2021-2022 Akademik Yılı Yeni Kayıt Yaptıracak Öğrenciler için İngilizce Seviye Belirme ve Yeterlik Sınavları Bilgilendirmesi

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (BAU) YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI (BAU PREP) İNGİLİZCE SEVİYE BELİRLEME VE İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI BİLGİLENDİRMESİ 2021-2022

 

SINAV

TARİH

SAAT

YÖNTEM

İngilizce Seviye Belirleme Sınavı

16 Eylül 2021 Perşembe

09:00-14:00

ONLINE

 

İngilizce Yeterlik Sınavı

YAZILI SINAV

22 Eylül 2021 Çarşamba

09:00-12:10

YÜZYÜZE

SÖZLÜ SINAV

22 Eylül 2021 Çarşamba

13:00-17:30

YÜZYÜZE

 

Bahçeşehir Üniversitesinde öğretim dili tamamen veya kısmen İngilizce olan (zorunlu İngilizce) programlara yerleşmiş öğrencilerimizden, bölüm derslerine başlayabilmeleri için İngilizce Hazırlık Programından muaf olmaları veya İngilizce Hazırlık Programını başarıyla tamamlama şartı aranır. İlk kez kayıt yaptıran ve öğretim dili tamamen veya kısmen İngilizce olan (zorunlu İngilizce) programlara yerleşmiş öğrencilerimiz ile İngilizce Hazırlık Programında isteğe bağlı öğrenim görmek isteyen öğrencilerimizin 16 Eylül 2021 Perşembe günü yapılacak İngilizce Seviye Belirleme Sınavına girmesi zorunludur. Seviye Belirleme Sınavında çoktan seçmeli 60 soruda en az 30 net yapan öğrenciler başarılı sayılıp İngilizce Yeterlik Sınavına girmeye hak kazanacaklardır. Öğrencilerin İngilizce Yeterlik Sınavında başarılı olup İngilizce Hazırlık Programından muaf olabilmeleri için İngilizce Yeterlik Sınavından en az %60 oranında başarı göstermeleri gerekmektedir. Bu oran İngilizce Öğretmenliği Bölümü ve Tıp Fakültesi öğrencileri için %80 olarak belirlenmiştir.

İNGİLİZCE SEVİYE BELİRLEME SINAVI

Bahçeşehir Üniversitesi 2021–2022 Akademik Yılı Seviye Belirleme Sınavı 16 Eylül 2021 Perşembe günü saat 09.00-14.00 saatleri arası ONLINE olarak gerçekleştirilecektir.

Sınav içeriği: İngilizce Seviye Belirleme Sınavı, çoktan seçmeli 60 soruluk dilbilgisi ve okuma bölümlerinden oluşacaktır (İngilizce Seviye Belirleme Sınavı soru örneklerine Bahçeşehir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu web sitesini ziyaret edebilirsiniz: https://bau.edu.tr/icerik/4188-hazirlik-okulu-ornek-sinavlar).

Sınav süresi: Sınav süresi 75 dakikadır. Sınav süreniz sınava 09:00-14:00 arası başladığınız an başlar ve 75 dakika sonra sona erer.

Sınav yeri: İngilizce Seviye Belirleme Sınavı ONLINE olarak Microsoft Teams uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir.

Seviye Belirleme Sınavında 4 (dört) yanlış bir doğruyu GÖTÜRECEKTİR.

ONLINE olarak yapılacak Seviye Belirleme Sınavıdan önce yapmanız gerekenler, sınav ile ilgili tüm bilgiler ve bilgilendirici videolar Yabancı Diller Yüksekokulu web sitesinde “Sınav Bilgilendirmeleri” adlı sayfada sınavın yapılacağı tarihten önce yayınlanacaktır: https://bau.edu.tr/blogs/tr/15236-sinav-bilgilendirmeleri. Sınav esnasında herhangi bir sorun yaşamamanız için sınavdan önce web sayfamızı ziyaret etmeniz ve gerekli işlemleri tamamlamanız gerekmektedir.

Seviye Belirleme Sınavı sonucunuzu 20 Eylül 2021 Pazartesi günü akşamı Bahçeşehir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu web sitesinde “Sınav Sonuçları” adlı sayfada bulabilirsiniz: https://bau.edu.tr/blogs/tr/15237-sinav-sonuclari.

İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI

16 Eylül 2021 Perşembe günü ONLINE yapılacak Seviye Belirleme Sınavından 60 soruda en az 30 net puan alan öğrenciler, 22 Eylül 2021 Çarşamba günü YÜZYÜZE yapılacak İngilizce Yeterlik Sınavına girmeye hak kazanacaklardır. İngilizce Yeterlik Sınavının sözlü bölümü aynı gün öğleden sonra yine YÜZYÜZE olarak yapılacaktır. Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Güney ve Kuzey kampüsleri ile Kemerburgaz’da bulunan BAU Future Kampüste yapılacak yazılı ve sözlü sınava gireceğiniz sınav salonu bilgisini ve sözlü sınav saatinizi 21 Eylül 2021 Salı günü akşamı Bahçeşehir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu web sitesinde “Sınav Bilgilendirmeleri” adlı sayfada bulabilirsiniz: https://bau.edu.tr/blogs/tr/15236-sinav-bilgilendirmeleri.

16 Eylül 2021 Perşembe günü ONLINE yapılacak Seviye Belirleme Sınavında 60 soruda 30 netin altında başarı gösteren öğrenciler ile İngilizce Yeterlik Sınavına girip başarılı olamayan öğrenciler, seviyelerine uygun olan sınıflara yerleştirilir. Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Programı öğrencileri 4 Ekim 2021 Pazartesi günü öğrenimlerine ilan edilecek yerleşkelerinde başlayacaklardır. İngilizce Yeterlik Sınavı sonucunuzu 25 Eylül 2021 Cumartesi günü; 1. Modül sınıf ve seviye bilgilerinizi ise 1 Ekim 2021 Cuma günü akşamı Bahçeşehir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu web sitesinde “Sınav Sonuçları” adlı sayfada bulabilirsiniz: https://bau.edu.tr/blogs/tr/15237-sinav-sonuclari.

 

Güncel duyurular için Instagram adresimiz:

 bau_prep_

 

Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavları ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular: