Tarih: 8 Ocak 2022
Yer: Eskişehir
BAU Gastronomi Kulübü ve çeşitli bölümlerden katılım sağlayan öğrencilerimiz Eskişehir’in gastronomik ve kültürel zenginliklerini deneyimlemek adına gezi düzenlediler.
BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri tarafından yönetilen kulübümüz Eskişehir’in az bilinen lezzetlerine bir kapı aralamak adına çeşitli bölüm öğrencilerinin de dahil olduğu günü birlik lezzet turlarından olan “GASTROTUR”ların ilkini düzenlediler.
Gezide Balaban Kebabı, Met Helvası, Çiğbörek ve Haşhaşlı Cevizli Çörek gibi yöresel lezzetlerin tadımı yapılırken, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ve Odunpazarı Tarihi evleri gibi alanlarda da kentin kültürel zenginlikleri incelendi.