1- Endüstri Mühendisliği Nedir?
Endüstri Mühendisliği, insan, malzeme, bilgi, teçhizat ve enerji içeren entegre sistemlerin tasarlanması, geliştirilmesi, uygulanması ve iyileştirilmesi konularını el alan sistematik ve çok disiplinli bir mühendislik dalıdır.
2- Endüstri Mühendisi kimdir?
Endüstri Mühendisi, başta üretim, lojistik, bankacılık ve ulaşım gibi sektörler olmak üzere her alanda ihtiyaç duyulan sistem entegrasyonunu sağlamaya yönelik, uygun analitik ve deneysel yöntemler ile hesaplama yöntemleri konularında yetkinlik kazanmış, bu sistemlerin tasarımını hazırlayan, entegrasyonunu gerçekleştiren ve uygulamasını yapan kişidir.
3- Endüstri Mühendisliği programında nasıl bir süreç beni beklemektedir?
Endüstri Mühendisliği lisans öğrencileri, ilk dört yarıyılda yoğun olarak temel matematik ve mühendislik derslerini alarak sonraki yıllarda uzmanlaşma alanlarında kullanacakları mühendislik altyapısını kazanmaktadırlar. Daha sonraki yarıyıllarda öğrenciler Endüstri Mühendisliğinde özel ilgi duydukları alanlardan bölüm seçmeli derslerini alarak uzmanlaşma konusunda gelişirler. Bu dersler genel olarak Tedarik Zinciri, Çizelgeleme, Tasarım ve Programlama üzerinedir. Bunun yanı sıra program, teknik derslerin yanında öğrencilerin sosyal becerilerinin ve takım çalışmasına yatkınlığının geliştirilmesi amacıyla sosyal dersleri de kapsamaktadır. Teknik dokümantasyon, sunumlar, raporlar ve ekip çalışması sayesinde öğrenciler güçlü iletişim becerilerini geliştirirler.
4- Bölümünüze başvurabilmek için ne yapmam gerekiyor?
Bölümümüze girebilmek için YKS Sayısal puan türünden yeterli puanı almanız gerekmektedir.
5- Kimler Endüstri Mühendisi olmalıdır?
Problem çözmeyi seven ve bu doğrultuda yaratıcılığını kullanmaktan keyif alan, çözüm yolunda analitik yaklaşımlar geliştirebilen, fen ve matematik alanına ilgi duyan, ikna yeteneği olan, iletişim becerileri kuvvetli, gözlemci, ekip çalışmasına yatkın, sürekli kendini geliştirebilen, yeni fikirlere açık kimseler Endüstri Mühendisliği için ideal kişilerdir.
6- Endüstri mühendisliği eğitim süresi ne kadardır?
Eğitim süresi, 1 yılı İngilizce hazırlık olmak üzere toplam 5 yıldır. Hazırlık sınıfını direkt geçen öğrenciler için bu süre 4 yıldır. Hazırlık sınıfı muafiyet koşulları için: https://bau.edu.tr/icerik/13551-hazirlik-okulu-sikca-sorulan-sorular
7- Endüstri Mühendisliği eğitim dili nedir?
Bu bölümü tercih eden öğrenciler eğitimlerini İngilizce almaktadır.
8- Endüstri Mühendisliği ile İşletme Mühendisliği arasındaki farklar nelerdir?
Bu iki mühendislik dalı arasındaki ortak yanlar çok fazla olmakla beraber, ana fark şu şekilde özetlenebilir: Endüstri Mühendisliği eldeki kısıtlı kaynaklarla (işgücü, sermaye, malzeme, enerji, bilgi vs) sistem ve süreçlerin analizi, tasarımı ve iyileştirilmesine vurgu yaparken, İşletme Mühendisliği ise çoğunlukla organizasyonlarda değişim ve inovasyonu destekleyen sistemlerin geliştirilmesi ve ihtiyaç duyulan entelektüel sermayenin yönetimi ile ilgilenir, bu yönde maliyet etkin politikalar geliştirir.
9- Neden BAU Endüstri Mühendisliği?
• BAU Global Ağının Sağladığı Uluslararası Program İmkanları
• Erasmus+ Kapsamında Anlaşmalı Üniversitelerle Yurtdışı Değişim İmkanları
• Hazırlık Okulunu Yurtdışında Okuma İmkanı
• Güçlü Eğitim Kadrosu ve Nitelikli Eğitim
• Sektör Temsilcileri Tarafından Verilen Markalı Dersler
• CO-OP ile Staj ve Part-Time Çalışma İmkanı
• Son Teknolojilerle Geliştirilmiş Araştırma Laboratuvarları
• MÜDEK Akreditasyonu
• BAU-EDR Modeli Eğitim
• Yan Dal-Çift Anadal Yapma İmkanı
• Bursluluk İmkanları
• BAU Girişimcilik Programı
• Çeşitli Kamu Kuruluşları ve Özel Şirketlerle Çeşitli Proje İmkanları
10- Erasmus kapsamında yurt dışı başka bağlantınız var mı?
Bahçeşehir Üniversitesi 35 farklı ülkeden 203 üniversite ile iş birliği yürütmektedir. Bunun yanında öğrencilerimiz BAU yurtdışı kampüslerimizde de ders alabilmektedirler. Detaylı bilgi için: https://aday.bau.edu.tr/bau-yurtdisi-programlari/
11- Çift Anadal ve Yan Dal Programları var mıdır?
Üniversitemiz belirli not ortalamasını sağlayan öğrencilere çift anadal ve yan dal programları ile ikinci bir diploma veya sertifika olanağı sağlanmaktadır.
12- Bölümünüz akredite edildi mi?
Endüstri Mühendisliği Bölümümüz MÜDEK tarafından 30 Eylül 2021 tarihine kadar akredite edilmiş ve Avrupa’da geçerli EUR-ACE etiketi almaya hak kazanmıştır.
13- Akademik kadronuzun sayısal dağılımı nedir?
Endüstri Mühendisliği Bölümümüzde 2 profesör, 4 doçent, 3 doktor öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi ve 2 araştırma görevlisi mevcuttur. Bunun yanında her dönem ihtiyaç doğrultusunda alanında uzman yarı zamanlı akademisyenler görev yapmaktadır.