AI Summit AI Summit AI Summit

Masterchef Danilo'dan Kuşkonmazlı Limonlu Risotto

Masterchef jürisi Şef Danilo Zanna, Mutfak Sanatları Merkezi'mizi ziyaret etti ve öğrencilerimizle birlikte mutfağa girip birlikte Kuşkonmaz ve Limonlu Risotto yaptılar. Çok beğenilen risottonun tarifini sizler yayınlıyoruz.

Kuşkonmaz ve Limonlu Risotto

100 Gr. Risotto Pirinci
200 gr kuşkonmaz
1 adet beyaz soğan
2 diş sarımsak
2 adet limon
2 lt sebze suyu
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı çam fıstığı 
30 gr. Parmesan peyniri 
50 gr. tereyağı
Zeytinyağı
Tuz

  • Soğanı brunoise doğruyoruz. Zeytinyağında soteliyoruz.
  • Arkadından doğranmış sarımsağı ekliyoruz.
  • Arkasından risotto pirincini ekliyoruz ve tencere dibine tutuncaya kadar bir kaç dakika soteliyoruz. Bu sırada sıcak sebze suyunu veriyoruz. Sebze suyunu bir anda değil 4-5 turda ilave ediyoruz.
  • Doğranmış kuşkonmazları kenarda ayrı bir suda haşlayıp buzlu suya çıkarıyoruz. 
  • Risotto pişmeye yakın limonun kabuğu,limonun suyu,kuşkonmazları ekliyoruz.
  • Risotto tam kıvama gelince ateşten alıp rendelenmiş parmesan, doğranmış tereyağı ve doğranmış maydanozunu ekleyip karıştırıyoruz.

Buon Appetito!