Bahçeşehir Üniversitesi Çinli Öğrencilerini Mezun Etti

Çin Xi An Yabancı Diller Üniversitesiyle Bahçeşehir Üniversitesi arasında yapılan protokol sonucunda Bahçeşehir Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Diller Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAU Türkmer) tarafından 8 ay boyunca Türkçe eğitim alan 27 öğrenci başarı belgelerini geçtiğimiz günlerde aldı.

Ülkelerinde Türkoloji bölümünde okuyan öğrenciler, İstanbul’da hem Türkçelerini geliştirdiler hem de çeşitli kültürel ve sosyal aktivitelerle Türk kültürünü daha yakından tanıma ve öğrendiklerini uygulama fırsatı buldular.

Özellikle sosyal etkinliklerle desteklenen hazırlık programımızda Türk kültürüne ait pek çok şey yaptılar. Ortaköy’de kumpir, Boğaz’da tekne turu, Emirgan’da lale festivali, sergiler, tiyatrolar, müzikaller... 

Ayrıca üniversitemizin kültürlerarası aktarım ve öğrencilerini dünya vatandaşı olarak yetiştirme misyonu doğrultusunda öğrenciler kendi kültürlerini tanıtmak amacıyla Çin Kültürüyle ilgili sunumlar yaptılar; Bau Türkmer’de Türkçe öğrenen diğer uluslararası öğrencilerle ve üniversitemizde Çince öğrenen Türk öğrencilerle tanışma fırsatını yakaladılar.

Öğrencilerimiz, Bahçeşehir Üniversitesi kurucusu ve mütevelli heyeti başkanı Sayın Enver Yücel ile katıldıkları tanışma yemeğinde gelecek planlarıyla ilgili konuşup tavsiye alma fırsatı da buldular.

Ulusal basının da ilgi odağı olan ve pek çok haber kanalına da konu olan öğrencilerimiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali GÜNGÖR ‘ün ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Mehmet ATASAGUN’un katılımıyla gerçekleşen törenle başarı belgelerini aldılar. Törende Türkçe şarkılar söyleyip, klarnet çalan öğrencilerimiz,  16 – 19 Ağustos 2018 tarihleri arasında Çin’in Xi An şehrinde yapılacak olan esports dünya şampiyonasına katılacak olan takımımıza da tribünde destek sözü vererek eğitimlerine devam etmek için ülkelerine geri döndüler.

BAU TÜRKMER ailesi olarak öğrencilerimize öğrenim hayatlarında başarılar dileriz.

Fotoğraf galerisindeki tüm fotoğraflara erişebilmek için lütfen tıklayınız.