MÜZİK TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
Müzik teknolojileri günümüzde ses mühendisliği, müzik prodüksiyonu, müzik bilgi erişim uygulamaları tasarımı, ses etkileşimi, ses sanatları ve müzikal akustik gibi alanları kapsamaktadır. Sürekli bir gelişim ve evrim içerisinde olan medya kanallarının en önemli öğelerinden biri olan işitsel medyayı bilimsel bir altyapı ile üretebilmek her geçen gün daha fazla önem kazanmaktadır.
MÜZİK TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ MİSYON VE VİZYONU
Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvarı Müzik Teknolojisi Bölümü eğitimini müzik prodüksiyonunun aşamaları olan kayıt, ses kurgusu, miksaj ve mastering temeli üzerine kurgulayarak ses fiziği ve ses işleme esaslarını teorik ve pratik açıdan benimsemiş mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerin temel eğitimlerini uzmanlaşmak istedikleri alana dair seçmeli dersler ile birleştirerek ses teknolojilerini hem müzikal hem de mühendislik kriterlerinde değerlendirebilmesi ve projeler geliştirebilmesi amaçlanmaktadır.
Müzik Teknolojisi Lisans Programı, mezunlarına müzik prodüksiyonu aşamalarını, kayıt, miksaj, mastering, post prodüksiyon stüdyoları çalışma sistemlerini, ses fiziği ve ses işleme esasları ve tekniklerini güncel dijital ve analog sistemlerdeki uygulamalarıyla öğretmeyi, bu alanda kullanılan yazılım araçlarını ileri düzeyde kullanma yetisi kazandırmayı, ses içerikli etkileşim tasarımı, dijital enstrüman tasarımı, sonik sanatlar uygulama ve tasarımı, müzik bilgi erişim uygulamaları tasarımı, uzamsal ses miksajı ve müzikal akustik gibi alanlarda proje geliştirme vizyonu ve yeterliliğini, günümüzde sürekli yenilenmekte olan müzik ve ses iletim medyalarını takip edebilme, uygun koşullarda prodüksiyon uygulamaları sunabilme yetisini kazandırmayı amaçlamaktadır.
Müzik Teknolojisi Bölümü’nü başarıyla tamamlayan öğrenciler müzik, canlı ses sistemleri, müzikal uygulama tasarımı, görsel medya eşliğinde ses tasarımı, müzikal akustik gibi alanlarda görev alabilirler. Canlı ses sistemleri sektörü düzenlenmekte olan konser ve performansların ses mühendisliği ve canlı kayıt mühendisliği alanlarında görevler sunmaktadır. Müzik Teknolojisi alanındaki araştırma konularının genişlemesi ile beraber etkileşim ve eğitim içerikli müzikal uygulama tasarımı gibi sektörler gelişim göstermekte ve yeni çalışma alanları ve olanakları sunmaktadır.