Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Burs Olanakları

Mezuniyet Başarı Bursu

4.00 üzerinden 3.00 ve üzeri ise %20 oranında,

Yabancı Dil Başarı Bursu

TOEFL; 96 puan ve üzeri, YDS-YÖKDİL; 80 puan ve üzeri, BAU İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı 80 puan ve üzeri ise %10 oranında burs verilmektedir. (Eğitim dili Türkçe olan Yüksek Lisans Programlarına başvuru yapan öğrenciler de bu burstan faydalanabilmektedir. )

Mezun Bursu

Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlarına  %50  oranında burs verilmektedir.

(Sadece Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlar Derneği'ne üye olan mezunlarımıza)

Kamu Kurum Bursu

Kamu kurum çalışanlarına %50 oranında burs verilmektedir.

İstanbul Barosu Bursu

Hukuk Programları için, İstanbul Barosuna kayıtlı avukatlar %50 oranında burs imkânından faydalanabilirler.

CO-OP Bursu

(** Burs oranı CO-OP sözleşmesine göre değişkenlik gösterebilmektedir)

Yüksek Onur Bursu

Bahçeşehir Üniversitesi’nde lisans programlarından, ilk üç dereceye girerek mezun olan ve Bahçeşehir Üniversitesi yüksek lisans programlarına kabul edilen öğrencilerden:

i.             Bölüm birincilerine % 100,

ii.            Bölüm ikincilerine % 75,

iii.           Bölüm üçüncülerine % 50 oranında burs verilmektedir.

** Bahçeşehir Üniversitesi Burs Komisyonu’na göre adaylara sağlanan toplam burs miktarı %50 oranını aşamamaktadır.

*** Sinema ve Televizyon, Oyun Tasarımı, Oyun Geliştirme Teknolojileri, Spor Yönetimi, Tarih ve Felsefe programları burs kapsamına girmemektedir.

Graduate School of Business Bursları

BAU Graduate School of Business her akademik yıl, bir yüksek lisans bir doktora olmak üzere Sosyal Bilimler Enstitüsü programlarına başvurusu kabul edilen iki adaya %100 eğitim bursu sağlamaktadır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Araştırma Bursu

Her akademik yıl, bir yüksek lisans ve bir doktora olmak üzere Sosyal Bilimler Enstitüsü programlarına başvurusu kabul edilen iki adaya %100 eğitim bursu sağlanmaktadır.

Makedonya Cumhuriyeti Araştırma Bursu

Ekvador Devlet Başkanı Rafael Vicente Correa Delgado Araştırma Bursu

Doktora Programları Burs Olanakları

Yüksek Onur Bursu:

i.             Bölüm birincilerine % 100,

ii.            Bölüm ikincilerine % 75,

iii.           Bölüm üçüncülerine % 50 oranında burs verilmektedir.

ALES Başarı Bursu

İlgili puan türünden 85 puan ve üzeri ise %20 oranında,

Sınav Türü  / En Az Puan

GRE

GMAT

Mezuniyet Başarı Bursu:

Yüksek Lisans mezuniyet notu 4.00 üzerinden en az 3.50 olan adaylara yüzde 20 oranında,

Yabancı Dil Bursu:

TOEFL; 96 puan ve üzeri, YDS-YÖKDİL; 80 puan ve üzeri ise %10 oranında burs verilmektedir.

Bahçeşehir Üniversitesi Mezunu Bursu: Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlarına  %50  oranında burs verilmektedir.

(Sadece Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlar Derneği'ne üye olan mezunlarımıza)

CO-OP Bursu: CO-OP Partnerliğinde anlaşmalı olduğumuz kurumlar doğrultusunda anlaşma tutarınca ilgili kurumda çalışan adaylara sağlanan burstur.

*Bahçeşehir Üniversitesi Burs Komisyonu’na göre adaylara sağlanan toplam burs miktarı %50 oranını aşamamaktadır.