Migration Webinar: Governance of Migration and Asylum in Times of Crisis

Krizler Döneminde Göç ve İltica Yönetişimi

LİNK: https://www.youtube.com/watch?v=WI2KpocBWQo

Son on yılda dünya üzerinde daha önce benzeri görülmemiş seviyede göç ve iltica hareketleri yaşandı. Bununla birlikte devletler, bölgesel yönetimler ve uluslararası kuruluşların dahil olduğu göç yönetişim süreçlerinin artarak sorgulandığı görülmektedir. İnsan hareketliliğindeki artışı tetikleyen şartlar bir yana, hedef ülkelerin yürüttüğü engelleyici sınır politikaları, göç süreçlerinin iyi yönetişiminin ne kadar önemli olduğunu her geçen gün daha fazla ortaya koymaktadır. Bu webinarın amacı, Avrupa Birliği ve Türkiye’de yaşanan örnekler üzerinden, 2015’teki mülteci krizinden günümüzde yaşanmakta olan ‘COVID19 krizine uluslararası göç ve ilticanın yönetişimiyle ilgili yaşanan dönüşümleri tartışmaktır.

Moderatör:

Konuşmacılar:

• Prof. Dr. Ahmet İçduygu | Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanı- Koç Üniversitesi
  • Prof. Dr. Birgit Glorius | Chemnitz Teknoloji Üniversitesi
  • Dr. Öğr. Üyesi Damla B. Aksel | Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü- Bahçeşehir Üniversitesi