Tarih: 21 Aralık 2021
Yer: Gastronomi Eğitim Merkezi
BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü Japon stratejik ortağı Mukogawa University ile çevrimiçi ortak ders yaptı.
İki ülkenin lezzetlerinin öğrenciler tarafından hazırlanıp paylaşıldığı derste iki ülkenin mutfak kültürlerinde bulunan ortak noktalara dikkat çekildi. Fazla sayıda öğrenci etkinliğe katılarak paylaşımlarda bulundu. Gelecek dönemlerde ortaya konabilecek değişim programları üzerine konuşuldu.
Türk mutfağının klasik mezelerinden, Haydari, Havuç Tarator, Babagannuş, Acılı Ezme ve Zeytinyağlı Yaprak Sarması Dr. Öğr. Üyesi Dilistan Shipman, Şef Ayşe Arıkök ve öğrencilerimiz tarafından Mukogawa Üniversitesi’ndeki dostlarımıza tanıtıldı.