Mekatronik Lab.
Bu laboratuvarda servomotorlar, DC motorlar, step motorlar, sensörler, mikro işlemci içeren kontrolörler ve bilgisayarlar mevcuttur. Ayrıca basit robot imalinde kullanılacak her türlü parça ve donanım mevcuttur. Öğrenciler bu laboratuvarlarda karmaşık işler yapabilen otonom robotları önce tasarlar sonra imal eder ve yazdıkları programları bunlar üzerinde uygularlar.
Robotik Lab.
Bu laboratuvarda bulunan robot kolları vasıtasıyla öğrencilerimize, robotik dersinde öğrendikleri teorik bilgileri deneysel olarak uygulama imkanı sunulmaktadır. Bu laboratuvar öğrencilere kendi geliştirdikleri kontrol algoritmalarının deneysel sonuçlarını gözlemleme imkanını vermektedir.
Kontrol Lab.
Mekanik mühendisliği için çok önemli konulardan biri olan kontrol kavramının öğrencilere deneysel olarak anlatılmasına yardımcı olan bir laboratuvardır. Burada bulunan çeşitli bilgisayar kontrollü deney setleri vasıtasıyla kontrole yönelik bir çok simülasyon ve pratik uygulama yapılabilmektedir.
Endüstriyel Elektronik Lab.
Endüstride kullanılan bir çok sensörün nasıl kullanılacağını, bunlardan alınan verilerin nasıl yorumlanacağının pratik olarak gösterildiği, PLC yardımıyla endüstriyel kontrolun nasıl yapıldığının öğretildiği bir laboratuvardır.
Ölçme Lab.
Isı, mesafe, ivme, akış hızı ve buna benzer niceliklerin pratikde nasıl ve ne şekillerde ölçüleceğinin gösterildiği bir laboratuvardır.
Teknik Çizim
CAD/CAM programlarının uygulamalar eşliğinde öğretildiği laboratuvardır. Son teknolojiye sahip 36 bilgisayar ve sabit projektörlü bu laboratuar, öğrencilerin teknik çizim programlarını öğrenmelerine olanak sağlayacak yapıda tasarlanarak öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. Öğrencilerimiz bu laboratuardaki hizmetlerden 24 saat boyunca yararlanma imkanına sahiptir.
Bilgisayar Destekli Üretim Lab.
Bilgisayar destekli üretimin nasıl gerçekleştiğinin uygulamalı olarak gösterildiği bir laboratuvardır. Öğrenciler bu laboratuvarda var olan sisteme müdahale edilebilmekte ve mevcut sistemi inceleyerek bir endüstriyel üretim hakkında gerçek bir bilgi birikimine sahip olmaktadırlar.
Elektronik- Devre Teorisi Lab.
Öğrencilerin derslerle ilişkili uygulamalarını, bitirme öğrencilerinin proje çalışmalarını yapabildiği bir laboratuvardır.
Mikroişlemci Lab.
Mikroişlemçilerin, mikrodenetleyicilerin tanıtıldığı ve programlandığı bir laboratuvardır. Öğrenciler geliştirmiş oldukları simülasyon programlarını mikroişlemci/mikrodenetleyici içerisine yazarak test etmekte ve pratiğe dökmektedirler.
Çip Dizayn Lab.
Sayısal devre tasarımı ve sinyal işleme derslerinin teoriden pratiğe geçirilmesi için kullanılmaktadır. Ayrıca öğrencilerin kullandıkları kontrol kartları için kendi çiplerini tasarlayabilecekleri bir laboratuardır.
Elektrik Makinaları ve Güç Sistemleri Lab.
Lisans öğrencilerine elektrik makineleri eğitimin verildiği, yüksek lisans öğrencilerinin güç sistemleriyle ilgili araştırma ve geliştirme çalışmaları için kullandığı bir laboratuvardır. Bu laboratuarda öğrenciler, endüstride kullanılan gerçek motorlar hakkında bilgiye sahip olmaktadırlar.