Diplomat Okulu 12 Sertifika Programı Başvuruları Başladı

Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olan Hükümet Liderlik Okulu, düzenlediği programlar ve bunların yanı sıra hazırladığı projeler ve seminerler vasıtasıyla geleceğin liderlerini yetiştirmeyi, katılımcılarını günümüz dünyasındaki önemli konular hakkında bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu tarafından 2009-2010 akademik yılında ilki gerçekleştirilen ve her akademik yıl gerçekleştirilmesi planlanan Diplomat Okulu Sertifika Programı, Hükümet Liderlik Okulu kapsamında gerçekleştirilen diğer sertifika programları gibi Türkiye’de alanında gerçekleştirilen ilk sertifika programıdır. 2020-2021 Akademik Yılında Diplomat Okulu programımız 28 Kasım - 26 Aralık 2020 tarihleri arasında cumartesi günleri Instagram platformu üzerinden gerçekleşecektir.

Program Amacı:

Her akademik yıl düzenli olarak, dünyanın dört bir yanında Türkiye’yi başarıyla temsil etmiş değerli diplomatlarımızın, uluslararası ilişkiler alanında önemli çalışmalarda bulunmuş akademisyenlerin ve dış politika denildiğinde akla gelen isimlerin katılımıyla gerçekleşen program, Türkiye’nin diğer ülkelerle ilişkileri, diplomasi ve diplomatlık mesleğinin incelikleri hakkında katılımcılarını bilgilendirerek, uluslararası ilişkiler konusunda bilinçli ve diplomatik yolların kullanımının önemini kavramış bir nesil yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Program Özellikleri:

Diplomat Okulu Sertifika Programı beş hafta boyunca her cumartesi 11:00-15:00 saatleri arasında gerçekleştirilen bir programdır. Program dahilinde her hafta büyükelçilerin, başkonsolos ve konsolosların, akademisyen ve bürokratların konuk olduğu dört farklı oturum gerçekleşmektedir. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilmektedir. Program katılımcılarının sertifika almaya hak kazanmaları için programa %80 oranında katılım göstermeleri gerekmektedir. Program instagram platformu üzerinden gerçekleştirilecektir.

Program Başvuru Linki:

Program İçeriği:

Diplomat Okulu Sertifika Programı çerçevesinde uluslararası arenada etki sahibi ülkelerle Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve sosyal ilişkileri, yaşanmış ve yaşanmakta olan sorunları ele alınmaktadır. Programın ana konuları aşağıdaki gibidir.

· Türk Dış Politikasında Değerler ve İlkeler
· Türkiye – ABD İlişkileri
· Türkiye’nin Kafkasya ve Orta Asya Politikaları
· Türkiye’nin Asya –Pasifik Ülkeleriyle Olan İlişkileri