Türk Kadın Diplomatlarının Değişen Toplumsal Cinsiyet Performansları Semineri

Konuşmacılar: Doç. Dr. Rahime Süleymanoğlu Kürüm & Prof. Dr. Bahar Rumelili 

Kolaylaştırıcı: Dr. Damla Aksel 

Tarih: 15 Mart 2022, Salı, 14:00-15:30  

Yer:  Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüs M Konferans Salonu / Zoom (Hibrit)

Etkinliğimiz genel katılımıa açık ve ücretsizdir. Fiziki katılım sağlayamayacak olanlar aşağıdaki zoom linki üzerinden çevrimiçi katılım sağlayabilir.

Zoom Linki:  https://us06web.zoom.us/j/83571025501

Konuşmacılar Hakkında:  

Bahar Rumelili, İstanbul Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde Profesör ve Jean Monnet Kürsüsü Başkanıdır. Araştırmaları uluslararası ilişkiler teorisi, Avrupa kimliğinin inşası süreçleri, çatışma çözümü ve AB ile Türk siyaseti ve sivil toplum arasındaki etkileşime odaklanmıştır. Constructing Regional Community and Order in Europe and Southeast Asia (Palgrave, 2007) kitabının yazarı ve Conflict Resolution and Ontological Security: Peace Anxieties (Routledge 2015) kitabının editörüdür. Makaleleri European Journal of International Relations, Review of International Studies, Journal of Common Market Studies ve Journal of International Relations and Development gibi yüksek etki faktörlü dergilerde yayınlanmıştır. Türkiye Bilimler Akademisi'nin Seçkin Genç Bilim İnsanı Ödülü'nün 2009 yılı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Teşvik Ödülü'nün 2014 yılı sahibidir. 

Rahime Süleymanoğlu-Kürüm, Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğretim üyesidir. Ayrıca Nottingham Disiplinlerarası Ekonomik ve Siyasi Araştırmalar Merkezi'nin (NICEP) ortak üyesidir. Araştırmaları Avrupalılaşma, AB dış politikası, Türk dış politikası, AB'de toplumsal cinsiyet çalışmaları, diplomasi ve toplumsal cinsiyet konularına odaklanmaktadır. “Conditionality, the EU and Turkey: From Transformation to Retrenchment” (Routledge, 2018) kitabının yazarı ve “Feminist Framing of Europeanisation: Gender Equality Policies in Turkey and the EU” (Palgrave, 2021) kitabının eş editörüdür.