Diplomat Okulu 11 Sertifika Programı Başvuruları Başladı

Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu tarafından 2009-2010 akademik yılında ilki gerçekleştirilen ve her akademik yıl gerçekleştirilmesi planlanan Diplomat Okulu sertifika programı Hükümet Liderlik Okulu kapsamında gerçekleştirilen diğer sertifika programları gibi Türkiye’de alanında gerçekleştirilen ilk ve tek sertifika programıdır.

Program Amacı:

Her akademik yıl düzenli olarak, dünyanın dört bir yanında Türkiye’yi başarıyla temsil etmiş değerli diplomatlarımızın, uluslararası ilişkiler alanında önemli çalışmalarda bulunmuş akademisyenlerin ve dış politika denildiğinde akla gelen isimlerin katılımıyla gerçekleşen program, Türkiye’nin diğer ülkelerle ilişkileri ve diplomasi mesleğinin incelikleri hakkında katılımcılarını bilgilendirerek, uluslararası ilişkiler konusunda bilinçli ve diplomatik yolların kullanımının önemini kavramış bir nesil yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Program Özellikleri:

Diplomat Okulu sertifika programı altı hafta boyunca her cumartesi 10:00-16:45 saatleri arasında gerçekleştirilen bir programdır. Program dili Türkçe’dir. Program dahilinde her hafta dört misafirimizin konuk olduğu dört farklı oturum gerçekleşmektedir. Her oturum sonrasında işlenilen konu ile ilgili katılımcıların soru ve görüşlerine yer verilmekte, konuklar tarafından katılımcıların soruları değerlendirilmektedir. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilmektedir. Program katılımcılarının sertifika almaya hak kazanmaları için programa %80 oranında katılım göstermeleri gerekmektedir.

Program İçeriği:

Diplomat Okulu sertifika programı çerçevesinde uluslararası arenada etki sahibi ülkelerle Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve sosyal ilişkileri, yaşanmış ve yaşanmakta olan sorunları ele alınmaktadır. 

Bilgi için : 0212 381 57 27 - 28 – 30 – 34 - 35

 

Başvuru Formu İçin Tıklayınız.

Başvuru formunuzu istenen belgelerle birlikte [email protected] adresine gönderdikten sonra başvurunuz kabul edildiği takdirde ön kayıt bilgisi tarafınıza yine mail yoluyla yapılacaktır.