2022-2023 Güz Dönemi Havacılık Yönetimi Yüksek Lisans Program Başvurusu Hakkında Duyuru

Bahçeşehir Üniversitesi Havacılık Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Tezli-Tezsiz) için başvuruları başlamıştır. Program dili İngilizcedir.  Başvuru yapacak olan adayların aşağıdaki prosedürleri izlemeleri gerekmektedir.

Bahçeşehir Üniversitesi Lisansüstü programlara başvuruda bulunacak olan adayların, öncelikle https://st.bau.edu.tr/sap/bc/ui5_ui5/sap/zsm_apply_yldr/index.html?sap-language=TR  adresinde yer alan “Online Başvuru Formunu” doldurmaları gerekmektedir. Online başvurusunu tamamlayan adaylarımızın online başvuru sonucunda sistem tarafından kendilerine verilen PIN kodu ve TC Kimlik numaraları ile evraklarını online olarak sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Başvuru Evrakları

  • Diploma fotokopisi / Mezun Belgesi (e-devlet üzerinden alınabilir.) / Geçici Mezuniyet Belgesi
  • Transkript fotokopisi / Diploma eki
  • Yabancı Dil Sonuç Belgesi (YDS ve YÖKDİL’in 5 yıl, TOEFL ve BAU Prof. Dil Sınavının 2 yıl geçerliliği vardır.)
  • 2 adet referans mektubu (imzalı ve güncel tarihli - Akademik referansların 3 yıl, İdari referansların 1 yıl geçerliliği bulunmaktadır)
  • Özgeçmiş
  • Kimlik fotokopisi
  • 1 adet fotoğraf
  • Niyet mektubu (1-2 sayfa, 12 punto-1.5 satır aralığı, İngilizce olacaktır.)
  • Askerlik Durumu Belgesi (Erkek adaylar için)
  • Tezli program için: ALES EA, SOZ, SAY puan türünden en az 55 alınmalıdır. (GRE :149 ya da GMAT: 450)
  • Denklik belgesi (Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan adayların son evrak tamamlama tarihine kadar YÖK denklik belgelerinin fotokopisini online başvuru ekranında bulunan diğer evraklar kısmına yüklemesi gerekmektedir.)

NOT: Belirlenen tarihe kadar yukarda belirtilen evrakları tamamlanmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

2022-2023 Güz dönemi için Havacılık Yönetimi yüksek lisans programında ilk başvuru dönemi için son başvuru ve son evrak tamamlama tarihi 18 Temmuz 2022 Pazartesi (saat 15.00) günüdür. 22 Temmuz 2022 Cuma günü kabul alan adayların listeleri web sayfası üzerinden ilan edilecektir. Kabul alan adaylar 29 Temmuz 2022 (saat 16:00) tarihine kadar kayıt olma hakkına sahiptirler. Bu tarihten sonra kayıt olmayan adayların yerine yedek listedeki adayların sıralamaya göre kayıt hakkı doğacaktır. Yedek listede yer alan adaylar 1 Ağustos 2022 tarihinde ilan edilecektir. Yedek listede yer alan ve kayıt olma hakkı doğan adayların kayıtları 8 Ağustos 2022 (saat 16:00) tarihine kadar devam edecektir. 

İkinci dönem başvuruları 19 Temmuz 2022 tarihinden itibaren alınmaya başlanacaktır. İkinci dönem başvurularında, ilk dönem başvurularından kalan kontenjanlar üzerinden ilerlenecektir. İkinci dönem başvuruları için kontenjanlar 9 Ağustos 2022 Salı günü açıklanacaktır. İkinci dönem başvuruları için son evrak tamamlama tarihi 6 Eylül 2022 (saat 15:00) Salı günüdür. Bu tarih itibariyle evrakları tam olan adaylar ikinci başvuru dönemi için değerlendirmeye alınacaklardır. 9 Eylül 2022 günü asil ve yedek adayların listeleri web sayfası üzerinden ilan edilecektir. Asil listedeki adaylar 16 Eylül 2022 (saat 16:00) tarihine kadar kayıt olma hakkına sahiptirler. Bu tarihten sonra kayıt olmayan adayların yerine yedek listedeki adayların sıralamaya göre kayıt hakkı doğacaktır. Yedek listede yer alan ve kayıt olma hakkı doğan adayların kayıtları 26 Eylül 2022 (saat 16:00) tarihine kadar devam edecektir.

Mülakat tarihleri:

Birinci Mülakat Tarihi: 20 Temmuz 2022 Çarşamba (Saat daha sonra başvurusunu tamamlayan adaylara bildirilecektir.)

İkinci Mülakat Tarihi: 8 Eylül 2022 Perşembe (Saat daha sonra başvurusunu tamamlayan adaylara bildirilecektir.)

Not: Mülakat saatleri her bir aday için ayrı ayrı belirlenecek, mail ve telefon yoluyla adaylara bildirilecektir.

Program değerlendirme kriterleri;

 

İNGİLİZCE TEZLİ PROGRAMLAR

ALES PUANI

İNGİLİZCE PUANI

GPA

MÜLAKAT PUAN TÜRÜ

REFERANS MEKTUPLARI

NİYET MEKTUBU

ÇALIŞMA TECRÜBESİ

50%

20 %

15%

5%

5%

5%

               

 

İNGİLİZCE TEZSİZ PROGRAMLAR

İNGİLİZCE PUANI

GPA

MÜLAKAT PUAN TÜRÜ

REFERANS MEKTUPLARI

NİYET MEKTUBU

ÇALIŞMA TECRÜBESİ

50%

20%

10%

10%

10%