Diplomat Okulu 23 Sertifika Programı Başvuruları Başladı

Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Liderlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULMER) Hükümet Liderlik Okulu’nun Türkiye’de gerek ismiyle gerek formatıyla gerekse içeriğiyle bir ilk olarak düzenlediği Diplomat Okulu programı yenilenen içeriği ve yeni formatı ile öğrencilerle buluşuyor.

Bu zamana kadar, bakanlar, büyükelçiler, milletvekilleri, kanaat önderleri ve duayen akademisyenler gibi ülkenin dış politika yönetiminin karar ve kanaat mekanizmasını oluşturan birçok kişiyi misafir eden Diplomat Okulu, değerli konuklarının destekleri ve katılımcılarının ilgisiyle her akademik yıl kendi çıtasını ileriye taşıyan yaklaşımını devam ettirmiştir.

Diplomat Okulu programının amacı, bugünün ve geleceğin diplomatlarını ve liderlerini ülke olaylarına vakıf, sorunları çözebilen, donanımlı bireyler haline dönüştürmek,objektif bilgi ve verilerle donatmaktır.

Program dili İngilizce’dir. Program 14 hafta boyunca Pazartesi günleri 08:30-11:30 saatleri arasında gerçekleşmektedir. Her hafta farklı konuklar ile tekli veya çoklu oturumlar şeklinde gerçekleştirilen programda her oturum soru-cevap kısmıyla son bulur.

Program sonunda devam durumu (75%) ve program sonu değerlendirme çalışmasını başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilmektedir. Ayrıca devam durumunu sağladığı takdirde katılımcılar katılım belgesini almaya hak kazanmış kabul edilir. 

Diplomat Okulu sertifikaları "Diplomasi  Okulu 22" ile beraber e-Devlet üzerinden sorgulanabilir, tanınır bir eğitim sertifikası statüsü kazanmıştır. Program Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüs'te düzenlenecektir. "Diplomat Okulu" sertifika programı bu yıl ilk kez "Diplomacy" lisans dersi ile paralel olarak Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi ile birlikte sertifikalı ders formatında gerçekleşmektedir.

Uzun soluklu bir program olan Diplomat Okulu’nda Türkiye’nin ve Dünya'yı ilgilendiren birçok önemli konu, geçmişten günümüze yaşanan olaylar ve süreçler ekseninde değerlendirilir.

Program Ücreti ve Ödeme Bilgileri:

Toplam: 1000 TL

Bahçeşehir Üniversitesi öğrenciler için 50% burslu: 500 TL

Engelliler, gaziler, şehit yakınları ve depremzedeler için ücretsizdir.

Anlaşmalı banka kredi kartlarına iki taksit imkanı bulunmaktadır.

Pandemi nedeniyle kontenjan sınırı bulunduğu için kayıt/kabul değerlendirmeleri başvuru sırasına göre yapılmaktatır.

 

Başvuru-önkayıt linki

Başvuru Sistemi Yönergesi

 

*Ülkemizde yaşanan afet nedeniyle programımız 2022-23 bahar döneminde çevirimiçi olarak gerçekleştirikecektir.

**Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan adaylar 9 ile başlayan geçici TC kimlik numaraları ile başvurabilirler.

***ULMER-HLO toplum sağlığı, afet gibi durumlarda programın online olarak devam ettirilmesi hakkını saklı tutar.

****ULMER-HLO olağanüstü hallerde tarih,saat ve konu değişiklikleri yapabilir.

*****Program sürecinde planlamada belirtilen veya eklenen bazı konuların daha detaylı ve verimli işlenebilmesi için her katılımcının asenkron da takip edebileceği telafi/ek oturumlar eklenebilir.

******Transkript imkanı POL2244 Diplomacy dersini seçen Bahçeşehir Üniversitesi öğrenciler için, gerekli ders geçme şartlarını sağladıkları takdirde bulunmakradır.