BAU TIP Bilim İnsanı Seçme Programı Hakkında

Bilim insanlığı bir meslek değil, bir yaşam biçimidir; bu nedenle test/sınav başarısının ötesinde, zihinsel özellikler, yaratıcılık nedenleri gerektirir.

ÖNEMLİ NOT: BİSEP BAŞVURULARI 28 TEMMUZ 2019 SAAT 01:00 İTİBARİYLE KAPATILACAKTIR.

Sorun yaşayan öğrenciler bisep@med.bau.edu.tr adresine mail atabilirler.

BAU TIP sadece öğretim üyelerini değil, bilim insanı olarak yetiştirilecek burslu öğrencilerini de bir yaşam biçimi olarak bilimi algılayış ve zihin - gönül uygunluklarına göre seçiyor.

BAU TIP; yaratıcı, araştırmacı, girişimci, yetenekli, vizyoner, lider ruhlu, aydın, yeni fikirleriyle bilime katkısı olacak, tıp alanında ülkemize Nobel’i kazandırabileceğine inanan bireyleri arıyor.

Hayalden gerçek yaratma enerjisine sahip BAU TIP öğrencileri, BAU Global sistemi dahilinde üç kıtada kampüsleri ve akademik merkezleri olan, her on öğrencisinden biri uluslararası olan Bahçeşehir Üniversitesi’nin yurt dışı eğitim ve çalışma imkânlarına sahip olurlar. Öğrenciler eğitim süreleri boyunca Harvard Tıp Fakültesi, Yale Üniversitesi, Cenevre Üniversitesi, Tokyo Riken Araştırma Merkezi gibi ABD, Avrupa, ve Uzak Doğu’nun önde gelen hastaneleri ile laboratuvarlarında eğitim alma ve araştırma yapabilme imkânı sunan BAU TIP, bilim insanlarının zihinsel ve kişilik özelliklerini taşıma potansiyeli bulunan öğrencilere mülakatla %100 bursa varan yurt içi-yurt dışı araştırma destekleri vermektedir.

BİSEP bursundan yararlanabilmek üzere, aday olabilecek öğrenciler, öğretim üyesi seçme titizliğiyle, istenilen kriterlerin yerine getirilmesi kaydıyla seçilecektir. 9,10,11 ve 12. sınıf aday öğrenciler BİSEP'e başvurabilirler. Başvurular, 12. sınıf ve mezun öğrenciler için tercih döneminin sonuna kadardır.

BAU TIP Bilim İnsanı Seçme Programı’na Başvuru Belgeleri ve Kriterleri;

• 1 adet fotoğraflı özgeçmiş (cv) , hedefleri, ilgi alanları ve yetenekli olduğu spor/sanat dallarını belirten,
  • 2 adet referans mektubu ve referans kişilerin iletişim bilgileri (Birinin rehber öğretmeninden diğerinin branş öğretmeninden olması gerekmektedir),
  • Motivasyon Mektubu;adayın neden iyi bir bilim insanı olmak istediğini anlatan en az 300 kelimelik, zihin özellikleri ve motivasyon kaynaklarını ortaya koyan bir metin olmalı,
  • Tercihen; hedefleri, ilgi alanları ve yetenekli olduğu spor/sanat dalları ile ilgili faaliyetlerin belirtilmesi.

Not : Aday öğrencinin burs sertifikasında yer alan burs oranlarından faydalanılabilmesi için Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleştirilmiş olması gerekmektedir. Verilen sertifika, ÖSYM bursu niteliğinde ve hukuki geçerliliği olan bir belgedir.

Bilgi için;

bisep@med.bau.edu.tr

Başvuru için;

Bisep Başvuru Formu

Bu içerik 26/07/2019 tarihinde güncellenmiştir.