Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalında verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrencilerin temel oral cerrahi prensiplere hakim ve bunları uygulayabilen, karmaşık tıbbi gereksinimleri olan hastalara diş hekimliği hizmeti verebilen, bilimsel düşünme kabiliyetine sahip, tıbbi etik değerleri özümsemiş diş hekimleri olması hedeflenmektedir. Diş hekimliği eğitimi boyunca Ağız Diş ve Çene Cerrahisi eğitimi 4. ve 5. sınıflarda teorik dersler ve klinik stajlarla 3. sınıfta ise teorik dersler ve klinik gözlem ile verilir.
Uzmanlık ve doktora eğitiminin hedefi ileri cerrahi prensiplere hakim, karmaşık çene yüz deformitelerinin, doku kayıplarının ve patolojilerinin teşhis ve tedavisini yapabilen bu alanda bilimsel çalışmalar yürüten ya da bu çalışmaların bir parçası olan uzman diş hekimleri ya da bilim doktorları yetiştirmektir.
Mezuniyet sonrasında Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalında eğitimine devam etmek isteyen Diş Hekimliği mezunları üniversitelerin Lisansüstü Eğitim Enstitülerinde yer alan Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Bilim Doktorası (PhD) programlarına başvurabilir veya Diş Hekimliğinde Uzmanlık sınavına (DUS) girerek Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanlık programlarına yerleşebilirler. Bilim Doktoru veya Uzman Diş Hekimi unvanını alan meslektaşlarımız özel veya devlet sağlık kuruluşlarında hizmet verebilir ya da üniversiteler bünyesinde akademisyen olarak kariyerlerine devam edebilirler.