Gender Webinar: Navigating Gender Norms in Diplomacy

Diplomaside Toplumsal Cinsiyet Normlarını İrdelemek

LİNK: https://www.youtube.com/watch?v=cPJKPEIvZ_I

Geçtiğimiz 20 yılda kadınların diplomasiye girmesi artan bir seyir izlemektedir. İsveç, Norveç, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde kadın büyükelçilerin oranı %25-40 civarlarına ulaşmış, bazı ülkeler İsveç ve İngiltere’den sonra Suudi Arabistan da Washington’a kadın büyükelçi göndermiştir. Bu değişimler geleneksel olarak erkek-egemen yapısıyla bilinen diplomasi kurumunun tartışmaya açıldığına ve bir dönüşüm sürecine girdiğine işaret etmektedir. Bu webinar kadınların diplomasideki tarihsel rollerini, yükselişlerini ve geliştirdikleri stratejileri irdelerken, yeni uluslararası ilişkiler sisteminde kadın ve erkek diplomatların ne tür avantajlar ve dezavantajlar ile karşı karşıya olduklarını tartışmıştır.

Moderatör:

Prof. Dr. Ebru Canan-Sokullu | Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı-Bahçeşehir Üniversitesi

Konuşmacılar:

• Prof. Dr. Bahar Rumelili | Uluslararası İlişkiler Bölümü- Koç Üniversitesi
  • Dr. Öğr. Üyesi Rahime Süleymanoğlu-Kürüm | Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü -Bahçeşehir Üniversitesi