Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Burs Olanakları

Mezuniyet Başarı Bursu*

4.00 üzerinden 3.00 ve üzeri ise %20 oranında,

Yabancı Dil Başarı Bursu*

TOEFL; 96 puan ve üzeri, YDS-YÖKDİL; 80 puan ve üzeri, BAU İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı 80 puan ve üzeri ise %10 oranında burs verilmektedir. (Eğitim dili Türkçe olan Yüksek Lisans Programlarına başvuru yapan öğrenciler de bu burstan faydalanabilmektedir. )

Mezun Bursu*

Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlarına  %50  oranında burs verilmektedir.

(Sadece Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlar Derneği'ne üye olan mezunlarımız %50 oranında burs imkanından yararlanabilmektedir.)

Kamu Kurum Bursu*

Kamu kurum çalışanlarına %50 oranında burs verilmektedir.

İstanbul Barosu Bursu

Sadece hukuk programları için, İstanbul Barosu'na kayıtlı avukatlar %50 oranında burs imkanından faydalanabilirler.

CO-OP Bursu*

(** Burs oranı CO-OP sözleşmesine göre değişkenlik gösterebilmektedir

* Sinema ve Televizyon, Oyun Tasarımı, Oyun Geliştirme Teknolojileri, Spor Yönetimi, Tarih ve Felsefe programları burs kapsamına girmemektedir.)

Doktora Programları Burs Olanakları

a. Yüksek Onur Bursu: Bahçeşehir Üniversitesi’nde lisans programlarından ilk üç dereceye girerek mezun olan adaylara;

i. Bölüm birincilerine yüzde 100,

ii. Bölüm ikincilerine yüzde 75,

i. Bölüm üçüncülerine yüzde 50 oranında burs verilmektedir.*

ALES Başarı Bursu

İlgili puan türünden 85 puan ve üzeri ise %20 oranında,

Sınav Türü  / En Az Puan

GRE

GMAT

Mezuniyet Başarı Bursu:

Yüksek Lisans mezuniyet notu 4.00 üzerinden en az 3.50 olan adaylara yüzde 20 oranında,

Yabancı Dil Bursu:

TOEFL; 96 puan ve üzeri, YDS-YÖKDİL; 80 puan ve üzeri ise %10 oranında burs verilmektedir.

Kamu Kurum Bursu*

Kamu kurum çalışanlarına %50 oranında burs verilmektedir.

Bahçeşehir Üniversitesi Mezunu Bursu: Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlarına  %50  oranında burs verilmektedir.

(Sadece Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlar Derneği'ne üye olan mezunlarımıza)

CO-OP Bursu: CO-OP Partnerliğinde anlaşmalı olduğumuz kurumlar doğrultusunda anlaşma tutarınca ilgili kurumda çalışan adaylara sağlanan burstur.

*Bahçeşehir Üniversitesi Burs Komisyonu’na göre adaylara sağlanan toplam burs miktarı %50 oranını aşamamaktadır.