7 Eylül 2022 Tarihli Seviye Belirleme Sınavı Derslik ve Saat Bilgilendirmesi

 

 

7 Eylül 2022 tarihindeki Seviye Belirleme Sınavına hangi kampüs ve derslikte gireceğinizi görmek için buraya tıklayınız.

 

Not: Sınav hem güney hem de kuzey kampüste gerçekleşecektir. Lütfen hangi kampüste gireceğinize dikkat ediniz.

Kuzey Kampüs konumu için buraya tıklayınız.

Güney Kampüs konumu için buraya tıklayınız.

 

Değerli BAU Öğrencileri,

Öğretim dili tamamen veya kısmen İngilizce olan (zorunlu İngilizce) programlara yerleştiyseniz bölüm derslerine başlayabilmeniz için İngilizce Hazırlık Programından muaf olmanız veya İngilizce Hazırlık Programını başarıyla tamamlamanız gerekmektedir.

İlk kez kayıt yaptıran ve öğretim dili tamamen veya kısmen İngilizce olan (zorunlu İngilizce) programlara yerleşmiş öğrencilerimiz ile Hazırlık Programında isteğe bağlı öğrenim görmek isteyen öğrencilerimizin 7 Eylül 2022 Çarşamba günü yapılacak olan İngilizce Seviye Belirleme Sınavına girmesi zorunludur. Öğrencilerimizin girmeleri gereken sınavlarla ilgili detaylar aşağıda paylaşılmıştır:

SINAV

TARİH

SAAT

YÖNTEM

İngilizce Seviye Belirleme Sınavı*

7 Eylül 2022 Çarşamba

10:00

YÜZYÜZE

 

İngilizce Yeterlik Sınavı**

YAZILI SINAV

12 Eylül 2022 Pazartesi

09:00

YÜZYÜZE

SÖZLÜ SINAV

12 Eylül 2022 Pazartesi

13:30

YÜZYÜZE

İNGİLİZCE SEVİYE BELİRLEME SINAVI

Bahçeşehir Üniversitesi 2022–2023 Akademik Yılı Seviye Belirleme Sınavı 7 Eylül 2022 Çarşamba günü saat 10.00-11:15 saatleri arasında YÜZYÜZE olarak Beşiktaş Güney ve Kuzey kampüsleri ile Kemerburgaz’da bulunun BAU Future kampüste gerçekleştirilecektir.

Sınav içeriği: İngilizce Seviye Belirleme Sınavı, çoktan seçmeli 60 soruluk dilbilgisi ve okuma bölümlerinden oluşacaktır (İngilizce Seviye Belirleme Sınavı soru örneklerini görmek için buraya tıklayınız).

Sınav süresi: Sınav süresi 75 dakikadır.

Seviye Belirleme Sınavında 4 (dört) yanlış bir doğruyu GÖTÜRECEKTİR.

İngilizce Seviye Belirleme Sınavı ile ilgili tüm bilgiler Yabancı Diller Yüksekokulu web sitesinde “Sınav Bilgilendirmeleri” adlı sayfada sınavın yapılacağı tarihten önce yayınlanacaktır (ilgili sayfayı ziyaret etmek için buraya tıklayınız).

Seviye Belirleme Sınav sonucunuzu 10 Eylül 2022 Cumartesi günü akşamı Bahçeşehir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu web sitesinde “Sınav Sonuçları” adlı sayfada bulabilirsiniz (ilgili sayfayı ziyaret etmek için buraya tıklayınız).

**İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI

İngilizce Seviye Belirleme Sınavı’ndan 60 soruda en az 30 net puan alan öğrenciler, 12 Eylül 2022 Pazartesi günü YÜZYÜZE yapılacak olan İngilizce Yeterlik Sınavına girmeye hak kazanacaklardır. İngilizce Yeterlik Sınavının sözlü bölümü aynı gün öğleden sonra yine YÜZYÜZE olarak yapılacaktır. Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Güney ve Kuzey kampüsleri ile Kemerburgaz’da bulunan BAU Future Kampüste yapılacak olan yazılı ve sözlü sınava gireceğiniz sınav salonu bilgisini ve sözlü sınav saatinizi 10 Eylül 2022 Cumartesi günü akşamı Bahçeşehir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu web sitesinde “Sınav Bilgilendirmeleri” adlı sayfada bulabilirsiniz (ilgili sayfayı ziyaret etmek için buraya tıklayınız).

İngilizce Seviye Belirleme Sınavında 60 soruda 30 netin altında başarı gösteren öğrenciler ile İngilizce Yeterlik Sınavına girip başarılı olamayan öğrenciler, seviyelerine uygun olan sınıflara yerleştirilir. Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Programı öğrencileri 3 Ekim 2022 Pazartesi günü öğrenimlerine ilan edilen yerleşkelerinde başlayacaklardır. İngilizce Yeterlik Sınavı sonucunuzu 17 Eylül 2022 Cumartesi günü; 1. Modül sınıf ve seviye bilgilerinizi ise 30 Eylül 2022 Cuma günü akşamı Bahçeşehir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu web sitesinde “Sınav Sonuçları” adlı sayfada bulabilirsiniz (ilgili sayfayı ziyaret etmek için buraya tıklayınız).

Öğrencilerimiz için Faydalı Linkler: