Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Tarafından Güney Kore Yaz Okulu Gerçekleştirildi

Hem Uzak Hem Yakın: Sınır Tanımayan Animasyon Yaz Okulu, 2017’de İstanbul’da gerçekleştirilmesinin ardından bu sene Güney Kore’nin Daegu ve Busan şehirlerinde gerçekleşti. Bahçeşehir Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü ile Keimyung Üniversitesi Video ve Animasyon Bölümü tarafından organize edilen yaz okuluna Sinema Televizyon, Fotoğraf ve Video, İletişim Tasarımı, Oyun Tasarımı lisans ve yüksek lisans öğrencileri katıldı. Yaz okulunda Güney Kore geleneksel sanatlar ve yöresel kültür öğelerini animasyon ile harmanlayarak özgün bir ifade geliştirmek hedeflendi. Animasyon dersinin yürütücülüğünü yapan Prof. Namkook Lee uzun yıllar Disney Animasyonda animatörlük ve yönetmenlik yapmış aynı zamanda Güney Kore'de animasyon eğitimde saygın bir isme sahip. Karakter ile konsept tasarımı ve oyun tasarımı şirketlerine yapılan endüstri gezileri, animasyon şirketleri ve "Content Center", Webtoon Merkezi ziyaretleri ile öğrenciler Güney Kore animasyonun önemli unsurları ve üreticileri ile tanışmış oldular. BAU öğrencilerinin animasyonlarından bir seçkinin de yaz okulu boyunca Keimyung Üniversitesi sergi salonunda gösterimi yapıldı.

SICAF gibi önemli uluslararası animasyon festivallerine, animasyon merkezi ve animasyon müzesine sahip Güney Kore uzun süredir küresel animasyon ve oyun sektörünün önemli bir parçası. Günlük kamusal hayatın içine entegre olmuş Tayo ve Larva gibi sayısız karakter tasarımı, sanal dünyada öykü anlatımının çok popüler bir türü webtoon ve 2015 verilerine göre 600 milyon dolar hacime yakın ithal de edilen uzun metraj animasyonlar, Küçük Penguen Pororo, Pucca ve Kakao Arkadaşlar gibi animasyon dizileri ve oyunlarına sahip. Animasyon eğitimi ve teknolojisinin geliştirilmesinin de çok önemsendiği Güney Kore ile bu bağlamda ilişkilerin geliştirilmesi, ortak eğitim modelleri ve sektörel iş birlikleri kurulması yaz okulu sonunda Bahçeşehir Üniversitesi ile Keimyung Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen kolokyumun amaçları arasındaydı.

Galeri için lütfen tıklayınız.