Siyaset Okulu 23 Sertifika Programı Başvuruları Başladı

Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Liderlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULMER) Hükümet Liderlik Okulu’nun Türkiye’de gerek ismiyle gerek formatıyla gerekse içeriğiyle bir ilk olarak düzenlediği Bir Bahçeşehir Üniversitesi Klasiği Siyaset Okulu programı yenilenen konu ve konuklarıyla 2023 yılında da salonlarda öğrencileriyle buluşuyor.

Bu zamana kadar cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar, büyükelçiler, milletvekilleri, kanaat önderleri ve duayen akademisyenler gibi ülke yönetiminin karar ve kanaat mekanizmasını oluşturan birçok kişiyi misafir eden Siyaset Okulu, değerli konuklarının destekleri ve katılımcılarının ilgisiyle her akademik yıl kendi çıtasını aşan bir hal almıştır.

Siyaset Okulu  programının amacı; globalleşen dünyada siyasetin ve siyasetçinin değişen profiline uyum sağlayabilmek için bugünün ve yarının lider adaylarını objektif bilgi ve verilerle donatmaktır. Programda; Türkiye’nin geçmişten günümüze yaşanan önemli olay ve dönemleri yalnızca teorik olarak değil; olayların sebep–sonuç ilişkileri, icraatların içinde doğrudan bulunmuş siyasetçiler, akademisyenler, diplomatlar, ekonomistler, bilim adamları ve iş adamları tarafından aktarılmaktadır.

Siyaset Okulu sertifika programı her akademik yıl 8 hafta boyunca cumartesi günleri düzenlenmektedir. Program dili Türkçe’dir. Her cumartesi gerçekleştirilen program 10:30-17:30 saatleri arasında gerçekleşmektedir. Her hafta bir saat kırk beş dakika süren üç ayrı oturum şeklinde gerçekleştirilen programda her oturum soru-cevap kısmıyla son bulur.

Program sonunda devam durumu (75%) ve program sonu değerlendirme çalışmasını başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilmektedir. Ayrıca devam durumunu sağladığı takdirde katılımcılar katılım belgesini almaya hak kazanmış kabul edilir. Siyaset Okulu sertifikaları "Siyaset Okulu 22" ile beraber e-Devlet üzerinden sorgulanabilir, tanınır bir eğitim sertifikası statüsü kazanmıştır. Siyaset Okulu 23 programı da aynı statüde düzenlenmektedir. Program Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüs'te düzenlenecektir.*

Uzun soluklu bir program olan Siyaset Okulu’nda Türkiye’nin ve Dünya'yı ilgilendiren birçok önemli konu, geçmişten günümüze yaşanan olaylar ve süreçler ekseninde değerlendirilir.

 

Program Ücreti ve Ödeme Bilgileri:

Toplam: 2400 TL

Tüm yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrenciler için 50% burslu: 1200 TL

Engelliler, gaziler ve şehit yakınları için ücretsizdir.

Anlaşmalı banka kredi kartlarına iki taksit imkanı bulunmaktadır.

Pandemi nedeniyle kontenjan sınırı bulunduğu için kayıt/kabul değerlendirmeleri başvuru sırasına göre yapılmaktatır.

Başvuru-Ön kayıt linki

Başvuru Sistemi Yönergesi

*Şehirdışında ikamet eden öğrenciler için programa hibrit olarak katılım sağlama imkanı tanınmıştır. İstanbul il sınırları içerisinde yerleşik olan üniversitelerin öğrencileri için programa fiziki katılım zorunludur.

**Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan adaylar 9 ile başlayan geçici TC kimlik numaraları ile başvurabilirler.

***ULMER-HLO toplum sağlığı, afet gibi durumlarda programın online olarak devam ettirilmesi hakkını saklı tutar.

****ULMER-HLO olağanüstü hallerde tarih,saat ve konu değişiklikleri yapabilir.

*****Program sürecinde planlamada belirtilen veya eklenen bazı konuların daha detaylı ve verimli işlenebilmesi için Pazar günlerine kayıtlı her katılımcının online katılabileceği oturumlar eklenebilir.

******7. Hafta oturumları 12 Şubat Pazar günü düzenlenecektir.