AI Summit AI Summit AI Summit

Urla'ya Gastronomi Yolculuğu

BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü olarak öğrencilerimizin derslerde öğrendiklerini gerçek hayatta deneyimlemelerini hedeflediğimizden gastronomi gezilerine ve sektörel ziyaretlere büyük önem vermekteyiz. Bu doğrultuda 2019-2020 Akademik Yılı'nda ilk olarak Trakya'ya ardından da Urla'ya bir gastronomi gezisi düzenledik. Kasım 2019'daki Urla gezimizin ardından Pandemi sebebiyle gezilerimize ara vermek zorunda kaldık. Her şey normale döndüğünde ülkemizin gastronomik zenginliklerini keşfetmek için gezilerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Urla gastronomik yönden son yıllarda yıldızı parlayan yerlerden biri. Şef restoranları, üzüm bağları, zeytinyağı üreticileri, taze ve doğal ürün yetiştiricileri ile yeme içme meraklılarınız kendine çekiyor. Biz de bu sebeple 15 öğrencimizle birlikte Ege'nin bu güzel ilçesine gastronomi turumuzu gerçekleştirdik.

Urla'daki ilk restoranımız adından sıkça söz ettiren restoranlardan OD Urla oldu. Öğrencileirmiz Şef Osman Sezener'in tadım menüsünden lezzetli yemekleri tattılar. 

Ertesi gün önce üzüm bağlarını gezdik, ardından da Urla merkezde bulunan kadın üreticiler pazarını gezip yerel ürünleri yakından tanıma fırsatına sahip olduk.

Sonrasında ise zeytin işliğinde zeytinin yağa dönüşme süreci atölyesi ve "Zeytinyağı Okur Yazarlığı" eğitimi için Hiç Zeytinyağları'nın üretim merkezine gittik. Öğrencilerimiz Hiç Zeytinyağları şirketinin sahibi Duygu Elakdar'dan temel zeytinyağı eğitimi aldılar ve zeytinyağı tadımı gerçekleştirdiler.

Ardından akşam yemeği için Hiç Lokanta'ya giderek tadım yaptık. 

Urla'daki son günümüz 10 Kasım'a denk geldiği için öğrencilerimizle birlikte sabah 09:05'te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak üzere saygı duruşunda bulunduk. 

İstanbul'a dönmeden önceki son durağımız ise ülkemizin ilk zeytinyağı müzesi olan Köstem'di. Öğrencilerimiz zeytinyağı üretiminin binlerce yıllık tarihi hakkında bilgi aldılar. Sonrasında ise Urla ot pazarına uğrayarak İstanbul'a doğru yola çıktık.