Prof. Dr. Hümeyra ADIGÜZEL(Dekan )
Prof. Dr. Esra ALBAYRAKOĞLU(Dekan Yardımcısı)
Doç. Dr. Y. Alper ECEVİT(Dekan Yardımcısı)
Doç. Dr. Miray AKYUNUS(Bölüm Başkanı)
Dr. Öğr. Üyesi Bahar TANYAŞ(Bölüm Başkan Yardımcısı)
Dr. Öğr. Üyesi Itır KAŞIKÇI(Komisyon Başkanı)
Gamze ŞENER(Araştırma Görevlisi)
Yaren SEVER(Araştırma Görevlisi)
İnsan zihnine ve davranışlarına yönelik ilgi geliştirir, kuramları görgül bulguları kullanarak değerlendirebilir, eleştirel düşünce becerisi elde ederek psikolojinin kanıta dayalı bir bilim olduğunu anlar.
İnsan davranışı hakkında biyopsikososyal bir bakış açısı kazanır. Yani, davranışın biyolojik, psikolojik ve sosyal değişkenlerini anlar.
Psikolojideki temel kavramlar ve bunları incelemede kullanılan kuramsal ve uygulamalı yaklaşımları öğrenir (örneğin temel gözlem ve görüşme tekniklerini bilmek).
Psikoloji alan yazınında baskın dil olan İngilizceyi kullanarak bilgiye erişim ve bilgiyi yazma yöntem ve becerileri edinir, bilimsel araştırma ve veri değerlendirme tekniklerini (örneğin korelasyonel, deneysel, kesitsel ve boylamsal çalışmalar, vaka çalışmaları) tanır ve uygular.
Ayrımcılığa ve önyargıya karşı bir tutum benimser; araştırma ve uygulama alanlarında çalışırken etik duyarlılık gösterir.
Psikolojinin temel alt alanlarını (deneysel, gelişim, klinik, bilişsel, sosyal ve endüstri/örgütsel psikoloji) ve bunlarla ilgili çalışma ve uzmanlık alanlarını tanır.
Bilimsel çalışmanın temel unsurları olan problem oluşturma, hipotez kurma ve veri toplamanın yanında bulguları analiz etme, yorumlama ve sunma için gerekli becerileri edinir.
Psikolojik ölçme ve değerlendirme için gerekli temel bilgi ve becerileri kazanır.
Psikolojiye katkıda bulunacak diğer disiplinlere (tıp, genetik, biyoloji, ekonomi, sosyoloji, siyaset bilimi, iletişim, felsefe, antropoloji, edebiyat, hukuk, sanat vd.) ait temel bilgileri edinir ve bu bilgileri psikolojik süreçlerin anlaşılması ve yorumlanmasında kullanabilir.
Toplumsal sorunlara karşı duyarlılık geliştirir; psikoloji alanının ve toplumun yararına olan etkinliklerde sorumluluk alır.
Problem çözme becerisine sahip olur ve bunun için gerekli analitik yaklaşımları geliştirebilir.
İş ve akademik hayatta herhangi bir konuyu eleştirel ele alarak düşüncelerini ifade edebilir.