2022-2023 Güz Dönemi Müzik Yüksek Lisans Program Başvurusu Hakkında Duyuru

Bahçeşehir Üniversitesi Müzik Yüksek Lisans Programı Türkçe (Tezli-Tezsiz) için başvuruları başlamıştır. Program dili Türkçedir.  Başvuru yapacak olan adayların aşağıdaki prosedürleri izlemeleri gerekmektedir.

Program sadece Güz döneminde alım yapacaktır.

Bahçeşehir Üniversitesi Lisansüstü programlara başvuruda bulunacak olan adayların, öncelikle https://st.bau.edu.tr/sap/bc/ui5_ui5/sap/zsm_apply_yldr/index.html?sap-language=TR  adresinde yer alan “Online Başvuru Formunu” doldurmaları gerekmektedir. Online başvurusunu tamamlayan adaylarımızın online başvuru sonucunda sistem tarafından kendilerine verilen PIN kodu ve TC Kimlik numaraları ile evraklarını online olarak sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Program dersleri Pera kampüsünde işlenecektir.

Başvuru Evrakları

  • Diploma fotokopisi/ Mezun Belgesi (e-devlet üzerinden alınabilir.)/ Geçici Mezuniyet Belgesi
  • Transkript fotokopisi/ Diploma eki
  • 2 adet referans mektubu (imzalı ve güncel tarihli - Akademik referansların 3 yıl, İdari referansların 1 yıl geçerliliği bulunmaktadır)
  • Özgeçmiş
  • Kimlik fotokopisi
  • 1 adet fotoğraf
  • Niyet mektubu (1-2 sayfa, 12 punto-1.5 satır aralığı)
  • Askerlik Durumu Belgesi (Erkek adaylar için)
  • Tezli program için: ALES EA, SOZ, SAY puan türünden en az 55 alınmalıdır. (GRE :149 ya da GMAT: 450)
  • Denklik belgesi (Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan adayların son evrak tamamlama tarihine kadar YÖK denklik belgelerinin fotokopisini online başvuru ekranında bulunan diğer evraklar kısmına yüklemesi gerekmektedir.)

NOT: Belirlenen tarihe kadar yukarda belirtilen evrakları tamamlanmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

NOT: Müzik Yüksek Lisans Programı Türkçe dilinde eğitim verdiğinden, başvuru evrakları arasında yabancı dil yeterlilik belgesi şartı aranmamaktadır.

2022-2023 Güz dönemi için Müzik yüksek lisans programında ilk başvuru dönemi için son başvuru ve evrak tamamlama tarihi 18 Temmuz 2022 Pazartesi (saat 15.00) günüdür. 1 Ağustos 2022 Cuma günü kabul alan adayların listeleri web sayfası üzerinden ilan edilecektir. Kabul alan adaylar 8 Ağustos 2022 (saat 16:00) tarihine kadar kayıt olma hakkına sahiptirler. 

İkinci dönem başvuruları 19 Temmuz 2022 tarihinden itibaren alınmaya başlanacaktır. İkinci dönem başvurularında, ilk dönem başvurularından kalan kontenjanlar üzerinden ilerlenecektir. İkinci dönem başvuruları için kontenjanlar 9 Ağustos 2022 Salı günü açıklanacaktır. İkinci dönem başvuruları için son evrak tamamlama tarihi 6 Eylül 2022 (saat 15:00) Salı günüdür. Bu tarih itibariyle evrakları tam olan adaylar ikinci başvuru dönemi için değerlendirmeye alınacaklardır. 9 Eylül 2022 günü asil ve yedek adayların listeleri web sayfası üzerinden ilan edilecektir. Asil listedeki adaylar 16 Eylül 2022 (saat 16:00) tarihine kadar kayıt olma hakkına sahiptirler. Bu tarihten sonra kayıt olmayan adayların yerine yedek listedeki adayların sıralamaya göre kayıt hakkı doğacaktır. Yedek listede yer alan ve kayıt olma hakkı doğan adayların kayıtları 26 Eylül 2022 (saat 16:00) tarihine kadar devam edecektir.

Yazılı ve Sözlü Sınav Tarihleri:

Birinci Mülakat Tarihi: 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü Yazılı sınav gerçekleşecektir.

28-29 Temmuz 2022 (Perşembe-Cuma) Uygulamalı(Sözlü) sınav gerçekleşecektir.

İkinci Mülakat Tarihi: 12 Eylül 2022 Pazartesi günü Yazılı sınav gerçekleşecektir.

13-14 Eylül 2022 (Salı-Çarşamba) Uygulamalı(Sözlü) sınav gerçekleşecektir.

Not: Enstrüman sınavı yapılacak olan alanlar: Piyano, Keman, Viyolonsel, Flüt, Vocal, Kompozisyon, Caz Piyano, Caz Kontrabas, Caz Davul, Caz Gitar, Caz Trompet, Caz Trombon, Caz Saksafon, Caz Vokal, Ud, Kanun, Ney, Bağlama ve Türk Müziği Vokali

Not: Uygulamalı(Sözlü) Sınava gelirken sisteme yükleyeceğiniz 2 adet referans mektubu, Özgeçmiş ve Niyet Mektubunuzu yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

Not: Mülakat saatleri her bir aday için ayrı ayrı belirlenecek, mail ve telefon yoluyla adaylara bildirilecektir.

Program değerlendirme kriterleri;

TÜRKÇE TEZLİ PROGRAMLAR          TÜRKÇE TEZSİZ PROGRAMLAR

ALES PUANI

 

 

Yazılı Sınav

Uygulama(Sözlü) Sınav

 

50%

20%

30%

 

GPA

 

 

Yazılı Sınav

Uygulama(Sözlü) Sınav

 

30%

20%

50%