Diş Protez Teknolojisi

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun Diş Protez Teknolojisi Programı'nda öğrenciler uzman akademisyenler ve sektörün önde gelen uzmanları tarafından teorik bilgiler ve uygulamalı eğitimler ile donatılırlar.

Bu programdan mezun olan öğrencilere " Diş Protez Teknolojisi Teknikeri" unvanı verilir.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda, Temel Yeterlilik Testi'nden en az 150 puan alan adaylar yüksekokullara giriş hakkı kazanır.

İstihdam alanları son derece geniş olan Diş Protez Teknolojisi Programı mezunları kendine ait diş protez laboratuvarı açabilir, kamu ve özel diş hastanelerinin diş protez laboratuvarlarında, kamu ve özel ağız ve diş sağlığı merkezlerinin diş protez laboratuvarlarında, özel diş klinikleri ve muayenehanelerinin diş protez laboratuvarlarında ve diş protez konusunda teknik donanım sağlayan özel firmalarda çalışma olanakları vardır. Ayrıca bu programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) başarılı olmak suretiyle lisans programlarına devam edebilmektedirler.

Programımızdan Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları:

• Sağlık Yönetimi

"Uygulama dersleri Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Bahçeşehir Üniversite Hastanesi Medical Park Göztepe’ de yapılmaktadır."

Bu içerik tarihinde güncellenmiştir.