakkında Açıklama

Sevgili Öğrencilerim,

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, 2020-2021 bahar dönemi derslerine yönelik önemli bir bilgilendirme yapılmıştır. Söz konusu bildiriye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://bau.edu.tr/haber/16421-2020-2021-bahar-donemi-hakkinda-onemli-aciklama 

Yükseköğretim Kurulu ve Üniversitemiz tarafından yapılacak açıklama ve yönlendirmelere açık olmak kaydıyla 2020-2021 Bahar döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi eğitim-öğretim faaliyetleri aşağıdaki şekilde yürütülecektir.

  • Üniversitemiz laboratuvarları haricinde, işletmelerde (sağlık kurum ve kuruluşlarında) yapılacak uygulamalı derslerin pratik kısımları; azami dikkat gösterilerek ve sıkı tedbirler alınarak işletmelerde “yüz yüze” yapılacaktır. Öğrenciler, talep etmeleri hâlinde, kendi imkânları ile bulmaları ve bölümleri tarafından onay verilmesi şartlarıyla ikamet ettikleri yerlerdeki (yurt içi ve dışı) özel işletmelerde uygulamalı derslerini yapabilecektir. Kamu işletmelerine izin verilmeyecektir. Öğrencilerimizi uygulamalı dersler ve bulaşıcı hastalıklardan korunma yöntemleri hakkında bilgilendirmek amacıyla23 Şubat 2021 Salı 10:00-16:00 saatleri arasında detaylı bir eğitim verilecektir. Söz konusu eğitime işletmelerde uygulamalı ders yapacak tüm öğrencilerimizin katılımı zorunludur. Eğitim, MS Teams üzerinden online yapılacak ve giriş linki resmî e-posta adreslerinize gönderilecektir.
  • Üniversitemiz laboratuvarlarında yapılacak uygulamalı derslerin pratik kısımları; öğrenci sayısı seyreltilerek, azami dikkat gösterilerek ve sıkı önlemler alınarak laboratuvarlarda “hibrit” şekilde yapılacaktır. Öğrenciler, talep etmeleri hâlinde, dersin öğretim elemanından randevu almak şartıyla, laboratuvarda yapılan derse yüz yüze katılabilecektir. Dileyen öğrenciler, uygulamalı dersi MS Teams üzerinden online olarak da takip edebilecektir.
  • Teorik derslerin tamamı senkron veya asenkron olarak online (uzaktan eğitim) yürütülecektir.
  • Sınavların ne şekilde yapılacağı, Yükseköğretim Kurulu ve Üniversitemiz tarafından yapılacak bilgilendirme ve yönlendirmelerden sonra açıklanacaktır.
  • Öğrenci etkinlikleri, öğrenci kulüp faaliyetleri, konferanslar, paneller ve toplantılar online ortamlarda yapılacaktır.

Diğer konular;

  • Kuzey kampüs siz değerli öğrencilerimize açık olacaktır. Devletimizin yetkili kurumları tarafından kamuoyuna açıklanan kurallara (yaş sınırı, sokağa çıkma kısıtlamaları vb.) uymak ve HES kodu beyan etmek şartlarıyla üniversitemizin fiziksel imkânlarından yararlanabileceksiniz.

Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak sizlerin salgından en az düzeyde etkilenmeniz ve eğitimlerinize devam edebilmeniz için tüm çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Bizim için her şeyden önce gelen sizin sağlığınızdır. Lütfen açıklanan kurallara tam olarak uyun. Sakın “Bana bir şey olmaz.” demeyin. Sağlığınız ile ilgili bir değişiklik olursa lütfen bizi en kısa sürede bilgilendirin. Üniversitemizin tüm imkânları ile yanınızda olacağından emin olabilirsiniz. Yaşadığımız bu süreç elbet bir gün normale dönecektir. İnsanoğlu tarihi boyunca pek çok badireler atlatmıştır. Bunu da atlatacaktır. Aşılama faaliyeti devam etmektedir. Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu öncelik sıralamasına uygun olarak, zamanı geldiğinde sizler de aşılanacaksınız.

Size daha önce de birkaç defa söylediğim gibi; dezavantaj gibi görünen bazı şeyleri kendinize avantaj hâline dönüştürebilirsiniz. Daha önce evinizde yapmaya fırsat bulamadığınız işlerinizi/hobilerinizi yapınız. Her gün en az 30 dakika egzersiz yapmayı unutmayın. Müzik dinlemekten vazgeçmeyin.

Eğitim kalitemizden ödün vermemek için Sağlık Bilimleri Fakültesinin tüm çalışanları aralıksız çalışmaya devam edecektir. Tüm fakülte çalışanları olarak, sizlerle 7/24 iletişime açığız. Her türlü sorun ve talebinizi danışman hocalarınız vasıtasıyla mutlaka bizlere iletin.

Sizlere en kısa sürede geri dönüş sağlayacağız. Çok zor durumda kalırsanız ve acil bir durum olursa 05322739070 numaralı şahsi telefonumdan beni doğrudan da arayabilirsiniz.

Sizleri çok seviyoruz. Hepinize sağlıklı ve başarılı bir ders dönemi diliyorum.

 

Prof. Dr. Fatma Eti ASLAN

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı