Ağız ve Diş Sağlığı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun Ağız ve Diş Sağlığı Programında öğrenciler uzman akademisyenler ve sektörün önde gelen uzmanları tarafından teorik bilgiler ve uygulamalı eğitimler ile donatılırlar.

Bu programdan mezun olan öğrencilere "Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri" unvanı verilir.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda, Temel Yeterlilik Testi'nden en az 150 puan alan adaylar yüksekokullara giriş hakkı kazanır.

İstihdam alanları son derece geniş olan bu program mezunları kamu ve özel diş hastaneleri, kamu ve özel ağız ve diş sağlığı merkezleri, özel diş klinikleri ve muayenehaneleri ile ağız ve diş sağlığı konusunda teknik donanım sağlayan özel firmalarda iş olanakları bulunmaktadır. Ayrıca bu programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) başarılı olmak suretiyle lisans programlarına devam edebilmektedirler.

Programımızdan Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları:

• Sağlık Yönetimi

"Uygulama dersleri Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Bahçeşehir Üniversite Hastanesi Medical Park Göztepe’ de yapılmaktadır."

Bu içerik 27/05/2019 tarihinde güncellenmiştir.