Pandemi Süreci Dolayısıyla Yeni Alınan Önlemler Hakkında Önemli Bilgilendirme

Prof. Dr. Fatma Eti Aslan

Sevgili Öğrencilerim,

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından; pandemi süreci dolayısıyla yeni alınan önlemler hakkında önemli bir bilgilendirme yapılmıştır. Söz konusu bildiriye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://bau.edu.tr/haber/16261-pandemi-sureci-dolayisiyla-yeni-alinan-onlemler-hakkinda-onemli-bilgilendirme

Pandemi süreci ile ilgili Bilim kurulu çalışmaları ve Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) gelecek açıklama ve yönlendirmelere açık olmak kaydıyla 18 Kasım 2020-31 Aralık 2020 tarihleri arasını kapsayan aşağıdaki kararlar alınmıştır:

•31 Aralık 2020 tarihine kadar tüm eğitim-öğretim faaliyetleri, öğrenci etkinlikleri, öğrenci kulüp faaliyetleri, konferanslar, paneller ve toplantılar çevrimiçi (online) ortama alınmıştır.

•Hibrit olarak başlayan tüm uygulamalı dersler ve laboratuvar çalışmaları 31 Aralık 2020 tarihine kadar çevrimiçi (online) devam edecektir.

•Tüm sınavlar, daha önce de belirtildiği gibi çevrimiçi (online) ortamda yapılacaktır.

•Tüm kampüslerimiz açık olacaktır. Cumhurbaşkanlığı’nın kararına istinaden; 20 yaş altı öğrenciler, 13:00-16:00 saatleri arasında HES kodu beyan etmek suretiyle üniversitemizin fiziksel imkânlarından yararlanabilecekler. Yaş kriterinin dışında kalan öğrenciler ise tüm gün boyunca kampüsleri kullanabileceklerdir.

•BAU Barbaros Kütüphanesi sadece Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerine açık olacak şekilde hizmet vermeye devam edecektir.

•Kampüs içerisinde bulunan tüm kafeterya ve restoranlar, hizmetlerine 31 Aralık 2020 tarihine kadar ara vereceklerdir.

•31 Aralık 2020’den sonraki süreç için Bilim Kurulu ve YÖK’ün değerlendirmeleri dikkate alınarak sizlere gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak sizlerin salgından en az düzeyde etkilenmeniz ve eğitimlerinize devam edebilmeniz için tüm çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Bizim için her şeyden önce gelen sizin sağlığınızdır. Lütfen açıklanan kurallara tam olarak uyun. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın. Sakın “Bana bir şey olmaz.” demeyin! Sağlığınız ile ilgili bir değişiklik olursa lütfen bizi en kısa sürede bilgilendirin. Üniversitemizin tüm imkânları ile yanınızda olacağından emin olabilirsiniz. Yaşadığımız bu süreç elbet bir gün normale dönecektir. İnsanoğlu tarihi boyunca pek çok badireler atlatmıştır. Bunu da atlatacaktır. Aşı çalışmaları ile ilgili güzel haberler duyuyoruz. Ben bu çalışmaların olumlu bir şekilde sonuçlanacağına gönülden inanıyorum. Sizler de hiçbir zaman umutsuzluğa ve endişeye kapılmayın.

Size daha önce de birkaç defa söylediğim gibi; dezavantaj gibi görünen bazı şeyleri kendinize avantaj hâline dönüştürebilirsiniz. Daha önce evinizde yapmaya fırsat bulamadığınız işlerinizi/hobilerinizi yapın. Her gün en az 30 dakika egzersiz yapmayı unutmayın. Müzik dinlemekten vazgeçmeyin.

Eğitim kalitemizden ödün vermemek için Sağlık Bilimleri Fakültesinin tüm çalışanları aralıksız çalışmaya devam edecektir. Tüm fakülte çalışanları olarak, üniversitemizin online platformlarında (itslearning, MS Teams, vb.) sizlerle 7/24 iletişim hâlinde olacağız. Her türlü sorun ve talebinizi danışman hocalarınız vasıtasıyla mutlaka bizlere iletin.

Sizlere en kısa sürede geri dönüş sağlayacağız. Çok zor durumda kalırsanız ve acil bir durum olursa 05322739070 numaralı şahsi telefonumdan beni doğrudan da arayabilirsiniz.

Sizleri çok seviyoruz. Size ve kıymetli ailelerinize sağlıklı günler diliyorum.

Prof. Dr. Fatma Eti ASLAN

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı