Protetik diş tedavisi Anabilim Dalı olarak hedefimiz öğrencilerimizin meslek hayatları boyunca bütünsel yaklaşımı benimseyerek hastaları için doğru protetik tedavi seçeneklerini belirleyerek, seçtikleri tedaviyi uygulayabilecek yetkinliği kazandırmaktır. Teorik, preklinik ve klinik uygulamalarda son teknolojileri ve güncel tedavi yöntemlerini deneyimlemelerini sağlayarak, öğrencilerimizi meslek hayatlarına en iyi şekilde hazırlamaya çalışmaktayız. Anabilim dalı olarak tüm öğrencilerimizi araştırma ve bilimsel düşünme becerilerini geliştirecek yönde destekleyerek sürekli mesleki gelişim yolculuğuna hazırlıyoruz.
Bu Anabilim Dalında eğitim alıp mezun olmuş olan öğrencilerimiz, protetik diş tedavisi kapsamına giren tüm tedavileri yapma yetkinliğine sahip hekimler olacaklardır. Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalında doktora veya uzmanlık eğitimi almış öğrencilerimiz ise bu alanında uzmanlaşarak, araştıran ve üreten bilim insanları olacaklardır.
Mezuniyet sonrasında Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalında eğitimine devam etmek isteyen Diş Hekimliği mezunları üniversitelerin Lisansüstü Eğitim Enstitülerinde yer alan Protetik Diş Tedavisi Bilim Doktorası (PhD) programlarına başvurabilir veya Diş Hekimliğinde Uzmanlık sınavına (DUS) girerek Protetik Diş Tedavisi Uzmanlık programlarına yerleşebilirler. Bilim Doktoru veya Uzman Diş Hekimi unvanını alan meslektaşlarımız özel veya devlet sağlık kuruluşlarında hizmet verebilir ya da üniversiteler bünyesinde akademisyen olarak kariyerlerine devam edebilirler.